Witam Panowie i Panie.
Jaki jest obecnie najlepszy program do ściągania filmów i jaki do ściągania muzyki?
Jakieś linki lub propozycje? Wypadłem ostatnio z tematu, a rozumiem ze duzo sie pozmienialo.
Jakie filmy i jaka muzyka. Czy tak po prostu z dowolnej strony, np. YouTube. Czy szukasz jakichs stron.
Bo tak ogolnie to np. Realplayer ma plugin do chroma i jak na jakiejs stronie jest film, to mozna prosto go sciagnac. Niestety nie zawsze to dziala.
Spotify można w zasadzie używać za darmo.Jedynie co jakiś czas usłyszysz reklamę i tyle.Możesz przebierać w milionach kawałków, tworzyć playlisty, przewijać i skakać po numerach.Ja odkąd używam, nie pamiętam kiedy ostatnio ściągałem jakąkolwiek muzykę.
Wspomniany Netflix też jest spoko, abonament można rozdzielić na 2-3 osoby i wychodzą grosze ale co by nie mówić i jak by nie chwalić to biblioteka jest średnia, zwłaszcza u nas.Jeśli więc oczekujesz nowości i kinowych hitów to raczej nie jest najlepszy wybór.
Na takie rzeczy jak wiadomo potrzebne są pirackie źródła i w tym prym chyba nadal wiodą torrenty.Tu najbardziej znanymi programami są BitTorrent i uTorrent.
Ja natomiast do filmów używam Kodi, które uważam za genialne narzędzie ale które wymaga nieco zabawy w celu skonfigurowania i personalizacji.Jak ktoś jest całkowicie zielony, nie ma czasu na zabawę we wgrywanie repozytoriów, wtyczek, migrowaniu kont to mu się nie przyda.Jeśli natomiast ktoś ma trochę samozaparcia i chęci to ten kombajn daje naprawdę multum możliwości.
Zmieniony przez - funkadelic w dniu 2018-02-08 16:24:16