FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 9363 razy ¬

ROZRYWKA | Motoryzacja
ASO, mechanik czy własna naprawa? 
[powiadom znajomego]    
Autor "ASO, mechanik czy własna naprawa?"   

Thomy20
 Wysłana - 26 luty 2016 23:06      [zgłoszenie naruszenia]

Kupujesz auto, czy przebieg?
Za bardzo skupiasz się na cyferkach, które (nic nie sugerując) można dowolnie zmieniać

Cyferki można zmieniać i to robi 99,9% handlarzy w Polsce ale po to podaje się przebieg przy badaniu technicznym żeby ukrócić ten proceder. Ale jeśli w ASO dostajemy przebieg o jest już bardziej wiarygodne ponieważ ASO ma bazy danych na całym świecie. Po to patrzy się na przebieg bo przebieg pokazuje nam stan techniczny auta inaczej będzie wyglądało auto po 60tys.km a inaczej po 300tys.km

Auto z silnikiem diesla a kierowca pizda

Neptas
 Wysłana - 26 luty 2016 23:55      [zgłoszenie naruszenia]

inaczej będzie wyglądało auto po 60tys.km a inaczej po 300tys.km

Daj już spokój Tomek, EoT

Znawca -

matand
 Wysłana - 27 luty 2016 10:00      [zgłoszenie naruszenia]

To podawanie przebiegu na stacji diagnostycznej to jest dla baranów. Gówno to ukróciło.

Kto popadnie i ma dojscie to przed każdym badaniem może jeździć i zaniżać przebieg. I tak oto będzie ładnie wyglądało że samochód w rok robi np od 13 do 17 tys a na serio będą to wielokrotności tych liczb. Ja robię kilkanaście tyś. rocznie to mi to niepotrzebne. Ale ktoś kto ma w firmie taką insignie, gania za granice plus codziennie do pracy to co za problem skręcać licznik za 4pak piwa.
Rusz głową Tomasz

Zmieniony przez - matand w dniu 2016-02-27 10:02:18

Gdy puścisz 3-4 utworki nieznane, ludzie uciekają na małą salę...
wszyscy mówia nie nie, ja nie słucham disco-polo,
a znają słowa. Ja sie pytam skąd?

INSOMNIA
 Wysłana - 27 luty 2016 10:19      [zgłoszenie naruszenia]

co jest kórwa Thomy,na tvn turbo nie pokazywali jak się załatwia kwestie uwiarygodnienia przebiegu w ASO?

Thomy20
 Wysłana - 27 luty 2016 12:15      [zgłoszenie naruszenia]

Vayo wiem o co ci chodzi masz auto sprowadzone z niemiec kulasz licznik jedziesz na wymianę oleju i podajesz przebieg ASO ma dane twojego auta z "nowym" przebiegiem. Wszystko fajnie tylko że w tym momencie ASO nadstawia dvpy bo ASO ma ostęp do bazy danych numerów VIN aut z niemiec. Jeżeli ja kupie auto z cofniętym licznikiem a będę miał dokument z ASO z cofniętym przebiegiem to mogę ASO podać do sądu za sfałszowanie dokumentu. Jeśli w ASO podejdą solidnie do roboty to nie wpiszą w książce serwisowej "kręconego" przebiegu.

Thomy20
 Wysłana - 28 luty 2016 20:17      [zgłoszenie naruszenia]

inaczej będzie wyglądało auto po 60tys.km a inaczej po 300tys.km

Neptas twierdzisz że auto przy przebiegu 60tys.km i 300tys.km będzie mechanicznie takie samo?

Neptas
 Wysłana - 28 luty 2016 20:40      [zgłoszenie naruszenia]

Nie będziesz w stanie tego ustalić.
Zaufaj mi

Znawca -

Thomy20
 Wysłana - 28 luty 2016 21:14      [zgłoszenie naruszenia]

Jeżeli auto będzie gonione po autostradzie to za 300tys.km wnętrze nie będzie zużyte silnik też będzie jeździł jak należy ale wiadomo że kupując auto z przebiegiem 300tys.km trzeba troche dołożyć do auta czyli zawieszenie oraz osprzęt silnika. Można kupić auto z przebiegiem 300tys.km ale cena samochodu powinna być uzależniona od wieku i zużycia auta czyli przebiegu. Cofając licznik sprzedający zataja realne żużycie samochodu.

yaska
 Wysłana - 29 luty 2016 01:00      [zgłoszenie naruszenia]

Swoją Kugę erwisujemy w ASO, moim zdaniem jest ok, części w razie czego oryginalne, przeglądy dokładne. Ostatnio nawet opony u nich zmienialiśmy, bo się najbardziej opłacało.

Neptas
 Wysłana - 29 luty 2016 08:32      [zgłoszenie naruszenia]

czyli zawieszenie oraz osprzęt silnika.

Co?
Konkretnie co masz na myśli?

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 7 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

ASO, mechanik czy własna naprawa?

Strony: 1 2 3 4 5 6 7