hiz.. wejdź do postu gdzie nagonkę robię na radio maryja a zobaczysz, skąd biorą się moje poglądy. Historia wielokrotnie dowodziła, że polityka i poglądy muszą iść z biegiem czasu.
Cesarstwo rzymskie, bizancjum istniało niemalże oohohohoh zliczyć trudno! a jakże przypominało unię europejską! Jednak powiesz, ze do cesarstwa siłą wcielano, cesarstwo podbijało... eh człeku! to jest to co mówię unia jest odpowiednikiem bizancjum dostosowanym do XXI w. (słownie dwudziestego pierwszegow wieku)!!! Nie wciela się siło, ale faktami. Powiesz że unia zabierze nam 1,5 miliona miejsc pracy... no poważny argument, szczególnie na dzisiejsze czasy!!! jednak unia zajmuje kilkunastokrotnie większy obszar od polski, lepiej urządzony gospodarczo i lepiej prosperujący. Ile da nam miejsc pracy. Ponadto 27 mandatów w radzie europejskeij.... to dużo!!
Będziemy mogli kupować ich ziemie tak samo jak oni naszą! będziemy mogli kupić dom we francji i w nim zamieszkać bez pytania!
chodzi o zniesienie barjer, granic i t d , które wielokrotnie w historii były przyczyną wojen!
świat się jednoczy, a ci którzy przeciwstawiają się jednoczeniu się świata, przeciwstawiają się pokojowi i są ZACOFANI jak talibowie, którzy są na etapie wojen religijnych, jak polska w hmmm daaawnoo ponad 500 lat temu w czasie wypraw krzyżowych!!
rozumiecie mnie?
POZDRAWIAM
----====<<<<Pierwszy Rycerz ZOJ'u UFD!!!>>>>====----
ZOJ: [ufd.katalogi.pl/topic.asp?topic_id=717]
---------------------
Przejdz na Uczniowskie Forum Dyskusyjne! uzyskasz tam pomoc! pozatym poszukiwani specjalisci!
[ufd.katalogi.pl]
_______________________________________________________________________________________
"jestem za" - to twój "fakt", a to mocny "fakt" - "jestem stanowczo za".
Może lepiej wróć na ufd.
"Powiesz że unia zabierze nam 1,5 miliona miejsc pracy... no poważny argument, szczególnie na dzisiejsze czasy!!! jednak unia zajmuje kilkunastokrotnie większy obszar od polski, lepiej urządzony gospodarczo i lepiej prosperujący"
A ta przypadłość nosi nazwę "betonizm" (Integracja większości krajów nie spowodowała przyspieszenia temapa wzrostu gospodarczego dodatkowo doprowadzając do powiększenia dysproporcji między mniej i bardziej rozwiniętymi obszarami obecnej UE - patrz Niemcy Wschodnie i Niemcy Zachodnie, pólnocna i południowa część Włoch itd.).
"Ponadto 27 mandatów w radzie europejskeij.... to dużo!!"
To ok. 4%!!! Konkwistadorzy się bez nich obejdą!!!
"Będziemy mogli kupować ich ziemie tak samo jak oni naszą! będziemy mogli kupić dom we francji i w nim zamieszkać bez pytania!"
Ziemia w Polsce jest do kilkunastu razy tańsza, do tego POMNÓŻ to przez WIELOKROTNOŚĆ równą stosunkowi "średni dochód obywatela UE / średni dochód Polaka".
W związku z powyższym OFICJALNIE NAZYWAM TEGO JEGOMOŚCIA IGNORANTEM, PAJACEM i ANALFABETĄ POLITYCZNYM!!!
"chodzi o zniesienie barjer, granic i t d , które wielokrotnie w historii były przyczyną wojen!"
... A W ZWIĄZKU Z TYM - ANALFABETĄ HISTORYCZNYM!!!
"rozumiecie mnie?"
TAK, PRZECIEŻ WYROZUMIAŁOŚĆ DLA WSZELKICH UŁOMNOŚCI TO PODSTAWA.
"hiz.. wejdź do postu gdzie nagonkę robię na radio maryja a zobaczysz"
Hizbalah obrażając mnie, potwierdzasz swoją prostotę!
Twoja wypowiedź przedstawiałaby całkiem niezłe argumenty, gdyby nie jej zakończenie, które do niczego nie prowadzi, a jerzeli nie rozumiesz sensu porównania do historii i pewnych jej faktów to już twój problem!
27 mandatów... może to i prawda, że jest to niewielka liczba, aczkolwiek pojęcia niewielka i duża są względne. Osoba będąca przeciw powie, iż 27 mandatów wśród 626 miejsc to bardzo mało, ale osoba będąca za, porówna tą ilość np z ilośćią miejsc cypru: 5 i powie że to dużo (obym sie nie pomylił co do tej piątki).
Hizballah brzmi tak jak propagator, który głosi swoje przekonanie izolując i nakłaniając nas sprytnymi (brawo) chwytami myślowymi do myślenia tak jak on chce! Izoluje nas od obiektywizmu podając druzgocące fakty, drastycznie obalając nasze poglądy i szydząc jeżeli ktoś powie "jestem za"!
Niewiem co jest lepsze odizolować się od unii i być osamotnionym, czy żyć w wielkiej wspólnocie bez żadnych granic!
Hizbalah powiem ci, że myślisz zbyt przyziemnie. Taksamo ty jak i większość ludzi tych za jak i tych przeciw, nie zdajecie sobie sprawy z pewnej racji. Tuż po wejściu do "klubu" zwanego UE będziemy musieli nieco się dostosować! Kiedy się już dostosujemy do "obyczajów" panujących w unii i kiedy nauczymy się kożystać z jej zalet odniesiemy kożyści! Każda zmiana musi kosztować trochę wyrzeczeń!
Chodzi mi o to, że pokolenie, ba! a nawet pokolenia, które będą opowiadały się za lub przeciw przystąpieniu do unii nie odczują żadnej różnicy. UE to przedsięwzięcie wielkiego rozmachu. Wymaga ono lat na pełny rozruch, na pełne uruchomienie gospodarki.
Mówisz Hizbalah, że polacy są biedniejsi i nie mają pieniędzy na wykup ziem za granicą, a zagraniczni obywatele są bogatsi i z łątwością kupią tańszą ziemię! tak!
jednak chciałbym zwrócić uwagę na mały szczegół. i znów zacznę od metafory, która z pewnością zostanie przez ciebie opacznie zrozumiana.
jest działka. metr kwadratowy kosztuje 2 zł. burmistrz ogłasza, że przebiegać tędy będzie autostrada. metr kwadratowy kosztuje 10 zł.
tak samo teraz polska ziemia jest tania. mnożą się hipermarkety itd. jednak po przystąpieniu do unii europejskiej napewno zdrożeje! tak samo jak dochody obywateli będą stopniowo rosły!
Za przykład może posłużyć hiszpania! nie będę cie pouczał bo i tak cie nie przekonam, z uwagi na to, że jesteś jednym z tych ludzi, którzy jak się na coś uprą nie są w stanie z mienić frontu.
Jest mi przykro, że w tak prymitywny sposób zostałem zbluzgany.
Powiem tylko, że twoje wypowiedzi są aroganckie i polegają na odbijaniu "piłeczki" i tak naprawde niczego nowego nie wnoszą.
wszyscy znamy za i przeciw. jakbyś popatrzył na to choć trochę obiektywnie i spróbował tak samo mocno przekonywać (wyszukać i obalać swoje argumenty przeciw) ludzi za, uznałbyś że bilans za i przeciw jest dość równy, ale ma tendencje ku słowu "za" (zamieszałem ale to nic).
Powyrywałes z mojej wypowiedzi pojedyncze zdania tak, aby skutecznie zmieszać mnie z błotem (i wszystkich, którzy popierają UE). Jednak każdy może przeczytać cały artykół i odczytać POPRAWNIE ukrytą w nim myśl.
Proponuje zastanowić się troche nad sobą...
PS
do niedawna uznawałem twoje wypowiedzi za całkiem przekonywujące i sensowne, jednak po tej ostatniej widze, że jesteś jednym z tych, którzy potrafią tylko kogoś obrazić i wyszydzić i mimo zdobytej wiedzy i inteligencji pozostają nadal prostymi ludźmi!
POZDRAWIAM
---------------------
Przejdz na Uczniowskie Forum Dyskusyjne! uzyskasz tam pomoc! pozatym poszukiwani specjalisci!
[ufd.katalogi.pl]
_______________________________________________________________________________________
"Hizbalah obrażając mnie, potwierdzasz swoją prostotę! "
Nooooo, proszę państwa! Siedzi taka gnida, plecie głupoty niestworzone i czeka, aż komuś nerwy puszczą. A później bezczelnie dodaje:
"Twoja wypowiedź przedstawiałaby całkiem niezłe argumenty, gdyby nie jej zakończenie, które do niczego nie prowadzi".
"może to i prawda, że jest to niewielka liczba, aczkolwiek pojęcia niewielka i duża są względne. Osoba będąca przeciw powie, iż 27 mandatów wśród 626 miejsc to bardzo mało, ale osoba będąca za, porówna tą ilość np z ilośćią miejsc cypru: 5 i powie że to dużo (obym sie nie pomylił co do tej piątki). "
Klasyczny przykład!
Realista mówi "nie stoi", "opzymista" (wiecie, co mam na myśli przez te"") na to - "ale za to jak pięknie zwisa".
Człowiek, który ma przebłyski przynajmniej raz na tydzień dojdzie do wniosku, że ani Cypr, ani Polska nie przeforsują żadnej ustawy, jeżeli to nie będzie w interesie hegemona! I poza tym, co ty porównujesz?!? Szkoda, że nie porównałeś do Luksemburga!!!
"Hizballah brzmi tak jak propagator, który głosi swoje przekonanie izolując i nakłaniając nas sprytnymi (brawo) chwytami myślowymi do myślenia tak jak on chce! Izoluje nas od obiektywizmu podając druzgocące fakty, drastycznie obalając nasze poglądy i szydząc jeżeli ktoś powie "jestem za"!"
Upraszczam pewne sprawy, żeby do wszystkich trafić (patrz odpowiedź na "4%"). Nie każdy lubi akademicki sposób wysławiania się - ja też nie.
Nie wiem, jak można izolować od obiektywizmu podając fakty!
Szydzę z tych, którzy, tak jak Ty, są za, przeciwników anschlussu mają za nic, a mają takie dziecinne argumenty, że aż dziw bierze, jak to się mogło stać! Szydzę z tych, którzy oprócz "jestem za" NIE MAJĄ NIC KONKRETNEGO DO POWIEDZENIA.
"I don't know, but I've been told - I DON'T KNOW, BUT I'VE BEEN TOLD"
"Niewiem co jest lepsze odizolować się od unii i być osamotnionym, czy żyć w wielkiej wspólnocie bez żadnych granic!"
Otóz to - nie wiesz. Nawet nie próbujesz pomyśleć o alternatywie, o tym, jak "przystosowywanie" tłamsiło rozwój Polski przez 10 lat!
"Kiedy się już dostosujemy do "obyczajów" panujących w unii i kiedy nauczymy się kożystać z jej zalet"...
...polskiego rolnictwa już nie będzie, polskiego przemysłu ciężkiego już nie będzie - POLSKIEGO.
"tak samo teraz polska ziemia jest tania. mnożą się hipermarkety itd. jednak po przystąpieniu do unii europejskiej napewno zdrożeje!"
Póki co, nie zapowiada się! Póki co, właśnie mnożą się hipermarkety, które bynajmniej nie przepłaciły za kupione grunty.
"z uwagi na to, że jesteś jednym z tych ludzi, którzy jak się na coś uprą nie są w stanie z mienić frontu."
Kto mieczem wojuje, od miecza ginie!
"Jest mi przykro, że w tak prymitywny sposób zostałem zbluzgany."
Mi też przykro.
"Powiem tylko, że twoje wypowiedzi są aroganckie i polegają na odbijaniu "piłeczki" i tak naprawde niczego nowego nie wnoszą.wszyscy znamy za i przeciw"
LUUUUUDZIE TRZYMAJCIE MNIE!!!
"Powyrywałes z mojej wypowiedzi pojedyncze zdania tak, aby skutecznie zmieszać mnie z błotem (i wszystkich, którzy popierają UE). Jednak każdy może przeczytać cały artykół i odczytać POPRAWNIE ukrytą w nim myśl."
Te "pourywane" myśli mają tylko charakter chorągiewek oznaczających miejsca w oryginalnym tekście, do których odnosi się odpowiedź, dlatego Twój zarzut jest bezpodstawny.
Po drugie, dzięki temu moje wypowiedzi wyglądają jak dyskusja, a nie jak gadanie do samego siebie, z nowymi wątkami w każdej następnej wiadomości, bez nawiązania do poprzedniej wypowiedzi rozmówcy.
"do niedawna uznawałem twoje wypowiedzi za całkiem przekonywujące i sensowne, jednak po tej ostatniej widze, że jesteś jednym z tych, którzy potrafią tylko kogoś obrazić i wyszydzić i mimo zdobytej wiedzy i inteligencji pozostają nadal prostymi ludźmi!"
PATRZ PIERWSZA ODPOWIEDŹ.
Zmieniony przez - hizballah w dniu 2003-01-19 16:58:27
jak chcesz debatować musisz coś sobą reprezentować... twój poziom jest zerowy i lepiej niech ktoś cie trzyma (jak napisałeś) bo sie o dno rozbijesz. dowidzenia.
aha! jeszcze coś! no to już jest szczyt wszystkiego
"
"Kiedy się już dostosujemy do "obyczajów" panujących w unii i kiedy nauczymy się kożystać z jej zalet"...
...polskiego rolnictwa już nie będzie, polskiego przemysłu ciężkiego już nie będzie - POLSKIEGO."
chcesz dorównać do krajów rozwijających się gdzie zatrudnienie w rolnictwie stanowi 90% ??
nierozumiem tego. jedź do afryki, do kongo albo gdzie indziej zobaczysz skrajne przypadki rozwiniętego rolnictwa!
"
Póki co, nie zapowiada się! Póki co, właśnie mnożą się hipermarkety, które bynajmniej nie przepłaciły za kupione grunty.
"
to niczego nie dowodzi panie demagogu...
"
Upraszczam pewne sprawy, żeby do wszystkich trafić (patrz odpowiedź na "4%"). Nie każdy lubi akademicki sposób wysławiania się - ja też nie.
"
chodziło mi raczej o zakończenie twoich wypowiedzi... potwierdziłeś tymi słowami moje zarzuty
"
Nooooo, proszę państwa! Siedzi taka gnida, plecie głupoty niestworzone i czeka, aż komuś nerwy puszczą. A później bezczelnie dodaje:
"
to Brzmi jak przemówienie Leppera albo Gabriela Janowskiego a nawet gorzej!
nie musisz obalać moich argumentów ponieważ nic juz wiecej nie napiszę w tym poście! nie będę się narażał na obelgi i wysłuchiwał jak ktoś podnośi poczucie swojej męskości poprzez.... szkoda gadać
niedowidzenia.
POZDRAWIAM
---------------------
[ufd.katalogi.pl]