Autor |
"Amerykanie to naprawde tępy naród" |
|
amigo66666
|
|
pisałem na szybkości nie chciało mi sie wrzucać na worda przepraszam
nie czepie sie że w tym co masz w podpisie nie powinno być przecinka
i Ty sie pisze z duzej litery
i że po umiejetnościach gramatyczno ortograficznych nie stwierdzisz czy ktoś jest mądry czy nie
|
aprilla
|
|
haha niezłe gdzieś to już czytałam
Zmieniony przez - aprilla w dniu 2008-04-20 17:33:54 |
 |
|
|
Lolitta
|
|
Jak dużo czasu zajelo ci wymyslanie tych glupot? |
 |
|
|
amigo66666
|
|
mgnienie oka
|
fjern
|
|
Amerykanie nie są głupi.
Oni mają po prostu całkiem inny system edukacji. Oni są wychowywani w duchu, że są 'najlepszym' narodem dlatego gardzą nauką języków obcych, historią czy geografią.
Tam się edukuje w duchu indywidualizmu, poczucia własnej wartości, niezależności, elastycznego działania, rywalizacji, a edukacja służy rozwinięciu możliwości ucznia.
Wiedza służy Amerykanom w osiąganiu własnych celów życiowych, musi być praktyczna. Nie zaśmieca się umysłów uczniów faktami historycznymi, sztywnymi regułkami, które bez problemu można znaleźć w encyklopedii. |
Znawca -
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
amigo66666 - Doceniam twoją troskę (Ty używa sie jako zwrotu grzecznościowego w wypowiedzi formalnej) o moją gramatykę i interpunkcję, ale poświęć chociaż połowę tego czasu na szlifowanie własnej ortografii, bo jesteś kaleką, skoro nie potrafisz poprzwnie napisać zdania bez pomocy worda.
Co do tematu: Mam stanowisko takie, jak fjern, a podane na 1 stronie cytaty to zbiór martwych praw zwyczajowych z purytańskich stanów USA.
Nikt ich nie przestrzega, podobnie jak obowiązku studentów bodajże Sorbony stawiania się z szablą u boku na egzaminy.
IMO nie ma się z czego śmiać, bo u nas obowiązują równie głupie prawa, z tym wyjątkiem, że są egzekwowane np. prawo dot. dziedziczenia. |
 |
|
|
amigo66666
|
|
kalecze jezyk polski od lat i jes tmi z tym wybitnie dobrze
|
INSOMNIA
|
|
|
|
pHaNtoM116
|
|
|
|
piotrusxtc
|
|
pozostalosci prawa zwyczajowego i orzecznictwa common. Nie sadze, zeby ktos byl w stanie sie na to skutecznie powolac.
Specjalista -
 |
|