Sytuacja jest jasna i klarowna pis ma samodzielna władze i prezydenta,wiekszosci konstutucyjnej nie maja nawet z kukizem,ale byc moze beda kombinowac podebrac czesc po? .
Będzie można się nad tym zastanowić, jestem otwarty na rozmowę; mówię - nie jest to kwestia najważniejsza, bo dzisiaj najważniejsze są kwestie dotyczące choćby poziomu życia Polaków, choćby emerytury, dla mnie też to, do czego się zobowiązałem, czyli kwota wolna od podatku - powiedział w TVN24 Andrzej Duda.
[pikio.pl/prezydent-duda-kwestia-zwrotu-wraku-tupolewa-nie-jest-najwazniejsza/]
haha jak to się zastanowić? przecież Macierewicz już i w ogóle cały PIS mówi od 5 lat trzeba komisję powołać i odzyskać wrak. A on się teraz dopiero nad tym zastanowi?
Chyba czuć że grunt pod nogami się pali, jak już wrak przyjedzie do polski, komisja międzynarodowa zostanie powołana a się okaże że stwierdzi to samo co komisja Millera że żadnego zamachu nie było.
Zmieniony przez - blublaty w dniu 2015-11-02 11:12:17
^chyba tylko wyborca pelo oglupiony tvnnowska propaganda może wierzyć w to, ze Smoleńsk będzie mieć jakies prioretytowe znaczenie dla rządów pisu. Prędzej dla schetyny żeby mieć w czym walić w Tuska po objęciu władzy w partii.
Ale uwaliłeś. To wyborcy pisu nie wierzą, że sprawa smoleńska jest dla nich ważna? Bez jaj.
Przecież Macierewicz, a za nim prawicowe media i cały lud smoleński, domagali się intensywnie aby zwrócono nam wrak i przeprowadzono mięďzynarodowe śledztwo.
Zmieniony przez - blublaty w dniu 2015-11-02 17:20:00
Jak bym czytał belkot Niesiołowskiego lub fragment artykułu z wyborczej. To o czym piszesz to na pewno jakiś procent wyborców pisu ale dla większości Smoleńsk nie ma żadnego znaczenia. Zresztą na c*** drążyć temat ruskie prędzej krym Ukrainie osadza niż nam wrak. Wybory się juz skończyły pis zgarnol wszystko, na szczęście i badanie o katastrofie juz naprawdę nie ma sensu.
Bredzisz synu. Więcej ludzi wierzących w zamach jest wśród wyborców pisu. Chyba mi nie powiesz, że ludzie którzy biorą udział w spotkaniach z macierewiczem i przychodzący na marsze smoleńskie to wyborcy platformy.
A to co napisałeś o tusku i schetynie to jeszczy gorszy nonsens. Donek jest teraz w radzie europejskiej i ma guzik do powiedzenia, nie ma w tej sprawie kompetencji.
Zmieniony przez - blublaty w dniu 2015-11-02 18:32:36
Bublaty jesteś produktem histerii antypisowskiej. Podejrzewam, ze gdyby drążyć dalej temat to zaczol byś pisać o faszyzmie i demokraturze. Ja glosowalem na PiS i jestem pełen optymizmu ale co będzie to się dopiero okarze. Bardzo się ciesze , ze maja pełnię władzy i nie będzie wymowek ze.czegoś nie dało się zrobić.
Co do Tuska, on kiedyś wroci. Jesli schetyna przejmie do tego czasu władze w po prawdopodobnie nie będzie litości dla błędów i wyłączeń rudego. Oddanie śledztwa rosjana tez do nich należy. Zresztą tak jak juz pisalem i powtórzył GB temat Smoleńska jest bez celowy i nikt na poważnie nie będzie się nim zajmować. Chociaż wiem jak bardzo by tego chciały niektóre media.
Aha, głosowałeś na pis, to już wiem. Domyśliłem się tego po wcześniejszych postach.
Wrak nie jest do niczego potrzebny, bo nic więcej z niego się nie dowiedzą, tylko tyle co już wiadomo, że to był zwykły wypadek. Pisowi gadanie o smoleńsku, wmawianie ludziom, że to był zamach, było potrzebne do tego żeby wygrać wybory. Im więcej narodu jest przekonanych, że prawda nie jest odkryta, że organy państwa nie wyjaśniły katastrofy, tym więcej będzie chciało głosować na partię, która deklaruje dojście do prawdy.
Teraz już po wyborach, więc mogą sobie odpuścić i przyznać nieoficjalnie, że z tym smoleńskiem to była zagrywka polityczna, że nie jest to takie ważne. Tak naprawdę oni sami wiedzą, że żadnego zamachu nie było, więc nie będą sami siebie kompromitować.
Architekci to sobie w wielkiej płycie mogli najwyżej wzorek tynku wymyślić.
To był konstrukcyjnie obliczony prefabrykat, tym się zajmowali inżynierowie budowlani,
za PRL-u po specjalistycznych kierunkach.