Witam! Za nami Drużynowy Puchar Świata na żużlu, więc czas spojrzeć na tabelę Speedway Grand Prix. Więc Tak się prezentuje tabela po 5 GP.
1. Jason Crump 98
2. Emil Sajfutdinow 67
3. Greg Hancock 59
4. Tomasz Gollob 53
5. Nicki Pedersen 52
6. Andreas Jonsson 51
7. Fredrik Lindgren 49
8. Hans Andersen 38
9. Kenneth Bjerre 38
10. Sebastian Ułamek 35
11. Rune Holta 34
12. Leigh Adams 31
13. Chris Harris 30
14. Grzegorz Walasek 25
15. Antonio Lindbaeck 17 (jechał z dziką kartą)
Z ogromną przewagą na prowadzeniu Jason Crump(Australia), więc czy można powiedzieć Mistrz świata 2009? Kto wie! Może jakaś kontuzja czego Jasonowi nie życzę. Słabo jeździ nasz najlepszy zawodnik - Tomasz Gollob, 4 miejsce w takim stylu jakim walczy dotychczas to naprawdę mało. Według mnie walka będzie się toczyć o 2 miejsce. Zaskakująco słabo prezentuje się obecny mistrz świata Nicki Pedersen - 5 miejsce i jeszcze ani razu w wielkim finale! I jeszcze teraz dochodzi poważna kontuzja. Kogo obstawiacie na mistrza? Wpisujcie jakiemu klubowi z Polskiej ligi kibicujecie i podawajcie "10" waszych ulubionych żużlowców. Ja zacznę:
Ulubiony klub: Unia Tarnów!!(Unia na zawszę)
10 ulubionych żużlowców:
- Janusz Kołodziej
- Piotr Świderski
- Tomasz Gollob
- Jarosław Hampel
- Damian Baliński
- Adrian Miedziński
- Antonio Lindbaeck
- Greg Hancock
- Lee Richardson
- Leigh Adams
Crump pewniak do mistrza. Gollob najwyzej 3 miejsce. Dla mnie niespodzianka jest Emil, jesli na ktoryms z GP nikt go nie wprasuje w bande to ma szanse na wice.
Ulubiony klub - Apator Toruń
z ta 10 ulubionych bedzie problem ale mysle ze to wygladaloby tak
1) Wiesław Jaguś
2) Chris Holder
3) Adrian Miedzński
4) Emil Sajfutdinow
5) Jason Crump
6) Adam Skórnicki
7) Jacek Krzyżaniak
8) Greg Hancock
9) Karol Ząbik
10)Piotr Protasiewicz
Ulubiony klub : CKM WŁokniarz Częstochowa
Zawodnicy :
-Greg Hancock
-Sławek Drabik (teraz to tylko maskotka , kiedyś prawdziwy zawodnik)
-Jarek Hampel
-Ryan Sullivan
-Andreas Jonsson
-Janusz Kołodziej
-Tomasz Gapiński
-Grzesiek Walasek
-Tai Woffinden (młody narybek , ale coś z niego będzie )
-Rune Holta
-Chris Holder
Nie trawie natomiast prawie całej Unii Leszno ( z wyjątkiem Adamsa i Hampela), braci Gollobów, Crumpa ( dobry jest , ale zarozumiały w chvuj),Nickiego i po*******onego ruska Sajfutinowa.
Zmieniony przez - Phoenix89 w dniu 2009-07-24 12:12:15
Phoenix89 - Dobry ten Tarnowski jaśko Kołodziej no nie? jest prze chvj. Nie ma co poprostu z a j e b i s t y gość. A śledzicie wyniki I ligi? Moja ukochana Unia Tarnów spadłą własnie do I ligi ale ostatni sezon w Ekstralidze leździł tylko Kołodziej. teraz mamy taką pakę że możemy w pierwszą "3" celować spokojnie. Wiem że może kogoś to nie obchodzić ale proszę: [unia.tarnow.pl/index.php] jak Unia Tarnów dominuje w I lidze i jaką ma przewagę. Ten spadek to był wypadek przy pracy;p Pozdrawiam wszystkich fanów speedwaya;p
Ja bardzo lubiałem Emila. Jeździ z jajami, ale po tym co pokazał gdy wysłał Hansa Anderesena do szpitala i co zrobił ze Scottem Nichollsem to przechodzi ludzkie pojęcie. Zrobił się cwaniak jak s k u r w y s y n. Robię odstępy żeby nie było gwiazdek;p
- Upadek Sajfutdinowa, Andersena, AJ'a
- Sajfutdinov Vs Nicholls
Po tych incydentach zauważyłem że taki młokos nie umie przegrywać . Bardzo lubiłem gościa, ale skończyło się! Jest szuja. Wg. mnie, nie obrażając opinii innych.
Sajfutinov jeździ jak po*******ony , prędzej czy poźniej zrobi komuś krzywdę i wywiezie w płot.
Unia teraz ma bardzo fajny skład ,odszedł z Czewy do Tarnowa złotówa Ułamek , którego jakoś nigdy nie darzyłem zbytnio sympatią , bo zawalał najważniejsze mecze i chciał się zesrać jeżdząc we wszystkich możliwych ligach i turniejach. Teraz widać poszedł po rozum do głowy i trochę wyluzował , a co widać po cyklu GP dobrze mu to wyszło.
Paamiętam jak Tarnów , szalał z kasa jeszcze 3-4 sezony temu , jak sciągneli Golloba ,Rickardsona , Holtę i widać jak skończyli. Teraz nie ma bata wrócą do Ekstraligi i znowu będzie ciekawie. Do spadku Bydzia albo Wrocek , z naciskiem na Bydzię. Jaa mam nadzieję , że pech w końcu odwróci się od Częstochowy i razem ze zdrowym Pedersenem pokaża klasę w play-offach.Richardson łapie formę , to samo Gapiński , junior Woffinden zdobywa regularnie po 6-12 pkt więć lux , Greg wiadomo klasa , odstaje tylko Szczepaniak , no i niewiadoma forma Nickiego po powrocie. Trzeba być dobrej myśli i tylko Mistrz ,Mistrz CKM.
No zobaczymy jak Włókniarz zaprezentuje się w Play offach a ciekawa jest sytuacja Lotosu. Zawodnicy jeżdżący na dobrym poziomie Kenneth Bjerre noi oczywiście Hans Andersen którego zapomniałem dodać do mojej TOP "10". Nawet jak będą walczyć o utrzymanie to w barażach wygrają spokojnie. Najprawdopodobnie z Marmą Hadykówką Reszów bo Unia Tarnów wejdzie automatycznie z pierwszego miejsca na 100%. Pozdrawiam;p
No panowie... Bydzia spadnie? Po wygranym meczu z Czestochowa (ktory im sie ewidentnie nie nalezal)prawie zapewnili sobie pozostanie w e lidze. Teraz planowo przegraja ze Stala a pozniej wygrywaja z Wrockiem i maja 6 miejsce.
Apator rozjezdza Gdansk u siebie i spada Wrocek z Lotosem.
Co do Czestochowy - Phoenix wspolczuje. Ile razy Lwy jezdzily w pelnym skladzie w tym sezonie? 2? 3? Druzyna z potencjalem na mistrza, szkoda ze tak pechowa bo w tabeli byloby ciekawiej.
Co do Unii - miedzy I liga a ekstraklasa jest ogromna przepasc i chyba nikomu nie musze tlumaczyc dlaczego. To ze Tarnow wygrywa w I wszystko nie znaczy wcale ze za rok w ekstra tez bedziecie brylowac. Z tym hurra optymizmem bym sie nie spieszyl.
Leszno, Toruń, Częstochowa to drużyny ktore w najblizszym czasie beda nadawac ton w ekstraklasie. Jak dodamy do tego druzyny z potencjalem takie jak Zielona Gora i Gorzow to mamy juz 5 z ktora ciezko bedzie rywalizowac Unii i innym beniaminkom.
ATJ - Spokojnie! przecież nie jestmen naiwnym dzieckiem i wiem że że pierwsza liga to coś całkiem innego. A podać ci przykład świetnej jazdy? w ostatnim roku gdy jeszcze Unia i Marma jeździły w CenterNet to Unia dostała w dupe 4 razy(2 ligowe, 2 barażowe.) A obydwie drużyny spadły i jeżdża w I lidze. A śledziłeś Pan ostatnio wyniki I ligi? 38 - 55 na wyjeździe dla Unii Tarnów a mecz u siebie wygrali 57 - 34 więc panie *******niku nie mów Pan że Unia w ekstra nie będzie wygrywać bo mamy Kołodzieja, Pedersena, Ułamka , Świderskiego i prawdobodobnie jeszcze Hancock przyjdzie i kandydaturę składał Jason Crump, a nawet bez tej dwójki Unia ma spre szanse. Nie mówię, że będzie wszystkich rozwalać przewagą taką jak w I lidze ale na 100% będą walczyć w play - offach o wysokie pozycje celując w pierwszą "3". A tak nawiasem Ekstraliga nie Ekstraklasa.
1) Crump podpisal z Wroclawiem 2 letnia umowe wazna jeszcze przez rok - wiec na pewno do Was nie przejdzie i watpie zeby skladal oferte 1 ligowej druzynie
2) Hancock rzeczywiscie moze odejsc z Czewy, jak bedzie zobaczymy
Przeczytaj jeszcze raz moj post. W zadnym zdaniu nie napisalem ze nie macie szans. Skład ciekawy ale latwo wam nie bedzie
Kolodziej - bardzo lubie tego zawodnika. Skromny i pracowity ale chyba sam przyznasz ze przechodzi kryzys z ktorym nie moze sobie poradzic.
PS: Przeanalizuj sobie sklad Marmy Rzeszow z poprzedniego sezonu i porownaj z obecnym. Zobacz ilu wartosciowych zawodnikow odeszlo. Wygrana z Rzeszowem w takim skladzie jaki oni tam maja nie jest jakis wielkim osiagnieciem
ATJ - Ale jak Wroclaw spadnie Crump bedzie robil wszystko zeby zstamtad odejsc w koncu mistrz swiata nie bedzie kiblowal w 1 ligowej druzynie. Cos mi sie wydaje ze nie bedzie podpisywal kontraktu z 1 ligowa druzyna tylko z ekstraligowa bo Unia Tarnów wejdzie do ekstraligi na 100% i nie przecz gosciu faktom! zobacz na oficjalna strone Unii [unia.tarnow.pl/index.php] i zobacz terminarz i jakimi wynikami Unia wygrywa z takich skladem a maja byc wzmocnienia. Oferte zglosil Daevy Watt z Wroclawia. a to chyba nic dziwnego ze klub ekstraligowy podpisuje kontrakt z i ligowcem. Bjarne Pedersen przeszedl z 1 ligi razem z lotosem do ekstraligi ale postanowal przyjsc do Unii Tarnów kóa akurat spadła. A Scott Nicholls to byla gwiazda marmy a teraz w GP? ostatnie miejsce nie liczac dzikich kart pozostalych zawodnikow. On po 5 startach ma tyle samo pkt to po 1 Antonio Lindbaeck. Kołodziej przezywa kryzys? chyba ze sie rozstal z ta swoja Angelika i tyle. Jest z a j e b i s t y m zawodnikiem i podpora Naszej Unii Kochanej. A nie jest osiagnieciem wygrac 68 - 23 z najlepszym polskim klubm w historii RKM ROW RYBNIK? Niby to juz nie ten klub co byl ale to jednak jest ten klub. jestes przeciwko Unii to spoko, nikt ci nie karze im kibicowac, ale uszanuj to ze moj wujek siedzi w zuzlu po uszy i wie co sie swieci jesli chodzi o Unię. My wierzymy ze bedzie dobrze i tak bedzie na 100%. Jesli temat sie utrzyma napiszemy sobie w nastepnym sezonie ekstraligowym i zobaczymy na czyje wyjdzie.Glowy nie dam uciac ze bedzie mistrz(zalezy kto jeszcze przyjdzie) ale z takim skladem mamy zadatki na pierwsza "3". mamy swietna parę juniorska. Patrick Hougaard ktory debiutowal w barazowym polfinale DPŚ i pojechal dobrze i Szymon Kiełbasa. wszystko idzie bardzo dobrze.