FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 10266 razy ¬

ROZRYWKA | Nauki Humanistyczne
ANKIETA o UE 
[powiadom znajomego]    
Opcja Wyniki Głosuj
Jestem ZA wejściem Polski do UE 
Jestem PRZECIW wejściu Polski do U 
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
Autor "ANKIETA o UE"   

INSOMNIA
 Wysłana - 29 styczeń 2003 21:23      [zgłoszenie naruszenia]

Ciekawa dyskusja o EUTANAZJI na TV PULS!

OBELX
 Wysłana - 29 styczeń 2003 23:57      [zgłoszenie naruszenia]

hehe fakt
swiat arabski jednak popadl w samozachwyt co i europie tez sie zdazylo

------------------------------------------
Niemiej złudnych nadziei nic za darmo nie ma.
----------------------------------------------------------------------------------
"Niestety, niektórych spraw nie da się rozwiązać na rozkaz. Może dlatego głupcy wymyślili sobie bogów: żeby mieć kogoś, czyje rozkazy na pewno zostaną wykonane..."
--------------------------
Doradca w dziale "Trening"
-------------------------
Poważnieje na starość

JasiekP
 Wysłana - 5 luty 2003 20:03      [zgłoszenie naruszenia]

a ja jestem przeciw z tego wzgledu, iz jesli mam wierzyc tym sprzedawczykom z rzadu, dbajacym o wlasne interesy, w to, ze robia to dla dobra Polski i dla nas to bylbym chyba niedorozwiniety, a wydaje mi sie, ze nie jestem.

INSOMNIA
 Wysłana - 5 luty 2003 21:27      [zgłoszenie naruszenia]

Czołem JasiekP!
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale od jakiegoś czasu nie wypowiada tu się, żaden euroentuzjasta, a euroentuzjastę PRÓBUJĄCEGO argumentować swoje stanowisko widziano podobno na 2. lub ew. 3. stronie tego tematu (jak do tej pory 6 stron!).
Nie wiem o czym może świadczyć fakt powyższy w połączeniu z dwukrotną przewagą liczebną euroentuzjastów nad przeciwnikami anschlussu w ankiecie - czy można nazwać to upośledzeniem? Raczej nie, chociaż upośledzenie ośrodka myśli politycznej i historycznej w szczególności jest w tej grupie zjawiskiem dosyć częstym.
Na pewno świadczy to o niewyobrażalnym dla przeciętnego katolika poziomie zadufania w sobie, braku samokrytycyzmu, co zakrawa na ironię, kiedy np. tacy ludzie mówią o "otwartości umysłu", obiektywiźmie, czy zapatrzeniu w "swój" (znaczy przeciwnika anschlussu) tok myślenia.

Może wypadałoby dodać jeszcze jedną opcję w ankiecie?
"Guzik wiem na ten temat, ale jestem za"
Jeśli byłby jakiś sposób weryfikacji uczciwości w procesie oddawania głosu, prawdopodobnie niewiele głosów wzmocniłoby opcję poprostu "Jestem ZA" właśnie na rzecz "Guzik wiem na ten temat, ale jestem za", co odpowiadałoby stanowisku pana Wiatra - informacyjnego guru.

Mam tylko jedną uwagę do Szanownego Kolegi:
Postawa o nazwie "SAME sprzedawczyki" również prowadzi do patologii politycznej, a w praktyce do unikania wszelkich wyborów.
Proponuję raczej bliższe przyjrzenie się arenie politycznej i wyłowienie tych, którzy sprzedawczykami nie są.
Nawet przy trudnym dostępie do niektórych informacji ISTNIEJE wysokie prawdopodobieństwo wytypowania odpowiednich osobników.
Wiadomo jednak, że prędzej czy później będziesz musiał się zdecydować na poparcie konkretnego ugrupowania - "kilku" nawet odpowiednich "osobników" niczego jeszcze nie zwojowało.

Na "definitywny" koniec:
Twoja decyzja o sprzeciwie nie odróznai Cię od większośći euroludzi, JEŚLI NIE POSZUKUJESZ WIEDZY NA TEN TEMAT.

INSOMNIA
 Wysłana - 8 luty 2003 11:00      [zgłoszenie naruszenia]

"Anegdotycznie wygląda kwestia chęci zorganizowania przez tutejszych Wszechpolaków uczniowskiej eurodebaty. Próby urzeczywistnienia planu na razie spełzają na niczym, ponieważ eurofile nie wyrażją zbytnio
ochoty do zmierzenia się z naszymi argumentami... W Lipianach istnieje także sekcja historyczna skupiająca 22-osobową grupę młodzieży licealnej i gimnazjalnej, którą prowadzi kol. Błażej Gawroński."

Ze strony Młodzieży Wszechpolskiej [wszechpolacy.pl]

INSOMNIA
 Wysłana - 10 luty 2003 10:12      [zgłoszenie naruszenia]

polecam strone [http://www.nop.org.pl] tam macie przekonywujące materiało o UE oczywiście na anty.
UNIA EUROPEJSKA WYBIERASZ PRZEGRYWASZ!

SMOCZEK masz SOGA, za Szczerość Pozdrawiam Cię.

---==;[Potężne są Armie przysłane przez Rzym, by Naszą przelewać tu krew!];==---
---==;[Dziś moja Rasa i krew w odwecie stworzy swą broń!];==---
---==;[Wojnie oddali dni: dla zwycięstw, dla krwi!Wszędzie gdzie wzywał młot, tam z Dumą szli!];==---

OBELX
 Wysłana - 20 luty 2003 20:33      [zgłoszenie naruszenia]

sorry ze wykakoje nie w temat ale czy ma ktos informacje o braciach kijanowskich
kiedys dosc aktywni w prawicowych organizacjach polskich
za wszelkie informacje bede bardzo wdzieczny

INSOMNIA
 Wysłana - 20 luty 2003 20:39      [zgłoszenie naruszenia]

OBELX ja nie posiadam informacji na ten temat

P.S. Otwieraj nowe tematy, bo sie balagan robi.

Pozdrawiam!

Moderator Uczniowskiego Forum Dyskusyjnego

Zmieniony przez - JoeWeider w dniu 2003-02-20 20:41:09

OBELX
 Wysłana - 20 luty 2003 20:53      [zgłoszenie naruszenia]

łokej

Parawa 1
 Wysłana - 21 luty 2003 11:06      [zgłoszenie naruszenia]

Ja moze tak:żal mi wszystkich tych,którzy podążają za głosem pięknego Giertycha,szczerze mowiac to nawet nie czytalem tych artow hizbollaha,bo sa za dlugie i nie chce mi sie ich czytac akurat na forum,bo tu powinny byc dialogi a nie monologi,ale mniejsza z tym.Nie wiem czego nie mozna zrozumiec jesli chodzi o korzysci plynace z wejscia Polski do unii,najbardziej rozpie*d*la tekst"stracimy tożsamość narodową"jesli ktos tak twierdzi to niech on wlasnie sie zastanowi nad tym czy naprawde wierzy w Polske,bo to wlasnie tacy malkontenci szukaja dziury w calym,i jeszcze jeden tekst niemniej głupi i pusty"przestaniemy wierzyc w Boga po wejsciu do Unii"-i tu wlasnie wychodzi jakimi jestescie katolikami wy wszyscy ktorzy uzywacie takich wrgumentow,po prostu zalosne.Ja jestem za.chociaz wiem,ze od razu lepiej nie bedzie,jednak mysle o tym aby dzieci mialy lepiej,niestety takie czasy,ze o prace ciezko a w Polsce niestety nie ma miejsca dla wszystkich,taka jest prawda.wiadomo,ze otworza sie granice,zero cla,brak monopoli,konkurencja(zdrowa)na rynku a co za tym idzie obnizenie cen (oczywiscie nie wszystkich)np.telekomunikacja,gaz,piwo,,nie mam zamiaru wymieniac ani wyzszych ani wyzszych cen.dobra koncze.PO STOKROĆ JESTEM ZA!!!!!!!!!!

wyrwane z rozmowy 2 kolesi na silowni:
-co robiles wczoraj?
-śmierdziałem.
[http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=19856]

"Chłopak nie łam się,bo wszystko może być ukryte właśnie w tej jednej szansie"

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 15 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

ANKIETA o UE

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15