Czy dałem Ci jakiś powód do umieszczenia tylu wykrzykników? Jeśli tak, to czym?
MW. Przyjmując, że obaj mamy na myśli Młodzież Wszechpolską:
Bo MW to organizacja skupiająca narodowców, a ja właśnie jestem narodowcem. W obecnej sytuacji zamykanie się we własnym pokoju, gdzie na ścianach wisi m.in. portret Dmowskiego i Godło Państwowe jest po prostu głupie.
Domyślam się, że możesz pytać też o wybór właśnie tej organizacji. Otóż znam dwie organizacje narodowe działające w Polsce - MW i NOP. Wybrałem MW, bo miałem okazję zrobić wywiad środowiskowy, wiem jacy są wszechpolacy, wiem mniej więcej, jaki procent z nich czuje sentyment do "czegoś więcej" niż narodowy radykalizm, wiem, że są zdolni nieco zmienić nastawienie, aby dotrzeć do "zwykłych" ludzi.
Nie mogę powiedzieć, że wiem to wszystko o NOPie, właśnie dlatego, że z NOPowcami nie miałem styczności.
Napisałem, dlaczego JA wybrałem MW, ale nie przyda się to raczej osobom, które szukają plusów MW. Jeśli taki jest Twój zamiar - napisz.
Wykrzykników dałem tyle bo akurat tak jakos mi sie naklikalo hehe
Jesli chodzi o MW to ja uwazam podobnie i tylko chcialem poznac Twoje zdanie na ten temat. Wedlug mnie MW w lepszy sposob dociera do mas niz wlasnie NOP , ktory jest ciagle kojarzony wylacznie ze Skinheadami chociaz wcale tak nie musi byc, ale tego nie wiem , gdyz do NOP-u nie naleze.MW wydaje sie byc mniej radykalniejsza niz NOP co wedlug mnie jedynie sluzy jej w dzisiejszym swiecie i obowiazujacej tzw poprawnosci politycznej aby osiagnac jakis sukces. Mysle podobnie , ze dzialanie w pojedynke nic nie przyniesie , gdyz co mozna samemu osiagnac , dlatego tez wybrałem MW, gdyz w wiekszosci sa tam powazni młodzi ludzie, ktorzy nie sa Skinhedami a Narodowcami .
W Niemczech bezrobocie przekroczyło w lutym 4,7 mln
06.03.2003 20:35 /PAP/
Sytuacja na niemieckim rynku pracy uległa w lutym dramatycznemu pogorszeniu - liczba bezrobotnych przekroczyła 4,7 mln i jest największa od przejęcia władzy przez koalicyjny rząd Gerharda Schroedera na jesieni 1998 r.
Najnowsze dane podał w czwartek Federalny Urząd Pracy w Norymberdze.
Wskaźnik bezrobocia wzrósł z 11,1 proc. w styczniu do 11,3 proc. w lutym. Bez pracy było o 83 tys. osób więcej niż w styczniu bieżącego roku i o 410 tys. więcej niż w lutym 2002 r.
Od zjednoczenia Niemiec w 1990 r. tylko dwukrotnie - w styczniu i lutym 1998 r. - bezrobocie było wyższe niż obecnie.
Minister gospodarki i pracy Wolfgang Clement określił sytuację na rynku pracy jako "bardzo poważną". "Czas dyskusji dobiega końca" - dodał minister. Zaproponowana kilka tygodni temu przez Clementa liberalizacja przepisów regulujących rozwiązywanie umów o pracę spotkała się z negatywną reakcją związków zawodowych i lewicowego skrzydła SPD.
Kanclerz Schroeder nazwał dzień wcześniej wysokie bezrobocie "największą plagą społeczną". Schroeder zamierza przedstawić w przyszłym tygodniu w Bundestagu program reform gospodarczych i społecznych.
Szef norymberskiego urzędu pracy Florian Gerster wskazał na ogólną słabość gospodarki jako na główną - oprócz srogiej zimy - przyczynę wysokiego bezrobocia. Tempo wzrostu gospodarczego wyniosło w roku ubiegłym tylko 0,2 proc. PKB. Na ten rok rząd założył wzrost o 1 proc., jednak zdaniem wielu ekonomistów cel ten jest nierealny.
Szczególnie trudna jest sytuacja na rynku pracy w landach wschodnich. W byłej NRD bez pracy jest co piąty obywatel w wieku produkcyjnym (19,9 proc.). W Niemczech zachodnich wskaźnik bezrobocia osiągnął 9 proc.
Opozycja obarczyła rząd Schroedera odpowiedzialnością za wysokie bezrobocie. "To są bezrobotni Schroedera" - powiedział wiceprzewodniczący klubu parlamentarnego CDU/CSU Friedrich Merz. Premier Bawarii Edmund Stoiber wezwał do uelastycznienia rynku pracy i obniżenia wysokich kosztów pracy.
Rząd wdrożył na początku roku pierwszy pakiet ustaw reformujących rynek pracy. Ich celem jest usprawnienie systemu pośrednictwa pracy, rozbudowa sektora zajęć nisko opłacanych oraz ułatwienie bezrobotnym podejmowania samodzielnej działalności gospodarczej. Przygotowywane obecnie projekty ustaw mają zwiększyć presję na bezrobotnych. Rozważa się m.in. możliwość obniżenia wysokości zasiłków dla osób pozostających przez dłuższy czas bez pracy.
Dlaczego ja tego wcześniej nie widziałem?!!
Nie zgadzam się ze wszystkimi myślami, prezentowanymi w tych ULOTKACH lub ARTYKUŁACH (które na ulotki się nadają), ale to jest zaiste ogromny skok jakościowy w porównaniu z ukie czy innymi organami "Goebelsów".
jestem za ale jest to po prostu jedyna obecnie mozliwosc....
to sie juz dzieje poza nami.....biurokratyczne przepisy uni dobija wiekszosc malych firm ,tak juz obecnie ledwo dzialajacych w gaszczu idiotycznych przepisow....a na ich miejsce wejda....(zreszta juz wchodza).
juz w tej chwili by otworzyc jakakolwiek dzialalnosc potrzeba coraz wiecej zaswiadczen,licencji,a przedewszystkim kasy.wszystko zgodnie z wytycznymi uni.jest to wolny kapitalizm z wierzchu a przy blizszym poznaniu bardzo efektywny system wyciagajacy kazdy grosz z firm i ludzi.system socjalistyczny i pseudo komunistyczny dzialal zalosnie nieudolnie i sleporepresyjnie.a ten system uni(w usa jest podobnie)wyciska wszystko z nas ,co dopinguje nas do max wysilku za minimum wynagrodzenia......
co do religii i bycia polakiem....jestem zaskoczony wypowiedziami .
zawsze uwazalem ,ze sluszna jest rozdzielnosc panstwa i kosciola,ale bardzo zadko to zachodzi w rzeczywistosci.
jezeli ktos jest katolikiem,niech to manifestuje swoja postawa a nie wypowiedziami zalatujacymi dewocja.....
jak ktos jest polakiem ,niech to takze manifestuje podobnie...(tylko nie partyjnymi sloganami a rzeczywistymi dzialaniami powodujacymi,ze w tym kraju bedzie lepiej)
obecna sytuacja w kraju i polityce jest juz na krawedzi,nie mowiac juz o sytuacji coraz wiekszej grupy ludzi,ktorzy powinni budowac swoja przyszlosc,a nie wegetowac czekajac na wybory,prace ,unie,zasilki i cholera wie jeszcze na co..
"jestem za ale jest to po prostu jedyna obecnie mozliwosc....
to sie juz dzieje poza nami.....biurokratyczne przepisy uni dobija wiekszosc malych firm ,tak juz obecnie ledwo dzialajacych w gaszczu idiotycznych przepisow....a na ich miejsce wejda....(zreszta juz wchodza)."
Doprawdy, trudno Cię zrozumieć! Z jednej strony jesteś świadom "dodupności" UE, a z drugiej jesteś za, zamiast postawić na rzeczywistą naprawę państwa, czego potrzebę widzisz na pewno.
"jest to wolny kapitalizm"
Chyba nie wiesz, o czym mówisz.
"system socjalistyczny i pseudo komunistyczny dzialal zalosnie nieudolnie i sleporepresyjnie.a ten system uni(w usa jest podobnie)wyciska wszystko z nas ,co dopinguje nas do max wysilku za minimum wynagrodzenia....."
Nie widzisz niczego pośredniego pomiędzy gospodarką PRL i unijną - masz poważny problem. Swoją drogą system unijny balansuje na granicy socjalizmu...
Buzek i Balcerowicz też wycisnęli z rolników, ile się dało. Problem w tym, że ani panowie B i B, ani UE nie popuścili/popuści, kiedy okarze się, że poganiani tracą grunt pod nogami!
"jezeli ktos jest katolikiem,niech to manifestuje swoja postawa a nie wypowiedziami zalatujacymi dewocja.....
jak ktos jest polakiem ,niech to takze manifestuje podobnie...(tylko nie partyjnymi sloganami a rzeczywistymi dzialaniami powodujacymi,ze w tym kraju bedzie lepiej)"