FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 8213 razy ¬

ROZRYWKA | Emigracja
życie z dzieci - prawda, czy mit? 
[powiadom znajomego]    
Autor "życie z dzieci - prawda, czy mit?"   

szary234
 Wysłana - 3 listopad 2015 19:53        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

Krążą czasem takie legendy, że podobno są europejskie kraje, w których niektórzy ludzie ciemniejszej karnacji robią masowo dzieci, nie pracują i państwo im utrzymuje te całe rodziny
że socjal na dzieci jest tak duży, że można sobie zrobić z tego sposób na życie

wie ktoś może ile jest w tym prawdy i jak to wygląda?
A jakby np. jakaś para z polski by tak chciała to ma taką możliwość?

"Tam ludzie żyją, piją soki, chodzą na bilard."

Bova
 Wysłana - 3 listopad 2015 21:49      [zgłoszenie naruszenia]

o ty kutwo czerwona

Bova
 Wysłana - 3 listopad 2015 21:50      [zgłoszenie naruszenia]

Robot-Man
 Wysłana - 3 listopad 2015 22:20      [zgłoszenie naruszenia]

jesli nikt w rodzinie nie pracuje to w zadnym kraju na swiecie zasilek cie nie wyciagnie z biedy
za te pieniadze mozna zyc
ale nie mozna zyc nawet na srednim poziomie

woroczu, wybieram cie!

Znawca -

zbys
Elektronika
 Wysłana - 5 listopad 2015 05:17      [zgłoszenie naruszenia]

J/w, można żyć, a raczej wegetować. Ale pewnym grupom obywateli całkiem to wystarcza. I tak jest to duuużo wyższy poziom życia niż przodków z czarnego lądu.

Lepsze jest wrogiem dobrego!

Kościół NIE jest po to by pomagać biednym - jest po to aby pomagać w ich zbawieniu!

GB
 Wysłana - 5 listopad 2015 07:48      [zgłoszenie naruszenia]

Dokładnie. Miałem sąsiada w NL który w ten sposób nieźle dawał sobie radę (przy czym nie pytałem ile dostaje $$$ na siebie, ile na żonę a ile na dzieci).

Oczywiście można tu się spierać co znaczy "nieźle" w takiej sytuacji, bo np. kredytu hipotecznego by nie dostał, ale skoro mieszkanie miał socjalne to też go nie potrzebował, itd. W każdym razie, mieszkanie miał, urządzone całkiem przeciętnie, na podstawowe potrzeby (plus fajki w ilościach nieprzeliczalnych) też najbardziej mu stykało, więc na pewno był w lepszej sytuacji niż np. ci co u nas zapieprzają za minimalną.

Co nie znaczy że u nas też nie ma patologii która ciągnie z socjalu ile się da... tyle że dość często mam wrażenie że robią to ludzie niekoniecznie najbardziej potrzebujący pomocy... ale na to to już osobny temat można by było zakładać.

Hakelbery
degustator
 Wysłana - 8 listopad 2015 16:48      [zgłoszenie naruszenia]

W stanach u czarnych to jest norma, chata za darmo, zarcie za darmo, opieka zdrowotna za darmo, komunikacja miejska tez itd itp. Kumpel jest psem na takiej dzielnicy, niby nie pracuja i sa biedni ale escalade stoi pod domem
Polacy tez tak zyja w UK

Polakom gratulujemy ceny benzyny

<%-)CHORY PASTOR HALELUJA%-)>

INSOMNIA
 Wysłana - 9 listopad 2015 18:58      [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem jak Polacy, ale taki sposób na życie wybierają ciapaki oraz angole. Laska, z którą mieszkałem ma siostre i ta siostra ma 10 albo 11 dzieci.
Mówiła mi, że po 1 dziecku jej sie spodobało, że nie musi pracować i kolejne sie zrobiło... i tak do 11 dobili. Jej mąż chyba gdzieś pracuje, ale szału raczej tam nie ma, z tego co opowiadała, bo mieszkają w 3 pokojowym domu... dodatkowo jedna córka już ma chyba dziecko, a jedna w ciąży jest I chyba jakieś jedzenie dostają z opieki społecznej jeszcze.
Więc da się, ale nie musi być kolorowo.

Słyszałem też o rumunach, którzy pobierali srogie zasiłki na niepełnosprawne dzieci, które nawet UK nie widziały
z niepełnosprawnością też niewiele wspólnego ;)
Są też sposoby aby pracować za dobrą kasę i dobrą kasę dostawać z socjalu jako dodatek. Np jedna osoba, którą znam zarabia koło 3k gbp i na 3 dzieci inkasuje dodatkowo z państwa ponad 1000. Podobno. Ziom mi mówił.

Poza tym są plany aby w UK płacić jedynie socjal na 2 dzieci i uzasadniają to tym, że chcą ukrócić nierobom taki sposób na życie, i jak ktoś ma trójkę, to widać przemyślał, że stać go na utrzymanie dzieci. Więc niech radzi sobie sam.

Jakiś czas temu słuchałem audycji na ten temat i podobno w UK żyje, o ile dobrze pamiętam, około 10.000 rodzin, które nie pracowały w ogóle od kilku pokoleń, bo wolą kombinować i doić państwo.

[http://www.dailymail.co.uk/news/article-2526878/Families-generations-never-worked-dont-want-cut-benefits-umbilical-cord.html]

[http://www.theguardian.com/politics/2013/apr/06/welfare-britain-facts-myths]

jednak 15.000

[http://www.jrf.org.uk/report/what-explains-growth-never-worked-households]

i tu troche starsze dane
[http://www.thisismoney.co.uk/money/article-1704246/15m-who-have-never-worked-a-day-in-their-lives.html]

Zmieniony przez - q2w w dniu 2015-11-09 19:11:01

Sweet69
 Wysłana - 10 listopad 2015 19:16      [zgłoszenie naruszenia]

Tną te zasiłki z każdej strony, co chwilę na polakowych grupach (fb) ktoś lamentuje i wkleja zdjęcie pisma, które przyszło z "MOPSu". Rodacy próbują tłumaczyć i dawać rady prawne.

A z tego co się orientuje to jakieś marne grosze.

Znawca -

INSOMNIA
 Wysłana - 12 listopad 2015 15:13      [zgłoszenie naruszenia]

Daj linka do jakiejś ciekawej dyskusji

LuigiPL
 Wysłana - 13 listopad 2015 22:06      [zgłoszenie naruszenia]

Tutej, u nas w JU-KEJ z beneficjentami tak kolorowo nie jest. Starczy na żarcie jedynie z tego za jednego bachora.

Take the highway to the end of the night
Take a journey to the, bright midnight

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

życie z dzieci - prawda, czy mit?

Strony: 1 2