Temat głownie kierowany do osób, którym udało się dostać do wojska.
Z jednym z tematów Coliber pochwalił się że jest żołnierzem zawodowym, ale innych użytkowników również zapraszam dyskusji
Jak w rzeczywistości wygląda dzień na służbie ?
Jak ma się sprawa z przepustkami czy dniami wolnymi ?
Dodatki do wypłaty na początku są ?
Ciekawi mnie czy to jest zwykła monotonna praca, różniąca się tylko możliwością noszenia munduru od zwykłej roboty korpo-szczura Kowalskiego, jeżdżącego rozklekotaną Yariską, próbującego sprzedać kolejną paletę coli.
8h i do domu, chyba ze sa jakies ćwiczenia, poligony itp to wiadomo ze sie dluzej zostaje, ale za czas spedzony ponad "normą" mozesz sobie odbić wolnym.
Dodatki takie jak mieszkaniówka masz od razu.
Czy jest to monotonna praca?
Wszystko zalezy od jednostki do której sie trafi, i na jakie stanowisko.
Jak chciałbyś umrzeć, Tyrionie? W wieku osiemdziesięciu lat, we własnym łóżku,
z brzuchem pełnym wina i kutasem w ustach dziwki.
Zmieniony przez - klusek88 w dniu 2013-04-22 16:10:40
Strzelec, kierowca C, operator, itp mają trochę inne obowiązki.
Mieszkaniówka zalezy od miejscowości gdzie jednostka sie znajduje i ceny wynajmu mieszkań.
Na Krzesinach to coś koło 800-900 zł, Śrem 400 z hakiem, Szczecin 700 z czymś tam (jak dobrze pamietam), Miedzyrzecz tez koło 400 (jesli sie myle poprawić)
Ale dostałem się przez napastowanie kadrowca z jednostki.
Trwalo to póltora roku, i paru kumpli tez jakoś w podobnym czasie sie dostawali.
Trudno sie dostać bez pleców, ale troche cierpliwości (i trunia dupy co jakis czas) i powinno sie udać.
Niektórzy to sie pozapisywali do tych całych eneserów z myśla ze jednostki sie same po nich zgloszą )
Tak jak wyzej zostalo napisane, wszystko zalezy od jednostki i stanowiska. Zawodowi spia na terenie jedynie podczas szkolen (kursy np. medyczne trwaja ~tydzien). Z przepustkami nie ma problemu. Nie wiem jak to do konca wyglada u zawodowych ale moge podpytac jak bede mial okazje.
@Huubii chcesz isc na Krzesiny? Moze sie kiedys spotkamy... :)