Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Czasem to krawienie może nawet po kilku dniach od zaprzestania brania wystąpić po 5-6 danich czasem nawet.
Dopiero jeśli wcale nie wystąpi można zrobić test, najlepiej 7 dnia przerwy ,żeby móc jeszcze nowe opakonie zacząć.
|
|
Dorris
|
|
tylko, że ja w sumie to jestem pewna, że to nie jest ciąża, bo postanowilismy że przez czas pierwszego opakowania, bedziemy uzywa dodatkowo prezerwatyw, tak dla świętego spokoju. No i ani razu nie pekła, wiec tabletki + gumki, wiec nie wiem jaki to musiałby byc pech, by zajśc z ciąże. Po prostu zastanawiam się, czy komuś się tak zdarzyło, bo nie wiem czy zacząc kolejne tabletki czy leciec do ginekologa. Test oczywiscie zrtobie, tak jak radzilas, 7 dnia:)
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
|
|
ona1983
|
|
Jeśli jeszcze dodatkowo się zabezpieczałaś to nie powinnaś mieć powodów do obaw(pamiętaj o prawidłowym ich stosowaniu a nie powinno być problemów)Przez pierwsze 3 miesiące przyjmowania tabletek może nie wystąpić krwawienie z odstawienia.Organizm musi się przystosować do nowej sytuacji.Więc po przerwie rozpocznij nowe opakowanie.
|
 |
|
|
kOoOteczek
|
|
Hey. Mam 17 lat , czy moge zaczac brac pigulki anty.??? Slyszalam rozne opinie na ten temat...podobno moga byc wieksze skutki uboczne...zatrzymanie rozwoju hormonalnego... czy to prawda??? Pozdrawiam i czekam na rady:) |
 |
|
|
slonce_m
|
ŻABCIA
|
|
najlepiej jak udasz się do leakrza ginekologa i z nim pogadasz
Ekspert -
 |
|
|
Rider666
|
|
A ja chcialem zapytac z ciekawosci...czy liczby od 1 do 21 przy kazdej pigulce na opakowaniu maja jakies znaczenie?Czy kolejnosc brania jest obojetna? Pozdrawiam.  |
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
|
|
vox
|
|
Mam pytanie. Moja dziewczyna miała przerwe w braniu tabletek i musi isc na badania ,ale akurat teraz moglaby wziąć tabletki pod koniec cyklu. Ale wiadomo że teraz badan nie zrobi. No i powiedziała mi że jej siostra wzięła pierwszą tabletke bez przestrzegania tego terminu- 1 dzien lub ostatni cyklu. Wczesniej brała normalnie. Co o tym sądzicie? Może to być skuteczne? |
Znawca -
 |
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Ale o jakie badanie chodzi?
Żeby tabletki były skuteczne można je brać na dwa sposoby:
1) w pierwszym dniu cyklu(krwawienia) i wtedy sa skuteczne od razu
2) od piątego dnia cyklu wtedy trzeba się zabezpieczac prezerwatywą przez tydzień.
Nie poleca się brac inaczej bo nie wiadomo jak z skutecznością.
|