Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
daniel16
|
|
z tego co przeczytałem to dziewczyna moze normalnie palić biorac pigułki i nie zmniejszy to ich skutecznosci?? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Nikotyna i papierosy nie zmniejszaj± skuteczno¶ci antykoncepcji, ale palenie działa wtedy jeszcze bardziej niekorzystnie na cały organizm. Zwiększa sie ryzko zakrzepicy i zawału serca, nawet w młodym wieku. W każdym opakowaniu tabletek jest o tym ostrzeżenie!
Zmieniony przez - Miareczka w dniu 2006-09-16 13:36:06
|
|
butt3rfly
|
|
Ludzie! Nauczcie sie czytac bylo o tym tyyyle razy.. a jak nie to troche wyobrazni..
|
Specjalista -
 |
|
|
Sweet69
|
|
sory , ze dupę zawracam wiem że powinnam sie spytać lekarza lub farmaceuty ale jak już tu jestem to moze kto¶ sie zna:
czy lek przeciwgrzybiczny, dopochwowy, antybiotyk - niby nie wchłania sie przez błony itd może obniżyć działanie pigułek anty...??? |
Ekspert -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Sweet ja bym nie ryzykowała, stosowała gumki w czasie leczenie i do tygdonia po zakończeniu. Ale najlepiej zapytaj farmaceuty lub lekarza jak możesz.
|
|
Sweet69
|
|
niby tak, dzieki, sama skołowana jestem ... |
Ekspert -
 |
|
|
kornaas
|
|
ja wiem ze temat jest o pigulkach ale osobiscie uwazam ze to juz przeszlosc :P moja dziewczyna uzywa obecnie juz tylko plastrow antykoncepcyjnych i uwazamy ze taka metoda jest najlepsza ;)
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
kornass-wiesz tylko wiele dziewczyn,Ľle toleruje plastry. Nie s± dla kazdego, plus sa drogie
|
|
kornaas
|
|
Miareczka tak samo mozna napisac tez ze wiele dziewczyn zle toleruje tabletki ;] badania czy nie ma przeciwskazan najlepiej przeprowadzac w jednym czy drugim przypadku :) plastry sa drogie ale mysle ze komfort psychiczny ogolnie wiekszy wiec chyba warto ;)
|
butt3rfly
|
|
Sweet69 a jaki to lek? w sumie bez znaczenia, bo nic co dziala miejscowo (czyli np. "dowcipnie") nie wplywa na skutecznosc tablet
Zmieniony przez - butt3rfly w dniu 2006-09-16 23:05:47
|
Specjalista -
 |
|