Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Kornaas-właśnie chodzi też o komfort psychiczny
O używaniu pigułek nikt nie musi wiedzieć, plaster jest widoczny. Dużo kobieta ma lęki związane z odklejaniem się plastra.
W nowoczesnych tabletkach jest mniejsza dawka hormonów niż zawarta w plastrach.
Decyzja należy do lekarza i pacjentki, ja jednak wolę tabletki.
|
|
kornaas
|
|
Miareczka no coz kwestia gustu i pieniedzy ;)piszac komfort psychiczny mialem na mysli ze o plastrach wystarczy pamiętać tylko 3 razy w miesiącu niewatpliwie duza zaleta
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
|
|
Sweet69
|
|
butt3rfly to natamycyna, w ulotce pisze, ze nawet kobity w ciazy mogą to przyjmoać bo sie nie wchłania... ale ja jestem przewrażliwiona i wole na zimne dmuchac :) |
Ekspert -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Sweat69-skoro to jest lek na grzybicę, to i tak powinnaś w czasie leczenie uzywać gumek lub unikać zbliżeń ,zeby partnera nie zarazić.
Więc nie ma sie czym przejmować.
|
|
Sweet69
|
|
moj partner też doastał tabletki... po prostu "spinam dupe" jak ktoś to ładnie kiedyś ujął :) |
Ekspert -
 |
|
|
butt3rfly
|
|
O skutecznosc nie ma sie co martwic w czasie przyjmowania tego antybiotyku. Ale skoro oboje sie leczycie , moim zdaniem nalezy zaprzestac na czas leczenia wspolzycia w ogole.
|
Specjalista -
 |
|
|
hallucyon
|
|
@ Miareczka & kornaas:
Pogodzę Was . Na niektórych rynkach europejskich są dostępne implanty podskórne zawierające hormony w dawkach antykoncepcyjnych. Są one i wygodne, bo wystarczają na około pół roku, i niewidoczne. Oczywiście, ich wszczepienie wymaga niewielkiego nacięcia skóry i założenia jednego-dwóch szwów, ale wiele kobiet na Zachodzie decyduje się taką metodę zapobiegania niechcianej ciąży.
Nie wiem czy owe implanty są dostępne na rynku polskim, ale uzbroiwszy się w polską receptę powinno się je bez problemów nabyć w zagranicznych aptekach. |
Ekspert -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
|
|
Sweet69
|
|
co do bólu pamiętania o pigułkach to wystarczy sobie alarm w komórce ustawić i no problem :) |
Ekspert -
 |
|