Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
LukRecJa
|
|
|
|
rooza
|
|
dzieki za odpowiedz |
 |
|
|
ashoot
|
|
mam takie pytanie, moja kobieta brała teraz cilest, pierwsze opakowanie wzięła jeszcze nie całe bo zostało jej jeszcze 4 tabletki a dzis dostała okresu... Czym to jest spowodowane, nie wiem czy brała regularnie bo jakos nie chciała o tym gadac ale chyba nie jest to normalne ze jeszcze 4 bletki do konca a tu nagle okres dzisiaj i dzis oczywiscie rano brała tabletke o normalnej porze... O co chodzi? Wczesniej miala delikatne plamienia no i nie wiem sam co mam myslec? bać się, zaczac uzywac dodatkowo prezerwatyw? No i co ona teraz ma zrobic jak jeszcze 4 tabletki, poczekac tydzien i zaczac nowe opakowanie jak okres minie czy co??? bo nie wiem co jej powiedziec i co o tym myslec w ogóle? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Ashoot-spokojnie,często jest tak,że przy pierwszym opakowaniu organizm szaleje szczególnie tak jest przy tych nowoczesnych tabletkach o mniejszej zawartości hormonów.
Powinna normanie wziąć te pozostałe 4 tabletki zrobić 7 dni przerwy i zacząć nowe opakownia.
Przy drugim cyklu już nie powinno być takich "niespodzianek" ,ale nie można wykluczyć bo czasem tak sie zdarza nawet przez pierwsze 3 miesiace brania nowych tabletek.
To,że ma plamienie wcześniej nie zmniejsza skuteczności tabletek.
|
|
ashoot
|
|
dzieki miareczka sog poszedl :*:*:* |
 |
|
|
slonce_m
|
ŻABCIA
|
|
libido po odstawieniu wzrasta ....
Ekspert -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
|
|
ashoot
|
|
no i co sie dzis okazało moja kobieta jednak nie miała okresu tylko tak myslała a pewnie były to jakies wzmożone plamienia i tak to tylko wyglądało... No i rodzi sie pytanie, co robic - isc z tym do gina czy poczekac i zobaczyc co sie bedzie działo jak dołyka jeszcze te 3 tabletki, zrobi przerwe i kolejne opakowanie? |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
To często samo mija w przeciągu 2-3 opakowań. Jak nie mini to trzeba tabletki zmienić na takie z większą zawrtością hormonów.
|
|
daniel16
|
|
a ja mam takie pytanie.moja dziewczyna konczy niedługo pierwsze opakowanie i to znaczy ze w ciagu tych 7 dni przerwy powinna dostac okres?? a jak nie dostanie to co? zrobic normalnie przerwe i zaczac nowe opakowanie?? |
 |
|