FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 6273 razy ¬

ROZRYWKA | Zdrowie
łysienie 
[powiadom znajomego]    
Autor "łysienie"   

randy_93
 Wysłana - 15 kwiecień 2010 20:22        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Jak wskazuje temat mam problem z łysieniem. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że ta dolegliwość pojawiła się u mnie w wieku 15 lat. Wtedy zobaczyłem pierwsze objawy, że włosów zaczęło mi ubywać. Nie przejąłem się tym faktem zbyt bardzo. Teraz zbliżam się do 17 roku życia i zakola mam dosyć znaczne ok 4 cm, a na dodatek zaczęły mi się przeżadzać włosy na czubku głowy. Wielu moich rówieśników ma zakola, ale na poziomie 2 cm , a nie blisko 5 cm, które są bardzo widoczne. Zaniepokojony ok roku temu udałem się do dermatologa w mojej małej miejscowości i zapisał mi tabletki obiecując, że łysienie się zatrzyma i włosy odrosną. Po 10 miesiącach chodzeniach nie było najmniejszego efektu, a doktor nie wiedział co robić, więc poszedłem to kliniki dermatologicznej w Krk. Tak pani doktor mi powiedziała, że zapisze mi tabletki które przyhamują wypadanie, ale poinformowała także że niema możliwości zęby zatrzymać łysienie, i leki typu propecja czy obstrzykiwanie są skuteczne w ok 50%, i przy moim łysieniu prawie na pewno niepołoga. Biorę tabletki ok 3 miesiące i zauważam ostatnio że jest tak okresowo, np przez parę dni, co poruszę głową to mi włosy lecą, a przez inny czesze się czy myje głowę i nic niema. Czy jest jakiś inny sposób, żeby zahamować ten nieprzyjemny proceder?

germanski
 Wysłana - 15 kwiecień 2010 20:51      [zgłoszenie naruszenia]

uzywaj szamponu "dermena" u mnie dziala

destination: Mckinsey Career

Majaak123
 Wysłana - 1 luty 2018 13:33      [zgłoszenie naruszenia]

A co myślicie o takim produkcie jak Yuda Hair Growth Spray? Słyszał ktoś o nim albo miał okazję używać?

Robot-Man
 Wysłana - 11 luty 2018 22:13      [zgłoszenie naruszenia]

używałem i wyłysiałem nawet na na klacie
usuwa włosy lepiej niż chemioterapia!

Zmieniony przez - Robot-Man w dniu 2018-02-11 22:14:46

woroczu, wybieram cie!

LilPeneros
 Wysłana - 20 luty 2018 13:04      [zgłoszenie naruszenia]

Ostrzyż sobie całą głowę na 1 mm i powtarzaj zabieg strzyżenia najlepiej co 3 - 4 dni, ostatecznie może być raz na tydzień.

Inne rozwiązanie to golenie głowy żelem/pianką do skóry wrażliwej i maszynką Gillette Mach 3 co drugi dzień

Większości mężczyzn łysa głowa pasuje - znam nawet z widzenia pewnego dyrektora banku w moim mieście, który goli sobie głowę maszynką do golenia.

Zmieniony przez - LilPeneros w dniu 2018-02-20 13:06:48

[http://www.youtube.com/watch?v=Iuhtd2X7FdI]

teklarz
 Wysłana - 20 październik 2018 16:46      [zgłoszenie naruszenia]

Jak w tak młodym wieku to sprawa genów i nie za dużo z tym zrobisz. Możesz zapobiegać stosując różne leki ale finalnie niestety twój los jest przesądzony;(

[meridiasprzedam.plom.pl]

rumakwspak
 Wysłana - 9 listopad 2018 18:44      [zgłoszenie naruszenia]

To nic dziwnego, zapene winnny jest testosteron. dobra wiadomosc jest taka, ze jest na to lek,ktory pozwala skutecznei zahamowac lysienie [http://www.121doc.com/pl/lysienie/propecia/finasteryd]
zla wiadomosc jest taka ze jest drogi, trzeba go stoswa cale zycie i moze dawac nieprzyjemne skutki (np. impotencje). ja polubilem lysine :P

LilPeneros
 Wysłana - 10 listopad 2018 12:50       [zgłoszenie naruszenia]

Tutaj:

[bit.ly/2QwcmyT]

Maciej Sulikowski znany także jako Knife napisał m.in:

"W kolejnym z badań z 2012 roku [6] porównano finasteryd (pod marką PROPECIA) z palmą sabałową. 100 mężczyzn ze zdiagnozowanym syndromem AGA (męskie łysienie typu androgenowego). Jedna grupa dostawała 320 mg ekstraktu palmy sabałowej dziennie przez 2 lata, druga 1 mg finasterydu dziennie w tym samym okresie. W celu oszacowania skuteczności terapii wykonano zdjęcia na początku oraz na końcu okresu.

Wyniki:

u 38% pacjentów z grupy 320 mg palmy stwierdzono zwiększenie przyrostu włosów podczas, gdy w grupie finasterydu u 68%,
finasteryd był skuteczniejszy od palmy sabałowej u ponad 60% mężczyzn (33 z 50; 66%) z poziomem II i III łysienia.
W kolejnym z badań [7] finasteryd sprawdził się na poziomie doskonałym lub dobrym u 22 z 37 mężczyzn (59.5% pacjentów)."

Standaryzowany wyciąg z palmy sabałowej, mający status leku bez recepty dostępny jest w Polsce pod nazwą Prostamol Uno.
Prostamol Uno jeśli stosuje się go w zalecanych dawkach i nie ma się uczulenia na substancję czynną nie ma w zasadzie żadnych skutków ubocznych w przeciwieństwie do Finasterydu.

Zmieniony przez - LilPeneros w dniu 2018-11-10 12:53:14

[http://www.youtube.com/watch?v=Iuhtd2X7FdI]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

łysienie