Nie no nie wspolzylam po zabiegu , 4-5 tyg. po usunieciu lekarz zabronil a poza tym ja sama o tym wiedzialam doskonale i przestrzegalam tych zalecen... miesiaczki mam zawsze odkad pamietam nieregularne no ale 8 dni mija i brak okresu wiec byc moze ma to jakis zwiazek z samym zabiegiem choc lekarz pewnie by to powiedzial :/ hmm no nic.. jak na razie czekam a jak nie bedzie to pojde do gina
Minęło już niestety 12 godzin od kiedy powinnaś wziąść tabletkę ... która tabletka to była? ( chodzi mi o to opakowanie - dokładniej który to tydzień cyklu - od tego zależy co dalej należy robić ).
Drugi tydzień - to ten "najkorzystniejszy" w przypadku zapomnienia o jednej tabletce. Dobrze zrobiłaś że przyjęłaś tą zapomnianą. Kolejne bierz już o normalnej dla siebie porze, tj. 22.30. Ciągłość antykoncepcji jest zachowana i nie trzeba stosować dodatkowych metod zapobiegania ciąży. Jeśli nie czujesz się pewnie dla własnego spokoju możecie przez tydzień dodatkowo się zabezpieczyć. Jeśli chodzi o ten poranny stosunek możesz być spokojna - byliście zabezpieczeni. Warto sobie ustawić w telefonie budzik lub gdzieś to zapisać, żeby nie zapominać kolejny raz tabletek - niby wszystko jest w porządku, ale reguły medyczne to jedno, a życie drugie ...
Wydaje mi się że wszystko dobrze wytłumaczyłem ... pozdrawiam