Autor |
"**Pigułki antykoncepcyjne** pytania i odpowiedzi tu;-)" |
|
LukRecJa
|
|
|
|
justine197
|
|
Skoro mowa o pigułkach...ciekawa alternatywa dla nich juz niedlugo bedzie NuvaRing....male silikonowe kóleczko wkładane do pochwy o niewielkiej zawartosci hormonów.Najprawdopodobniej wejdzie na polski rynek w 2008 roku.
Przy pierwszym stosowaniu (jesli nieuzywałas wczesniej hormonow)wkłada sie pierwszego dnia cyklu czyli w pierwszy dzien miesiaczki i wyjmuje po 21dniach.Jesli uzywałas tabletek,wówczas wkładasz tego samego dnia,którego miałabys normalnie przyjac pigułe.Nie czujesz,ze ja masz,nie zapominasz,ze miałas cos wziasc bo ona caly czas tam jest...Nie przeszkadza w igraszkach...Mnie pasuje idealnie uzywam już ponad 2 lata.
gdyby ktos chciał poczytac wklejam link do amerykanskiej strony z info i do informacji w pdf.
[http://www.nuvaring.com/Authfiles/Images/309_103003.pdf]
[http://www.nuvaring.com/Consumer/user/aboutNuvaRing/index_flash.asp] |
 |
|
|
Sweet69
|
|
dziewczyny brała która¶ Microgynon a potem/przedtem Novynette???
czekam na relacje, jakby co to na priv  |
Ekspert -
 |
|
|
hallucyon
|
|
|
|
Sweet69
|
|
|
|
INSOMNIA
|
|
A ze mn±? |
 |
|
|
amadeusz_
|
|
cze. mam pytanko: czy jesli dziewczyna bierze tabletki to czy potrzebna jest jeszcze prezerwatywa podczas stosunku? pozdrawiam |
 |
|
|
butt3rfly
|
|
amadeusz_
Odp. NIE jest potrzebna prezerwatywa, jesli tabletki sa przyjmowane regularnie, od połknięcia w przeciagu 4-5 godzin (czas wchlaniania tabletki) nie wystapila ostra biegunka lub wymioty.
pozdr.
Kobietki mam pytanko... Jak lekarza wam dobierał tabletki przeprowadzał z wami wywiad i robił badania ??
wywiad lekarski + cytologia
a potem próby na chybił-trafił - bo inaczej się nie da niestety
Zadne testy hormonlne nie wykaza ktore tablety beda dla Ciebie dobre. Lekarz przepisuje te, po ktorych wiekszosc jego pacjentek czula sie dobrze
Zmieniony przez - butt3rfly w dniu 2007-06-05 14:08:19
|
Specjalista -
 |
|
|
KissMisiaa
|
|
Ok dziekx za odpowiedzi...
|
butt3rfly