FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 34978 razy ¬

ROZRYWKA | Pasje i podróże - małe i duże
===MOJE KOCHANE KACZUSZKI:-) === 
[powiadom znajomego]    
Autor "===MOJE KOCHANE KACZUSZKI:-) ==="   

kesieo
 Wysłana - 20 sierpień 2003 21:18      [zgłoszenie naruszenia]

a moja aktualna dieta teraz to zabawa i balety i wlasnie zaraz ide

[_^AjAk^_]
Moderator Ringjak byl a teraz przezucono mnie do dzialu zdjecia kiedys acida jana a teraz mam ja
jazdaaaaaaaaaaaaaaa jazdaaaaaaaaaaaaaa
jedziemyyyyyyyy a gdzie do Azteki
Hihihi a tutaj są kaczki [http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=87594]

Bull
 Wysłana - 20 sierpień 2003 21:36      [zgłoszenie naruszenia]

eeeeeee to lubie ponad wszystko ale mam juz dość bo trochę zdrowia na to idzie niestety
Powodzenia!

członek-mafia.suple.hardcor.pl
atleta.pl -najbardziej szczery i uczciwy dealer odzywek w necie
NACZELNIK DZIAŁU SUPLEMENTACJA

kesieo
 Wysłana - 20 sierpień 2003 21:42      [zgłoszenie naruszenia]

a tam idzie no co ty o czasu do czasu mozna poszalec i poznac kogos ciekawego a moze trafisz na odpowiednia osobe co ciebie oczaruje a ty ja chyba bede musial pogadac z mateo o dziale kącik zwierzen i tam bedzie kazdy pisal co i jak [www.arkadiaklub.com]

[_^AjAk^_]
Moderator Ringjak byl a teraz przezucono mnie do dzialu zdjecia kiedys acida jana a teraz mam ja

Zmieniony przez - kesieo w dniu 2003-08-20 21:44:28

Bull
 Wysłana - 20 sierpień 2003 22:29      [zgłoszenie naruszenia]

nikt mnie na stare lata nie oczaruje (wyrosłem i za cwany lis jestem w temacie) ale hulam co niemiara az kiedys padnę na pysk ze zmecznia!
Takkkkkk baby to jet toooooooooooo

kesieo
 Wysłana - 21 sierpień 2003 14:49      [zgłoszenie naruszenia]

a ja nie wyroslem i bede sie bawil i bawil do puki sie nie ustatkuje

[_^AjAk^_]

Bull
 Wysłana - 21 sierpień 2003 19:45      [zgłoszenie naruszenia]

z całego serca ci tego zycze!
Nie statkuj sie nigdy, nie bądz głupi!!!

kesieo
 Wysłana - 22 sierpień 2003 12:57      [zgłoszenie naruszenia]

ustatkuje ustatkuje bo chce miec male dzidzi zeby odziedziczylo to wszystko po tatusiu wczoraj fajne lalunie wyrwalem sobie ale cos juz mi nie pasuje zobczymy jak bedzie dzis ale chyba tez dobrze z tego co ja wiem

[_^AjAk^_]

INSOMNIA
 Wysłana - 31 sierpień 2003 10:53      [zgłoszenie naruszenia]

bylem pare dni temu nad jeziorem i tam zaobserwowalem kilka kaczek i niektore jak wyjda na ląd to wygladają troche jak ptaki kiwi

Pozdrawiam

Vandal
 Wysłana - 5 wrzesień 2003 04:27      [zgłoszenie naruszenia]

teraz malarskie kaczki pierwszy obrazek troche smutny bo z polowania.

--------------------------------------------------
shorter your breath.. and one day closer to death

Vandal
 Wysłana - 5 wrzesień 2003 04:38      [zgłoszenie naruszenia]

opis do poprzedniego obrazka.

Ten jest doskonałym przykładem,jak bacznym obserwatorem natury był Schultz. Przedstawia on psa wynoszącego martwą kaczkę z wody, a w tle drugą kaczkę, którą spada i którą wkrótce spotka ten sam los. Nie widać w nim jednak elementu powodującego całą tą scenę - człowieka.

-----------------------------------------------------------
--------------------------
Jak poluje się na kaczki?
--------------------------

1 Polowanie na kaczki odbywa się przeważnie indywidualnie, czasami także zbiorowo. Poluje się następującymi sposobami: z łódki, z podchodu, na przelotach, zlotach i sadach, z krykuchą, z bałwankiem i z naganką.

2 Polowanie z łódki polega na tym, że myśliwy płynąc łódką wśród szuwarów płoszy lub podjeżdża znajdujące się w szuwarach lub na wodzie kaczki. Ten sposób polowania daje najlepsze wyniki rankiem, kiedy kaczki zaszywają się w szuwarach na dzienny odpoczynek po powrocie z nocnego żeru. Łódką należy podjeżdżać możliwie cicho i pod wiatr.

3 Polowanie z podchodu (na brodzonego) to wyszukiwanie kaczek w pobrzeżnych szuwarach, na łąkach, torfowi-' skach i na bagniskach. Ten sposób wymaga brodzenn mokradłach często aż powyżej pasa, z zachowaniem ci ażeby nie spłoszyć kaczek zbyt wcześnie. Najodpowiedn, szą porą do tego rodzaju polowania jest wczesny ranek. Przy polowaniu z podchodu z psem myśliwy idzie wzdłuż brzegu, a pies przeszukuje szuwary. Stosuje się też jeszcze inny sposób: jeden lub dwóch myśliwych wjeżdża łódkami w zarośla, a pozostali stoją na brzegu.

4 Polowanie na przelotach polega na tym, że znając miejsca przelotu (przesmyki powietrzne) kaczek, wieczorem na żer lub rano do siedliska, robi się zasiadkę na szlaku ich przelotów. Najodpowiedniejszą porą do tego rodzaju polowania jest czas tuż po zachodzie lub przed wschodem słońca w sierpniu i pierwszej połowie września.

5 Polowanie na zlotach wieczornych to urządzenie zasiadki na miejscach, gdzie kaczki w okresie późnego lata i wczesnej jesieni przylatują na żer. Najczęściej ma to miejsce na owsiskach, jęczmieniskach, pszeniczyskach, na śródpolnych, dzikich stawach i jeziorach oraz na podmokłych zarośniętych olszyną i krzakami łąkach. Zasiadkę na zlotach robi się krótko przed zachodem słońca.

6 Polowanie na sadach to z kolei zasiadka na wracające z nocnego żeru kaczki. Sady mają miejsce na najbardziej zacisznych stawach, jeziorach wśród pola albo lasu lub na rzekach we wczesnych godzinach rannych - od świtu do około godziny 8 rano. Zasiadkę urządza się na brzegu w krzaku, szuwarach lub w budce specjalnie zbudowanej albo na łódce odpowiednio ukrytej. W polowaniu na sadach nie należy strzelać pierwszej kaczki, która nadleci, tzw. kucharki, psuje to bowiem sad.

7 Polowanie z krykuchą polega na tym, że jako wabia używa się kaczki domowej lub dzikiej, która puszczona na wodę, a przy tym przywiązana za nogę sznurkiem do łódki lub palika albo obciążona balastem na sznurku, ażeby nie mogła daleko odpłynąć, krzykiem przywołuje do siebie kaczory. Taką kaczkę puszcza się na otwartą wodę w pobliżu krzaków lub szuwarów, w których myśliwy jest ukryty. Można to robić równie dobrze w głębi stawu lub jeziora, podjeżdżając łódką do miejsca wypuszczenia krykuchy, jednak należy wówczas przygotować odpowiednią budkę dla zamaskowania łódki. Ten sposób polowania stosowało się w czasie wiosennych polowań na kaczory, w połowie kwietnia od świtu do 9-10 godziny rano i potem od godziny 16 do zmroku. Do tego rodzaju polowań najlepszy jest ciepły, słoneczny i bezwietrzny dzień. Rezultat wabienia przez krykuchę powinien być w ciągu 10-15 minut, jeżeli jednak w tym czasie kaczory się nie pokazują, należy zmienić stanowisko.

8 Polowanie z bałwankiem (gumową kaczką) stosuje się przeważnie na cyranki. Urządza się je w zupełnie analogiczny sposób jak z krykuchą. Bałwanka imitującego kaczkę cyrankę puszcza się na wodę, a krzyk kaczki naśladuje się wabikiem lub na ręku. Bałwanek powinien być zupełnie matowy i dlatego trzeba go strzec przed zamoczeniem; w wypadku zamoczenia będzie błyszczał, a to przyniesie wręcz odwrotny skutek. Ten sposób daje najlepsze rezultaty w polowaniu na kaczory cyranek, bo te dają się łatwo zwabić, a przy tym wabienie ich nie jest trudne. Dobra umiejętność wabienia pozwala na przywabienie kaczorów cyranek nawet bez bałwanka. Polowanie z krykuchą lub bałwankiem obecnie nie ma zastosowania, gdyż w okresie wiosny kaczory mają okres ochronny.

9 Polowanie z naganką polega na tym, że myśliwi obstawiają miejsca polowania, naganka zaś w liczbie kilku ludzi, brodzących lub płynących na łódkach, płoszy kaczki.

--------------------------------------------------
shorter your breath.. and one day closer to death

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 26 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

===MOJE KOCHANE KACZUSZKI:-) ===

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26