Heh, ludzie, glosujcie na NIE w referendum, myslicie ze cos dostaniemy, prace? doplaty? Nie! Nic, wykupia cala nasz ziemia wielokrotnie tansza, ludzie myslacy ze kupia sobie cokolwiek w Anglii czy Francji gruuubo sie myla, nie kupicie nic, za srednia polska pensje nie kupicie 10cm^2 ziemi natomiast niemcy czy francuzi lekka reka znajda pieniadze na pikne rejony warm-maz czy poludniowej polski. Praca? Niemcy maja duze bezrobocie, pond 4mln, poza tym, Angole czy Francuzi maja Polaka w swoim mniemaniu gorzej niz za psa, nie dostaniemy nic poza czysto fizyczna praca, prawdopodobnie prace znejda wyjatkowo dobrze wykwalifikowani specjalisci, ale ich bedzie garstka.. Spojzcie na nasze obowiazki wobec unii, na jaki warunkach nas tam chca, a chca tylko ze wzgledu na duzy rynek zbytu, ziemie i panstowe przedsiebiorstwa ktore juz sa masowe wyprzedawane za bezcen! Nie myslcie ze unia cokolwiek nam da! Poswieccie chwilke czasu i przeczytajcie FAKTY ktore przedstawil Hizballah, po czesci tesh ObelX, i jezeli wciaz chcecie do Unii na tych warunkach jakie mamy teraz( gorsze niz jakiekolwiek inne panstwo) to szczerze boleje nad tym, i dziwie sie waszej glupocie. Pozdrawaim realistow
Looser, mówiłem, że jesteśmy w Szatni! Łamiesz dyscyplinę, cheche.
Wyluzuj, jak to powiadają, "ludzie-cool", bo oddasz realistom niedźwiedzią przysługę.
Grunt to zachować czyste sumienie.
No, już...
**************W celu popularyzacji tematu informuję: **************
ILOŚĆ FAKTÓW, JAKA POJAWIŁA SIĘ W DZIALE >>>SZATNIA<<<, PRZYĆMIEWA WSZYSTKO TO, CO WIDZIELIŚCIE WCZEŚNIEJ w działach "Polska w UE" i "Ankieta o UE". FAKTY, OPINIE, LINKI DO CIEKAWYCH ARTYKUŁÓW I STRON, "AKTUALNOŚCI".
ZAPRASZAMY DO LEKTURY I DYSKUSJI - NAJLEPIEJ JESZCZE PRZED ODDANIEM GŁOSU W ANKIECIE!
Żadna jednostka nie może rozwijać się prawidłowo bez kontaktu ze światem zewnętrznym - to się odnosi do ludzi i społeczności które tworzą, myśle że wejście do unii będzie korzystne, dla Polski bo dla innych krajów...no hyba że będziemy eksportować oscypek na skalę światową, globalizacja oscypkowa - kolejne zagrożenie utraty tożsamości narodowej
"When the flood calls, you have no home, you have no walls"
mimo wszystko jestem na tak, teraz w Polsce też nie jest dobrze, a Unii nie wypada jawnie na oczach opinii publicznej oszukiwać ludzi.
Tak czy siak przekręty będą różne
Kruszek:
Nikt oprócz euroentuzjastów (!) nie mówi o izolacji.
Inne kraje wchodziły do UE na innych niż Polska warunkach.
Radzę więcej poczytać i czasowo wstrzymać swoją "wiedzę".
Mariusz_1979:
Nie mówię, że jest - tu chodzi o >>>bilans<<<. Jeśli bilans wypada niekorzystnie, to nie jest ważne jaki był plus, a jaki minus - rozważ prostą sytuację hipotetyczną.
"a Unii nie wypada jawnie na oczach opinii publicznej oszukiwać ludzi. "
Zapytałbym, ile masz lat, ale nie wypada, bo jesteś starszy ode mnie...
Nie sztuką jest unikanie kompromitujących działań. Sztuką jest uniknięcie kompromitacji, czyli "niepoinformowanie" opinii publicznej o działaniach. Wiedziałeś o aferze korupcyjnej w Komisji Europejskiej. Wiele osób podało się do dymisji... już gdzieś o tym pisałem. Ja wiem o tym teraz, ale bynajmniej nie z ogólnie dostępnych źródeł. Jawne naciski ze strony Niemiec na państwa byłego Bloku Wschodniego, mające na celu "powrót" na dawniej okupowane ziemie wschodnie, większość opinii publicznej traktuje jako coś normalnego i tak też przedstawia to TV, co nie pozostaje bez związku. "Pojednanie", psia wiara...
Spokojnych snów.
Mariusz, przynajmniej Ty tu nie pisz, bo znowu się wszyscy rozproszą i znowu będę musiał robić na dwa fronty.
Sprawdź mój temat w dziale Moderatorzy.
Zmieniony przez - hizballah w dniu 2003-04-10 23:42:21