Wys³ana - 23 styczeñ 2007 13:32 Przeniesiona przez Skarbowy z dzia³u 'Motoryzacja ARCHIWUM'. | zg³o¶ naruszenie regulaminu
Sprawd¼ swoje BMI
jade na poczatku lutego do zakopanego i stwierdzilem ze warto byloby kupil komplet lancuchow sniegowych.z tego co patrzylem na allegro ceny od 70 do 200 zl za komplet.Czym kierowac sie przy zakupie lancuchow bo nigdy takowych nie kupowalem,poza tym zeby oczywiscie wiedziec na jaki rozmiar opony zeby pasowaly
"no tak niestety jest, ze 3 lata ciê¿kiego zapierdalania, ale wiesz koninktura to sie zapieprzalo po 22h
"Bo¿e chroñ mnie przed przyjació³mi bo przed wrogami sam siê uchroniê"
MKD- macie dla odmiany ladna sztunie
Piolek- juz wole tych ch³opaków
ja mam jakies wloskie lancuchy. Leza w piwnicy 3 sezon, uzylem tylko raz i nic nie daly. Lepiej zakolcowac jeden komplet opon i jak przysypie to przelozyc
no nie do koñca kolego... na kolcach nie mo¿na je¼dziæ po czarnym asfalcie...
a z regu³y jest tak ¿e wszystkie trasy s± czarne...a wje¿dzaj±c do jakiej¶ wysokogórsjkiej wioski tam ju¿ dróg praktycznie nie ma tylko le¿y sporo ¶niegu...
Wiem co o zimowych "w³aja¿ach" gdy¿¶migam na nartach i gdyby nie dobre ³añcuchy to wiele miejsc by³o by niedostêpnych dla auta-nawet na najlepszych zimówkach
ja tez na narty jezdzilem i wszedzie wjezdzalem bez montowania lancuchow. Jedynie gorki do znajomych nie dalo rady na zimowce pokonac, po zalozeniu lancuchow nic sie nie zmienilo. Poza tym duzo babrania sie z tymi lancuachami. Wo¿e zima, ale nie uzywam.
Sa kolce 'turystyczne' i na nich normalnie mozna jechac po asfalcie.
...powiem Ci ¿e np w tamtym roku bez ³añcuchów wogóle nawet nie wpuszczano na tresê do zieleñca... i wielu miejscowo¶ciach stosowana jest taka akcja policyjna...
co do kolców turystycznych .. nies³ysza³em - mozesz mi na¶wietliæ sprawê?
Ja kupilem w kaulandzie markowane przez Dunlopa ale nei umialem ich za³o¿yæ wiêc w gara¿u le¿± ale fakt faktem ¿e bez ³añcuchów odpu¶ci³êm sobie wjazd na sam± góre
moj znajomy ma to w³asnie, czêsto je¼dzi na narty. Monta¿ po prostu b³yskawiczny bez ¿adnego brudzenia. nie ma problemu z wysoko¶ci± zawieszenia, szeroko¶ci± gumy czy jej wysko¶ci±. Najwieksza wada to cena;