Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
Inna sprawą jest coś takiego,że lekarz sobie życzy 50 zł za wypisanie recepty , tylko spojrzawszy na pacjentkę. Bo o badaniu można tylko pomarzyć.
|
|
Sweet69
|
|
50 zł za wypisanie recepty? Nawet jak prywatnie chodziłam to sie nie spotkałam z takim czymś ... |
Ekspert -
 |
|
|
crs_sc
|
|
Moje pytanie wynikało właśnie z tego, że idąc do lekarza trzeba płacić za samą receptę - trochę szkoda pieniędzy
|
Sweet69
|
|
jakieś to dziwne, ja mam za darmo recepty.
|
Ekspert -
 |
|
|
hallucyon
|
|
Formalnie rzecz biorąc, płatna jest porada lekarska a nie wypisanie recepty. Oczywiście, w życiu różnie to bywa... |
Ekspert -
 |
|
|
daniel16
|
|
mam takie pytanie:) ostóz moja dziewczyna bierze juz około pól roku tabletki i okres zawsze miałą regularnie no moze na poczatku tam róznie było ales ie unormowało a teraz jakos dziwnie dostała tydzien wczesniej i tez dziwnie bo jednego dnia miala potem nie i znów dostała czym to moze byc spowodowane i czy powinnismy sie martwic?? |
 |
|
|
hallucyon
|
|
Patologiczne krwawienie z dróg rodnych, a jest nim każde krwawienie inne od miesięcznego, wymaga badania ginekologicznego celem ustalenia jego przyczyny. Proponuję jak najszybciej udać się do stosownego specjalisty.
Co do owych przyczyn, gdybać nie będę. |
Ekspert -
 |
|
|
brg
|
|
moja dziewczyna zaczela brac tabletki novynette. Jutro bierze ostatnia z opakowania, potem ma miec tydzien przerwy. Czy w czasie tej przerwy mozemy normalnie uprawiac seks? |
 |
|
|
Sweet69
|
|
mozecie, jest zabezpieczona o ile po 7 dniach zacznie nowe opakowanie. |
Ekspert -
 |
|
|
L3nka
|
|
Cześć, witam wszystkich.
Otóż mam taki mały dylemat byłam na konsultacji u mojej lekarki rodzinnej po porade odnośnie dobrego ginekologa ( nie jestem pełnoletnia - 17 ) i dowiedziaam się, że weszła nowa ustawa, w której napomniane jest, iż oosby niepełnoletnie nie mogą same iść na wizyte jedynie co z opieką prawnego opiekune czy wam coś o tym wiadomo bo czuje, że to jedna wielka ściema :)