Generalne porządki w rządzie i Kancelarii Premiera. Dymisja Grzegorza Schetyny, Andrzeja Czumy, Adama Szejnfelda. Premier chce też odwołać szefa CBA Mariusza Kamińskiego. Z Kancelarii odchodzą Nowak, Graś i Grupiński. Nie wiadomo, kto ma ich zastąpić.
Ale dobrze że Czuma odchodzi, taki kiepski minister jak on już dawno powinien zostać wywalony
"każdego można skorumpować i nastawić na łamanie prawa." - mylisz się. Nie każdego, a nawet osoby korumpowalne są korumpowalne w różnym stopniu i zakresie ( to że Policjant X za 200 złotych zapomni o przekroczeniu prędkości i mandacie nie oznacza od razu że za 30.000 złotych będzie tworzył fikcyjne dowody czyjegoś przestępstwa ).
Co do CBA - panowie, wszystko cacy, ale poruszacie się w teorii która nie ma przełożenia na praktykę.
Bo w praktyce dla ludzi z tzw. służb kompletnie nie ma znaczenia czy na początku jest "informacja z zewnątrz" pozwalająca na wszczęcie postępowania. Jeśli jest od kogo trzeba prikaz że postępowanie ma być, to w ostateczności się znajduje jakiś anonim, albo słupa-świadka który zeznaje co trzeba.
Mam 23 lata i jestem prawiczkiem i nawet nie macałem i nie całowałem. Nie prowokacja.
JP 100% - jestem prawiczkiem na 100%!
Kobiety lecą na: 1 Niegrzecznych koksów 2 Niegrzecznych normalnych
Anty-koks, niegrzeczni chłopcy i szare bluzy, tylko D&G i Włochy
Polityk opozycji, jak sama nazwa wskazuje, nie ma bezpośredniego wpływu na decyzje Państwa na odpowiednim szczeblu by można było łapać go na łapówach. Bo jak wy to sobie wyobrażacie? Dzwoni "Rysiu" do J. Kaczyńskiego i mówi, żeby ten mu załatwił odpowiedni zapis w ustawie, a J. Kaczyński na to "stary, nie ma sprawy, obgadam to z moimi dobrymi kolegami z platformy obywatelskiej z którymi tak poza tym lubię dźgać się po plecach nożami w wolnym czasie i ci to raz dwa załatwię" ?
Jest oczywiste, że bardziej narażeni na "pokusy" są politycy partii w danej chwili rządzącej i to ich zawsze będzie dotyczył gros operacji służby mającej korupcję zwalczać.
a tam juz rzadzic moze ktokolwiek np Koalicja milosnikow Pcimia Dolnego,
a PO i PIS i SLD maga byc tam w opozycji
"Real niggers do what they wanna do, bitch niggers do what they can do"
W sumie 0,5mld PLN to mały pikuś w porównaniu z 3 mld na budowę Stadionu Narodowego(a pierwotny projekt zakładał maks 300 mln), więc IMO media dobierają się do niewłaściwych tyłków.
I shall be nicer, if you will be smarter.