Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
crs_sc
|
|
|
|
Lotoska
|
|
|
|
Sweet69
|
|
|
|
LukRecJa
|
|
|
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Ja za Yasmin 30 płaciałam. Są spore róznice w zalezności od apteki.
|
|
Sweet69
|
|
przy microgynonie w sumie nie patrze gdzie taniej
a yasmin od 28 do 43 jak sie kupuje po 3 op, to ból ...
Zmieniony przez - Sweet69 w dniu 2007-03-03 21:04:12 |
Ekspert -
 |
|
|
baksiu
|
|
Mam pytanie jeszcze odnosnie Yasminelle, kobieta mi mowi ze beda dzialac dopiero po tygodniu-dwoch, a przeciez zwykle tabletki dzialaja od pierwszego polkniecia w pierwszym dniu cyklu. Czy przez to ze jest mniejsza dawka hormonow, trzeba czekac dluzej? Szukalem w wyszukiwarce, jednak nie znalazlem odpowiedzi. Mile widziane wypowiedzi kobiet ktore ich uzywaja i maja ulotke po polsku Szukalem na stronie yasminelle, ale troche jest nieczytelna.
|
Lotoska
|
|
|
|
baksiu
|
|
Moglabys zerknac? Jakbys mogla jakis skan, albo zdjecie tej ulotki to juz zupelnie bylbym bardzo wdzieczny.
|
crs_sc
|
|
Lotoska - nie zwiększa się ryzyko zajścia w ciążę. Biorąc tabletki jesteś ciągle tak samo zabezpieczona bez względu na to czy dostałaś okres w czasie przerwy ( niekoniecznie 7dniowej - możesz ją np skrócić o 1 dzień ), czy też nie. Jeśli zapomniałaś wziąść jednej tabletki, lub do 3 godzin po zażyciu którejś z tabletek miałaś wymioty lub biegunkę, a potem nie wzięłaś kolejnej - dla pewności możesz zrobić test ciążowy. Jeśli tabletki przyjmowałaś systematycznie, o jednakowej porze możesz być spokojna.
Tabletki działają już od przyjęcia pierwszej z pierwszego opakowania. Niektórzy lekarze mówią że trzeba zabezpieczać się dodatkowo przez pierwszy tydzień - jeśli się boisz użyjcie prezerwatywy - będziesz uspokojona, a tydzień to nie tak długo No i oczywiście w czasie 7-dniowej przerwy ciągłość zabezpieczenia jest również zachowana ...