FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 60578 razy ¬

ROZRYWKA | Polityka
>>>IDEOLOGIE<<< 
[powiadom znajomego]    
Autor ">>>IDEOLOGIE<<<"   

Boruta
 Wysłana - 30 marzec 2005 15:04      [zgłoszenie naruszenia]

Znaczy sie kazdy kto wg Ciebie jest zly jest komunista? Nie dostrzergasz ze to wlasnie komunistyczna zasada "kulak to wrog, wiec wrog to kulak"? Owszem, rozumiem takie podejscie gdy sie uprawia propagande, ale tylko wtedy.

Paweł Ziółkowski

"Dobro i zło nie istnieją, tak jak życie i śmierć. Jest tylko działanie. Walka"
(baron von Ungern-Sternberg, d-ca Azjatyckiej Dywizji Konnej)

Daoloth
 Wysłana - 30 marzec 2005 15:40      [zgłoszenie naruszenia]

Ze co? Nie wiem ..moze mowimy roznymi jezykami.Allende jest dla mnie posatcia negatywna bo promował i wprowadzał komunizm.Nie nzaywam go komunista dlateog ze byl zly.... Tzw.Bin Laden jest dla mnie zly a komunista nie jest... NIe przepadam za Bushem a co jak co jego o komunizm posadzic to rzecz nico trudna..... Boruta teraz ty nie baw sie w rasowego soc-propagandziste.Mieszasz i motasz, zarzucasz nieprawde ale sam uciekasz od konkretow...gdzie ja niby napisalem ze allende byl zly wiec byl komunista??? Szczerze mowiac sam Allende mi zwisa bo byl dla mnie zwyczajnym idiota i niczym wiecej. CO mi przeszkadza: ustroj jaki wprowadzal, sposb w jaki to robil oraz cala otoczka jaka swiatowa lewica dorabia do przewrotu w Chile.... Osoba pana Allende jest mi calkowicie obojetna!Sa politycy ktorych cenie za osobowosc ale to jest rzecz calkowicie inna niz moje poglady na efekty i intencje ich dzialan! Czy wreszcie jest wszystko juz dla ciebie jasne czy dalej zamierzasz twierdzic ze i tak wiesz lepiej co ja mysle....

Nie rozumiem dlaczego zamiast powiedziec cos interesujacego caly czas cos mi insynuujesz....

Socjalizm to syf nieziemski

Boruta
 Wysłana - 30 marzec 2005 16:01      [zgłoszenie naruszenia]

Interesujacego? Powiedzialem jak bylo. Ty natomiast caly czas krzyczysz ze ten czy tamten to komunista. O czym tutaj gadac? Nie kazdy lewicowiec jest komunista, nie kazdy prawicowiec faszysta. Czy tak trudno to zrozumiec?

Paweł Ziółkowski

Daoloth
 Wysłana - 31 marzec 2005 00:54      [zgłoszenie naruszenia]

Faszyzm to nie prawica.Komunizm to jak najbardziej lewica.My nie wprowadzajca utroju stricte komunistycznego bylismy nazywani krajem komunistycznym.Wez sobie poczytaj o "reformach" Allende i powiedz mi gdzie to sie rozni od calego bajzlu ktroy robiono w bloku wschodnim na tyle zeby nie zaokraglac tego do komunizmu.... JA nie rozdrabniam sie czy ktos jest maoista, trockista, goszysta czy klasycznym komunista...... komuna to komuna.Allende nich sie zwie jak chce - mial plany zrobic z Chile druga Kube tylko bardziej - jak to nie jest droga do komuny to bardzo cie prosze Boruta.Bardzo......

Czy mozesz mnie uswiadomic gdzie nastapily te roznice? Tylko nie mow ze jest tak bo ty tak twierdzisz tylko powiedz gdzie program Allende roznil sie od programu Komunistow? Co nacjonalizowal w prawoa strone a oni w lewa?
Bo ja czegos tu nie rozumiem.... Chyba ze tobie naprawde zalezy zeby kazdy znal roznice miedzy wczesnym a poznym Trockim....Dla mnie to jakby nieistotne...

Boruta
 Wysłana - 4 kwiecień 2005 00:12      [zgłoszenie naruszenia]

Faszyzm to prawica czy Ci sie podoba czy nie. Skoro uwazasz siebie za prawicowca to Twoja sprawa, ale miej odwage spojrzec prawdzie w oczy. Owszem, totalitaryzmy obu masci maja to do siebie ze spotykaja sie po drugiej stronie kola i majas wiele wspolnego, tym niemniej ich prowieniencja jest rozna.
Czy z koleji Ty mozesz mnie uswiadomic gdzie program Alliende byl zbiezny z programem komunistow?

Paweł Ziółkowski

Helevorn
 Wysłana - 4 kwiecień 2005 18:22      [zgłoszenie naruszenia]

"Faszyzm to prawica czy Ci sie podoba czy nie."

Gdziezes to wyczytal? Pod jakim niby wzgledem? Swiatopoglad? Gospodarka?

Były moderator Polityki i Seksu

Daoloth
 Wysłana - 4 kwiecień 2005 20:41      [zgłoszenie naruszenia]

Dajmy na chwile spokoj Borucie, jego przekonanie o wszechwiedzy tak go rozpiera ze ne potrafi sobie dac spokoju ze sporami nawet w TAKIM momencie....ech

PPN
 Wysłana - 22 wrzesień 2005 23:40      [zgłoszenie naruszenia]

definicja nacjonalizmu, podana przez pana H. na dziwnej jakiejś dziwnej lewackiej stronie, jest poniżej krytyki...

zdobądźcie się na wysiłek i poszukajcie prawdziwego znaczenia słowa "NACJONALIZM".
ale mało jest obiektywnych zdań, przeważaja te żydowskie, sugerujące odrazu faszyzm, ksenofobie, antysemityzm itd...
tak jak w tym linku podanym przez pana H. (jak ch.. )
SŁAWA!!!

"Największe zło to tolerować krzywdę" Platon
[www.polskapartianarodowa.pl]

Jenna_20
 Wysłana - 28 listopad 2005 20:26      [zgłoszenie naruszenia]

[http://www.scenapolityczna.friko.pl/]

to jest tez super stronka

Doradca w dziale Uroda

sir smogg
 Wysłana - 4 grudzień 2005 15:42      [zgłoszenie naruszenia]

Helevorn dlaczego nie ma ani słowa o anarchiźmie i faszyźmie? Jeśli uważasz że złusznie to prosze żebyś wyjaśnił dlaczego. A i przy politykach w komuniźmie warto by wymienić Pol Pota :)

Będzie dobrze ;)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 8 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

>>>IDEOLOGIE<<<

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8