Dzisiaj prawdopodobnie dobiegnie końca pięściarska kariera Andrew.
Wszyscy wiemy, że gdyby psychika stała na lepszym poziomie, to Andrzej miałby pas mistrza świata.
Jako jedyny polski bokser doprowadzał do tego, że jego walkami i nim samymi interesowało się bardzo liczne grono Polaków.
Charyzmatyczny z poczuciem humoru i swoim stylem takiego Andrzej zapamiętam.
Jeden z moich sportowych idoli wieku szczenięcego. Nikt nie dostarczał tylu emocji, co on. Do dziś mam ślady po jego uścisku na prawej dłoni, gdy przyjechał na obóz regeneracyjny do miejscowości niedaleko mnie.
Z szacunku do Andrzeja i tych pięknych chwil z przeszłości nie będę tego kabaretu oglądał. Jego pożegnanie to powinno być dobre 5-6 lat temu, a teraz powinien siedzieć i być ekspertem w studiu, ale z jego gadanym aka "Im Endrju Golara" o to ciężko...
Wg. mnie karierę powinien był skończyć kilka lat temu i robić kasę na czym innym...Być może chciał sobie przede wszystkim udowodnić, że jednak jest najlepszy ale rzeczywistość niestety szybko to zweryfikowała...
Co by nie było historii boksu się zapisał, był jaki był i u mnie ma szacunek.
Mi sie wydaje, ze ma typowa chorobe bokserow, za duzo ciosow w glowe i teraz nie jest w stanie poprawnie jednego zdania zlozyc. Ja sie naprzyklad niegdy nie jakalem, ale zauwazylem, ze po X latach amatorskiego boksu/MMA, zdarza mi sie zaciac. Jakos tak to jest.
Myślę, że te walki to przede wszystkim próba zaspokojenia, przynajmniej po części, swych niespełnionych ambicji. Zresztą, Mariolka to największe błogosławieństwo, jakie mogło spotkać Andrzeja. Strach myśleć, jakby potoczyła się jego kariera bez niej.