Strasznie ³uszczy mi siê skóra na sutku... S± na nim takie odstaj±ce skórki, które zaczepiaj± siê o stanik i powoduj± powstanie nowych. Tzn.wydziela siê osocze, które zasycha... Mam to ju¿ od koñca kwietnia, w poniedzia³ek do ginka... Mo¿e kto¶ wie co to jest...
. zmiany wypryskowe
- zwykle zlokalizowane na otoczce sutkowej i otaczaj±cej skórze, s± rzadkie i trudne do zró¿nicowania z chorob± Pageta
Zaczerwienienie lub powierzchowne owrzodzenie brodawki, otoczki lub skóry sutka zawsze wymaga pe³nego rozpoznania. U kobiet do 30. roku ¿ycia, przy krótkim czasie trwania zmiany, nale¿y przypuszczaæ, ¿e przyczyn± jest stan zapalny.
Noctua Summe Farmosa Parvula
Niop w poniedzia³ek do lekarza jestem zapisana... muszê siê jako¶ przemêczyæ przez weekend... W ogóle mo¿e byæ to spowodowane alergia?? Albo to ¿e w dzieciñstwie przesz³am atopowe zapalenie skóry??
a wczesniej proszê sobie zrobiæ wymaz wydzieliny z rany.
moze byæ erozrost gronkowca, dlatego ranka sie nie goi.
oraz masz ogolnie jakie¶ alergie?
acha, azs.
witaj w klubie.
kloneicznie idz zrobic wymaz...
mialam podobne zmiany
okazalo sie ze w skorze atopowej latwo kolonizuje sie gronkowiec. i u mnei tez byl.
kuracja antybiotykami i masciami z antybiotykiem i delikatnym sterydem powinna pomoc.
Jesli ranka Ci sie saczy to na bank masz rozrost jakiejs bakterii
prrawie 100% osob o atopowej skorze cierpi na zakazenie gronkowcowe skory.
i zamiast do ginka do DERMATOLOGA.
a jutro rano wez sobie z laboratorium taka probke do wymazu i jak Ci sie bedzie saczyc pobierz osocze. Zanies do laba i za 4-5 dni bedziesz miala wyniki.