Witam! Piszę prace maturalną dla koleżanki, tematem jest śmierć. Chciałam ukazać ją z kilku różnych stron. Śmierć poprzez poświęcenie (i tu myślę, że wybiorę jakąś lekturę, śmierć jako cierpienie, śmierć jako nowa droga życia (czyli życie po życiu), śmierć, którą przynosi ulgę - i w tym miejscu mam problem, chciałabym jakaś książkę o takiej tematyce; może jakaś eutanazja? Bardzo proszę o jakieś tytuły, których mogłabym użyć w pracy, bo mam kilka pomysłów, ale wydają mi się mało oryginalne. Może podrzucicie jakieś inne propozycje ukazania śmierci?
1. Po co piszesz pracę dla koleżanki, jeżeli nawet nie umiesz?
2. Napisz dokładny temat, bo tematem nie jest 'Śmierć'.
3. Poproś o przeniesienie tematu, bo nie ten dział.
4. w humanistycznych jest gdzieś mój temat, też miałem motyw śmierci, pozgapiaj sobie.
Zmieniony przez - Diya w dniu 2013-02-16 18:31:51
3. Nie wiem czy jest sens przeniesienia tematu, bo tak na prawdę potrzebuje tylko jakiegoś tytułu książki o eutanazji (nie z punktu widzenia medycznego).
4. Widziałam Twój temat i nie jest to coś czego szukam, ogólnie
mam już w głowie zarys pracy, ale potrzebuje innych książek niż obstukane tytuły.
Jeżeli ktoś uważa, że temat jest w nieodpowiednim dziale, to proszę o przeniesienie.
Zmieniony przez - bling91 w dniu 2013-02-16 22:56:24