Autor |
"ANKIETA o UE" |
|
INSOMNIA
|
|
Wrżliwi na indoktrynację:
Po 50 latach wyniszczającej świadomość narodową komuny nie ma się co dziwić. Do tego 14 rok "po komunie", co i tak jest tylko ceremoniałem przekazania funkcji z ojca na syna - JAK W CHINACH. Popatrz np. w TV (o politykach wiadomo)! Młody Dowbor, młody Kraśko i całe zastępy "synalków".
Czas to ukrócić!
|
 |
|
|
ARNII
|
|
|
|
INSOMNIA
|
|
przeczytałbym, ale czasu nie mam
Moderator działu "Historia"
Pozdrawiam wszystkich |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
hizballah nie obraź się, ale zachowujesz się jak Andrzej L., jesteś zbyt krzykliwy
moim zdaniem i tak nikogo nie przekonasz do swoich racji, szkoda twojego czasu
Moderator działu "Historia"
Pozdrawiam wszystkich |
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
Krzykliwy???
Szkoda, że nie rozmawiamy "na żywo". Uwierz mi, nawet przed walką nie krzyczę i nie wymachuję rękami.
Nie rozumiem też porównania do posła Andrzeja Leppera. Nie jest on ani narodowcem, ani też człowiekiem, do którego można mnie porównać - tym bardziej, że mnie nia znasz, a z tego, co piszę, nie wynika nic, co mogłoby świadczyć o naszym rzekomym podobieństwie.
Nie przekonam? Dla mnie nie ma różnicy, czy ja kogoś przekonam, czy ktoś zacznie się interesować problematyką "integracji" na własną rękę - same FAKTY, które pozna, są w istocie argumentami antyunijnymi.
Oczywiście moim jak i wszystkich narodowców życzeniem jest, aby każdy poszukiwał informacji samodzielnie i samodzielnie wyciągał wnioski.
Niestety mamy dzisiaj takie "kwiatki", które dostają spazmów, kiedy biorą do ręki np. gazetę rzecznika rządu PRL, który w krytycznej dal wszystkich Polaków sytuacji szydził z nich i ich położenia.
Kiwają wtedy głowami jak nie wiem kto i mówią "no właśnie, no właśnie".
To zakrawa na skrajną głupotę, naiwność i niedojrzałość do działania w sferze podstawowych obowiązków obywatela.
Cóż mogę powiedzieć? Nie dziwne, że co 90% euroentuzjastów określa narodowców okresu międzywojennego i ich spadkobierców jako "faszystów"(!!!), bo nie można wymagać znajomości historii dwudziestolecia międzywojennego od ludzi, którzy nie potrafią wyciągnąć najbanalniejszych nawet wniosków z histori, która toczyła się za ich życia.
Nic dodać, nic ująć.
I jeszcze jedno - proszę porównać ankiety.
Zmieniony przez - hizballah w dniu 2003-01-23 15:55:28 |
 |
|
|
ARNII
|
|
|
|
ARNII
|
|
|
|
INSOMNIA
|
|
To znaczy jaki? Nadal nie widzę podobieństwa poza "drastycznością" przytaczanych FAKTÓW.
Jeśli chodzi Ci o to, że do dyskusji staje przygotowany i przytacza fakty ze zgromadzonych materiałów, to dziękuję.
Zmieniony przez - hizballah w dniu 2003-01-23 19:03:09 |
 |
|
|
ARNII
|
|
|
|
INSOMNIA
|
|
Chachacha, jaaaaasne.
Obiecuję Ci, że zawsze znajdziesz tu coś ciekawego, co Cię znowu przyciągnie.
Chyba się wezmę za rozpracowywanie roczników statystycznych - ale będzie pożoga.
Ale najpierw muszę przetrwać sesję!
Zmieniony przez - hizballah w dniu 2003-01-23 20:26:45 |
 |
|