Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
KissMisiaa
|
|
Sweet69 --> Brała tylko Yasmin... Je¶li chodzi jakie¶ skutki uboczne to żadnych, przed okresem jedynie humorki. Żadnych plamień, ani w ogóle...
Zamierzam teraz zmienić tabletki na Yasminelle, bo wspominał mi o nich lekarz... Ale najpierw zapoznam się z do¶wiadczeniem Lukrecji, która bierze te tabletki
A tak, że się spytam, ile bierzecie już tabletki anty i czy po roku czasu zaleca się zrobienie przerwy??
|
butt3rfly
|
|
Kiss
lukrecji moga podpasowac te tabletki a u Ciebie moze okazac sie inaczej.. wiec nie kieruj sie opiniami innych..
a jesli chodzi o przerwy, to co lekarz to inna teoria..
ja uwazam ze przerwe powinno sie robic raz w roku jesli jest wszystko ok, czyli tabletki sa dobrze dobrane..
a po to, aby przypomniec naszej małej o naturalnym cyklu
ja po roku brania harmonett teraz zrobilam przerwe miesiaczna i jestem przy 3 tabletce microgynon.
aa
a bierzesz teraz yasmin? jesli tak, to po co chcesz zmienic?
Zmieniony przez - butt3rfly w dniu 2007-05-31 22:47:44
|
Specjalista -
 |
|
|
Sweet69
|
|
KissMisiaa też brałam yasmin, wypowiedziałam się o nich na poprzedniej stronie, chodzi mi o to, że jeżeli kto¶ brał yasmin i miał podobneproblemy do moich a potem yasminelle i było dobrze to bym się poważnie zastanowiła nad braniem yasminelle...
Microgynon biore teraz i oprócz tego, że skóra mi się znacznie pogorszyła ;/ to takie w miarę s± - znaczy o wiele lpsze niż yasmin w moim wypadku.
Co do przerwy to mi lekarz odradził robienie przerw co rok  |
Ekspert -
 |
|
|
KissMisiaa
|
|
butt3rfly --> Obecnie biorę Regulon, po nim to w ogóle mam humorki itp. Nie miałam plamień, ale nie mam ochoty na seks(rzadko). W ogóle to zmieniam lekarza, bo ta nasza tutejsza nie przejmuje się zdrowiem pacjentki. Ani wywiadów nie robi, a tabletek to już tym bardziej nie dobiera, zapisuje Ci takie jakie jej pasuj±.
Sweet69 --> Tak jak wyżej. Brałam Yasmin, ale z pewnych powodów zmieniłam(nie skutków ubocznych). Wszystko po nim było ok. Ale jak już pisałam idę do innego lekarza.
Ja tabletki biorę od grudnia 2006... I dlatego się pytam czy jakie¶ przerwy robić, bo ten ginek to nic nie wie
Zmieniony przez - KissMisiaa w dniu 2007-06-01 10:13:18
|
Miareczka
|
katechetka
|
|
KisiaMisia
Po pół roku nie ma sensu przerywać.
Ja spotkałam się z opini± , że jezeli przerwy to raz na dwa lata i min na 3 miesi±ce.
Miesięczne przerwy, wprowadzj± tylko zamęt w organiĽmie bo i tak nie zd±ży wrócić do zwyczejnego cyklu.
|
|
butt3rfly
|
|
u mnie niestety po Regulonie tez bylo fatalnie...
ano powinno sie robic 3 miesieczna, ale u mnie akurat miesieczna wyszla
zmien lekarza , na pewno Ci doradzi na jkie masz zmienic.
|
Specjalista -
 |
|
|
KissMisiaa
|
|
Oj na pewno zmienię... Na razie tylko się pytam o przerwy z tabletkami. Nie mam jej w planach.
|
LukRecJa
|
|
|
|
LukRecJa
|
|
|
|
KissMisiaa
|
|
Kobietki mam pytanko... Jak lekarza wam dobierał tabletki przeprowadzał z wami wywiad i robił badania ??