Niedawno zmieniłem język którego się uczyłem na Angielski i nie idzie mi z nim najlepiej!:(
Mam dwa zadanka z którymi sobie nie radze:(
Zadanie 1.
Wyjechałeś/Wyjechałąś na weekand do brukseli w towarzystwie brata,który przebywa tam w interesach. Napisz pocztówkę do przyjaciela w Angli.
-Wyjaśnij mu, dlaczego wyjechałeś/wyjechałąś do Brukseli.
-Napisz, gdzie jesteś zakwaterowany/zakwaterowana.
-Opisz krótko dotychczasowy przebieg wycieczki.
-Poinformuj go kiedy wrócisz do domu.
Zadanie 2.
Napisz list do australijskiej rodziny, która zaprosiłą Cię do siebie na krótki pobyt. W liście:
-podziękuj im za zaproszenie i napisz, że przyjedziesz,
-poproś ich, by doradzili Ci co powinieneś/powinnać ze sobą zabrać i spytaj,jakiej pogody możesz sie spodziewać.
-zaproponuj upominek,jaki chciałbyć/chciałabyś im kupić i spytaj, czy może woleliby coś innego.
-podaj datę przylotu samolotu i poinformuj, jak będziesz ubrany/ubrana.
ad1
hellow frank!how are you?
i have gone to Bruksella(nie wiem czy to sie tak pisze)with my brother Peter to make some businesses.i am living in a quite nice hotel in one room with my brother.Bruksella is a beautifull city and i have seen a lot!i will be back in Sunday!!take care frank!
Greetings .....(tu Twoje imie)
jak cos jest zle to niech mnie ktos poprawi!!
tylko z tym przebiegiem wycieczki to wiecej by moglo byc ale nie wiem co sie tam ciekawego znajduje
potem napisze to drugie jak znajde czas
Zmieniony przez - dziwakson w dniu 2007-03-26 20:57:56
Zmieniony przez - dziwakson w dniu 2007-03-26 20:58:24
Zmieniony przez - dziwakson w dniu 2007-03-26 20:59:05
first i like to thank for yours invitation and i am really glad that i can arrive!next i have a small question:could you tell me what is the weather now a days in Australia(co za pytanie :) jaka moze byc pogoda w australii)beacose i dont know what i have to take with me!!oh i almost forgot,im going to bay a new lamp for yours new house but if you want something other just tell me!!i will arrive at 21.04.07 and i will be wear a red shirt!!!
Greetings.....
tak jak poprzednio jak cos jest nie teges to prosze o poprawe mnie!!
Zmieniony przez - dziwakson w dniu 2007-03-27 01:55:29
Zmieniony przez - dziwakson w dniu 2007-03-27 01:57:39