Witam. Na poniedzia³ek mam napisac wyproacowanie na temat:
"Do Twojej Mamy przyjezdza dawny kolega ze szko³y, zapalnuj im dzien w Warszawie"
z niemieckim jest u mnie tak jak i z chinskim czyli NULL.Bêde wdzieczna za pomoc.
W sobotê w Warszawie czeka na was bardzo duzo atrakcji,
Mamo, proponujê Ci abys wysz³a na Roberta na dworzec poniewaz on moze nie znac Warszawy i miec k³opoty z dotarciem do nas, pozatym gdy spotkacie sie na dworcu o 11 na godzinie 12 proponuje i¶c do teatru Bajka na spektakl pt Kopciuszek, moge go szczerze polecic poniewaz sama by³am na tym przedstawiniu z klas±, naprawde warto. Spektalk trwa godzinê a pozniej na ulicy Marsza³kowskiej odbêdzie sie koncert miko³ajkowy,gdzie wyst±pi± polskie gwiezdy takie jak Ewelina Flinta, Ryszard Rynkowski zespo³ £zy , De Mono i wiele wiele innych s³awnych ludzi.Jesli bêdziecie miesli ochote mozecie tam spêdzic mi³o czas, wieczorem mozesz zaprowadzic swojego przyjaciela do bardzo mi³ej restauracji o nazwie El Popo, z tego co mówi³as Twoj kolega lubi meksykanska kuchnie wiec to bedzie idealny wybor
Podaj± tam naprawde wysmienite posi³ki,atmosfera jest bardzo mi³a i przyjemna,mysle ze spêdzicie mi³o czas,
Poleci³abym jeszcze wieczorny spacer po starówce, o tej porze jest tam naprawde przepiêknie,
Mysle ze spacer po starówce bedzie mi³ym zakonczeniem waszego spotkania i mam nadzieje ze Robert bedzie usatysfakvjonowany pobytem w Warszawie.
Trzymam kciuki zeby spotkanie sie uda³o
Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam:)
Mama, ich schlage dir vor, Robert von dem Bahnhof abzuholen denn er könnte Warschau nicht kennen und könnte Probleme haben uns zu finden, ausserdem wenn ihr euch um 11 Uhr am Bahnocht trefft, könnt ihr gleich in den "Bajkatheater" gehen und sich den Theaterstück "Kopciuszek" ansehen. Ich kann es empfehlen weil ich es schon gesehen habe, es lohnt sich wirklich. Das Theaterstück dauert eine Stunde, danach auf der Marszalakowska Straße findet ein Nikolauskonzert statt, es nehmen polnische Stars wie Ewelina Flinta, Ryszard Rynkowski, Lzy, De Mono und noch viele berümte persönlichkeiten teil. Wenn ihr möchtet könnt ihr dort nett die Zeit verbringen, abends kannst du deinen Freund in ein sehr nettes Restaurant namens "El Popo" einladen, so wie du mir erzählt hast, mag dein Freund die mexikanische Küche, daher wird es eine gute Auswahl sein. Dort servieren sie vorzügliche Mahlzeiten, die Atmosphäre ist sehr nett, ich denke ihr verbringt dort eine nette Zeit. Abends würde ich euch empfehlen einen Spaziergang über die Altstadt, um dieser Zeit ist es dort wirklich schön. Ich denke, daß so ein Spaziergang über die Atlstadt
eine nette Beendigung eures treffens sein wird und ich hoffe, daß Robert zufrieden mit dem Besuch in Warschau sein wird. Ich hallte dir die daumen damit euer Zusammentreffen gelingt.