Autor |
"ASO, mechanik czy własna naprawa?" |
|
INSOMNIA
|
|
Klocki tylko marki Shrotenzo |
 |
|
|
worldwar
|
|
Od lutego mam dom z garażem, a w nim kanał. Kupiłem sobie książkę "Sam naprawiam Bugatti Veyron" i staram się sam dłubać. Zamiast płacić mechanowi - kupuję narzędzia.
|
|
Thomy20
|
|
Bugatti Veiron to może widziałeś na obrazku. Do Veirona to pewnie cię nie stać na narzędzia nie mówiąc już o samochodzie.
|
Loya
|
|
Samemu można naprawiać jak się ma o tym pojęcie i odpowiedni sprzęt, ewentualnie jeździ samochodem o starej prostej konstrukcji. Nowsze samochody stwarzają problem laikowi nawet przy wymianie żarówki.
ASO tylko dumnie brzmi, zatrudniają tam mechaników i lepszych i gorszych. Moim zdaniem po okresie gwarancji warto mieć jednego sprawdzonego mechanika, niekoniecznie ASO.
|
 |
|
|
radziooo88
|
|
Ja jestem zwolennikiem ASO i mojego C-Maxa serwisuję właśnie tam. |
 |
|
|
Thomy20
|
|
Samemu można naprawiać jak się ma o tym pojęcie i odpowiedni sprzęt, ewentualnie jeździ samochodem o starej prostej konstrukcji. Nowsze samochody stwarzają problem laikowi nawet przy wymianie żarówki.
Dlatego kupuje się auto które jest się samemu w stanie ogarnąć.
|
Hakelbery
|
degustator
|
|
Auto naprawia mi mechanik ktory ogarnia BMW. Do ASO nie jezdze bo mnie denerwuja i stawki maja z kosmosu. W ASO nie pracuja mechanicy, to znaczy pracuja ale, wiekszosc to "technicy" ktorych kompetencji nie warto przeceniac.
 |
|
|
Thomy20
|
|
W ASO to większość praktykantów pracuje
|
Neptas
|
|
Mam dwóch gości (mechanik i elektryk), którzy ogarniają absolutnie wszystko w aucie, chociaż nie posiadają tak na prawdę warsztatu
Jak mam auto z pewną historią serwisową (np. obecne), to wpadam do ASO na wymianę oleju, żeby przy okazji czynności serwisowych wbili przebieg w system. |
Znawca -
 |
|
|
Thomy20
|
|
No właśnie naprawa u pana Heńka w garażu bo taniej a na wymianę oleju do ASO żeby tylko w książkę serwisową wpisać