Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
slonce_m
|
ŻABCIA
|
|
Od czego zależy to że jedne pigułki kosztują 9 zł a inne 30 ?
Z tego co wiem to chodzi głównie o zawartość hormonu (im więcej tym lek tańszy) i o jego rodzaj, a raczej syntetyczny odpowiednik, no i niektóre pigułki są w części refundowane.
Ekspert -
 |
|
|
butt3rfly
|
|
Cena zalezy od tego czy sa refundowane czy nie.
|
Specjalista -
 |
|
|
bziumek
|
|
|
|
butt3rfly
|
|
Dobrze myslisz przy pigułkach, ktore maja mala zawartosc hormonow, czesciej wystepuja plamienia.. Np. Logest tez ma mala dawke hormonow i znam przypadek gdzie dziewczyna krwawila wrecz przez miesiac.. Wiec spokojnie.. jesli te plamienio-krwawienia nie ustapia do 3 op. idz do lekarza..
|
Specjalista -
 |
|
|
bziumek
|
|
|
|
slonce_m
|
ŻABCIA
|
|
dziwne to dal mnie jest z tym zabezpieczeniem, że pigułki przez pierwsze 10 dni nie działają jeszcze - nigdy wcześniej o tym nie słyszałam - na szczęście moje pigułki teraz i te wcześniejsze działają od 1 dnia
Ekspert -
 |
|
|
butt3rfly
|
|
|
|
jakryc
|
ZASŁUŻONY
|
|
zaczynająć antykocnepcję hormonalną pierwszą tabletkę przyjmujesz pierwszego dnia krwawienia, więc niejako powoduje to podwójne zabezpieczenie (1 - krwawienie, 2 - działająca już tabletka).
|
 |
|
|
bziumek
|
|
|
|
CTA
|
bluesuit
|
|
A jest jakaś metoda sprawdzenia czy pixy działają? Moja dziewczyna właśnie kończy pierwsze opakowanie harmonetu, 7 dniowa przerwa i później nowe opakowanie. Czekamy do nowego opakowania żeby zacząc bez prezerwatywy ale to jednak troche stres jakby nie było troche dziwnie na pewno się będe czuł i ona z resztą też. Więc jest możliwość sprawdzenia że tabletki działają i można się bezpiecznie kochać? Czy poprostu trzeba troche sie pomęczyć aż się przywyczaimy, dostanie kolejny okres i już będzie lepiej... |
Ekspert -
 |
|