FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 6842 razy ¬

ROZRYWKA | Nauki Humanistyczne
Śmierć w literaturze 
[powiadom znajomego]    
Autor "Śmierć w literaturze"   

bling91
 Wysłana - 16 luty 2013 17:08       

Przeniesiona przez MrMojo z działu 'Multimedia'. | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam! Piszę prace maturalną dla koleżanki, tematem jest śmierć. Chciałam ukazać ją z kilku różnych stron. Śmierć poprzez poświęcenie (i tu myślę, że wybiorę jakąś lekturę, śmierć jako cierpienie, śmierć jako nowa droga życia (czyli życie po życiu), śmierć, którą przynosi ulgę - i w tym miejscu mam problem, chciałabym jakaś książkę o takiej tematyce; może jakaś eutanazja? Bardzo proszę o jakieś tytuły, których mogłabym użyć w pracy, bo mam kilka pomysłów, ale wydają mi się mało oryginalne. Może podrzucicie jakieś inne propozycje ukazania śmierci?

Diya
Zbyt Zajebisty
 Wysłana - 16 luty 2013 18:29      [zgłoszenie naruszenia]

bling

1. Po co piszesz pracę dla koleżanki, jeżeli nawet nie umiesz?
2. Napisz dokładny temat, bo tematem nie jest 'Śmierć'.
3. Poproś o przeniesienie tematu, bo nie ten dział.
4. w humanistycznych jest gdzieś mój temat, też miałem motyw śmierci, pozgapiaj sobie.

Zmieniony przez - Diya w dniu 2013-02-16 18:31:51

[zalukaj.tv/polecony,2698050/] <- KLIK

bling91
 Wysłana - 16 luty 2013 22:53       [zgłoszenie naruszenia]

1. Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie potrafię jej napisać? W przeszłości pisałam kilka prac, w tym swoją i były wysoko oceniane (żadna nie miała mniej jak 15 pkt).
2. Ogólnie tematyką jest śmierć i nie było potrzeby rozwijać tutaj całego tematu, bo jeżeli pytam o książki to chyba logiczne jest to, że chodzi tylko o literaturę.
3. Nie wiem czy jest sens przeniesienia tematu, bo tak na prawdę potrzebuje tylko jakiegoś tytułu książki o eutanazji (nie z punktu widzenia medycznego).
4. Widziałam Twój temat i nie jest to coś czego szukam, ogólnie
mam już w głowie zarys pracy, ale potrzebuje innych książek niż obstukane tytuły.

Jeżeli ktoś uważa, że temat jest w nieodpowiednim dziale, to proszę o przeniesienie.

Zmieniony przez - bling91 w dniu 2013-02-16 22:56:24

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Śmierć w literaturze