Autor |
"20 a 16 lat... problem:-)" |
|
vogue
|
|
przepasc 14 latenia tez mozna pokonac...chociaz czasem wychodzi roznica pokolen..zobaczymy za kilka lat
|
Wark
|
|
|
|
Wark
|
|
|
|
Wodzu10
|
|
Ja tam mam zasadę maksymalnie -2; +1 i w innych przedziałach nie biorę  |
Znawca -
 |
|
|
nalbandian
|
| Wysłana - 21 listopad 2005 06:22 Usunięta przez slonce_m za naruszenie Pkt4 regulaminu forum. | [zgłoszenie naruszenia] |
| |
|
|
red78
|
| Wysłana - 21 listopad 2005 07:39 Usunięta przez slonce_m za naruszenie Pkt4 regulaminu forum. | [zgłoszenie naruszenia] |
| |
|
|
Rovsky
|
|
W mojej rodzinie jest sporo duzych roznic wiekowych i prawie zawsze mezczyzna jest starszy od kobiety czasem tylko o 2 a czasem o 6, 9, najwieksza roznica 11 lat ...i co? jakies nieszczescia? patologie? bzdura. szczesliwe, calkiem normalne zwiazki.
wypowiedzialbym sie co sadze o tekstach typu: "pedofilia", "oblesne", "glupota", "wstyd", "zalosne chlopaczki nie majacy powodzenia, ktorzy biora sie za mlodsze" itp itd
ale sobie daruje.
ujme to delikatniej:
1. W sferze uczuc czlowiek kieruje sie sercem a nie rozumem a poznajac nowa osobe nie mowi sie "pokaz mi swoj dowod osobisty",
2. Nie ma takich przeszkod, ktorych nie mozna pokonac,
3. Jesli jest to sytuacja pomiedzy 16 a 20 latkiem, ktora rzeczywiscie moze rodzic mieszane emocje, to mozna poczekac rok, dwa a nie od razu klasc krzyzyk a faceta okreslac mianem jakiego psychola,
4. Wszystkie te normy i przyzwyczajenia wynikaja z tego co robi wiekszosc. Jak ktos robi inaczej to juz jest swir. Jak wiekszosc skacze w ogien, to samemu tez trzeba to zrobic.
Jeszcze w pokoleniu naszych dziadkow i babc spore roznice wiekowe podziedzy mezczyzna a kobieta byly absolutnie normalne i spolecznie akceptowalne, teraz nagle sie okazuje, z to juz normalne nie jest.
5. Nie chodzi sie i nie wybiera od tak kogo sobie dzisiaj pokocham. Milosc jest jak sraczka - przychodzi znienacka.
Zmieniony przez - Rovsky w dniu 2005-11-22 17:53:46
|
|
jaciel
|
|
|
|
Zzz....
|
|
|
|
Gochan
|
|
To nie jest duża różnica, powiedziałbym nawet, że jest bardzo mała. Widziałem związki gdzie było nawet 20 lat różnicy. Sam mając 22 lata
jestem w stanie rozważać kobiety w zakresie 16 - 40. A biorąc pod uwagę szybsze dojrzewanie fizyczne i emocjonalne kobiet jest między Wami biologicznie około dwóch lat zaledwie.
|