FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 1910 razy ¬

ROZRYWKA | Języki Obce
[Niem] przetlumaczyc opowiadanie 
[powiadom znajomego]    
Autor "[Niem] przetlumaczyc opowiadanie"   

sledziu88
 Wysłana - 20 grudzień 2006 13:27        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Bardzo bym prosil o przetlumaczenie tego opowiadania na jutro ;/

Pewnego dnia wybrałem się na imprezkę. Mama ostrzegła mnie, ze może pojedzie z tata do babci na parę dni, kazała wziąć ze sobą klucze do domu. Ja nie przejąłem się tym co powiedziała mam, poza tym nie chciało mi się szukać kluczy. Poszedłem na imprezę, bawiłem się wyśmienicie. Było tam dużo moich znajomych. Gdy wróciłem o 3 rano, okazało się, ze nie ma nikogo w domu! Zrozumiałem, ze mam problem Resztę nocy spędziłem na klatce schodowej, drzemiąc na schodach przykryty kurtka. Było mi strasznie zimno i smutno. Rano popłakałem się z niemocy. Na szczęście po schodach szła sąsiadka, która wracała z nocnej zmiany w pracy. Opowiedziałem jej moją historię, ona się wzruszyła i zaproponowała, ze mogę zostać u niej dopóki nie wrócą rodzice. Rodzice wrócili po dwóch dniach. Kolejny raz przekonałem się, że moja mama miała rację.

sledziu88
 Wysłana - 20 grudzień 2006 20:29      [zgłoszenie naruszenia]

bardzo was prosze moze ktos przetlumaczyc bardzo mi na tym zalezy bo do jutra to mi potrzebne

adamski70
 Wysłana - 20 grudzień 2006 20:49      [zgłoszenie naruszenia]

Eines Tages habe ich mich auf den Weg zur einer Party gemacht. Meine Mutter hat mich gewarnt, dass sie vielleicht mit meinem Vater für ein paar Tage nach meine Oma fährt, daher sollte ich die Hausschlüssel mit nehmen. Ich bin zur der Party hingegangen, ich hatte viel Spass. Es waren dort viele von meinen bekanten. Als ich um 3 Uhr morgens nach Hause kam, stellte sich raus, dass keiner da war! Ich habe verstanden, dass ich ein Problem habe, den Rest der Nacht habe ich auf dem Treppenhaus verbracht mit meiner Jacke zugedeckt. Es war mir schrecklich kalt und traurig. Am morgen habe ich wegen der Unmacht geweint. Zum Glück über die Treppen ging die Nachbarin, die von einer Nachtschicht nach hause kam. Ich habe ihr meine Geschichte erzählt und sie hat mir angeboten, bei ihr zu bleiben, so lange meine Eltern nicht da sind. Meine Eltern kamen nach zwei Tagen wieder. Wieder mal habe ich mich überzeugt, dass meine Mutter Recht hatte.

Proszę bardzo

Mowa jest srebrem, a milczenie jest owiec.

Znawca -

sledziu88
 Wysłana - 20 grudzień 2006 21:22       [zgłoszenie naruszenia]

dzieki wielkie jestes moim wybawicielem serdeczne pozdro

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

[Niem] przetlumaczyc opowiadanie