Siema
Chciałem podszkolic swój angielski i pomyślałem o takiej formie nauki. Co o tym sądzicie? Może ktoś korzystał z jakiejś szkoły/kursu, może coś polecić?
Zależy mi na rozmowach na żywo, gdzie na bieżąco ktoś mógłby korygować błędy/pomagać ze słownictwem itp czy też po prostu pogadać, żeby się lepiej oswoić z językiem.
Znalazłem też jakieś lekcje interaktywne w małych grupach, gdzie najpierw ktoś omawia temat, potem można porozmawiać. ( linków pewnie podawać nie można, wygooglowałem np. ilnag, englishbyphone,edueduonline )z tym że nie mam pojęcia jak z ich jakością.
Jeżeli ktoś miał do czynienia z czymś takim to poprosiłbym o opinie. Dla mnie to znacznie wygodniejsze niż dodatkowo po pracy tracić czas na dojazdy, ceny podobne.
Znajoma kilka miesięcy temu podjęła kurs via Skype i bardzo chwali, podobno ta forma wymusza naukę szybkiego reagowania w obcym języku i w ogóle jest przyjemna i elastyczna. Tak że sama poważnie się nad tym poważnie zastanawiam.
ja z kolei po kilku szkołach jeżykowych w końcu zdecydowałam się na zajęcia online z lektorem w empik school. nie jestem ograniczona konkretną godziną bo łączę się z lektorem online, mogę na lekcje umawiać sie do 23, więc w tym sensie jestem swobodna, poza tym mi bardzo zależało na poprawie rozmowy dlatego potrzebowałam ciągłego kontaktu z druga osobą w jezyku angielskim na zajęciach, dlatego metodą online najbardziej mnie rozwija, no i przez godzinę mam lektora tylko dla siebie a nie dla kilkinasto osobowej grupy.