Jak przebieg orginalny to bierz.
250 tys - wtryski do roboty
Silnik lubi wygwizdac uszczelkę pod głowicą, wiec spójrz czy nie bombluje w zbiorniczku płynu chlodzacego.
Czy polatam te 50k zanim zacznie się psuć, czy przy 160k wymiana wszystkiego?
Nie stresuj się przebiegiem ludzie mają nalatane po 350tys.km i twierdzą że to jest mało a 160tys.km to są przebiegi kulnięte przez Mirków i ludzie się cieszą że to okazja. To jest diesel więc musisz się liczyć z wyższymi kosztami napraw niż w przypadku benzyny np. tak jak napisał Boe wtryski do wymiany.
Zmieniony przez - Thomy20 w dniu 2016-10-18 11:32:08
Wymienić wtryski co 250 tyś km to nie jest duży koszt eksploatacji. Policzmy koszt wymiany jako 6tyś pln to wychodzi 0.24 grosza na 1km. Jako że spalanie zmaleje po takiej wymianie to tym bardziej nie ma co się obawiać diesela.
regeneracja kosztuje niecałe 3 tyś pln to wychodzi tyle samo co Tomek dokłada rocznie do przeglądu z LPG.
Zmieniony przez - andrzejpan w dniu 2016-10-18 12:02:38
Dodam że samochód jest bądź oszczędny. Mi spalal 5-6 litrów z tym ze w cyklu mieszanym. Jak dla mnie gaz to takiej astry to średnie rozwiązanie. Bagażnik nie jest za duży i taka butla czy kolo zapasowe zabierze sporo miejsca.
To jest diesel więc musisz się liczyć z wyższymi kosztami napraw niż w przypadku benzyny np. tak jak napisał Boe wtryski do wymiany.
Setny raz się pytam - jakie wyższe koszta są w przypadku diesla a benzyny z turbo?
Nie boję się przebiegu itd.
Jeździłem w swoim życiu wieloma autami o różnych silnikach mocach pojemnościach.
Pytam o kompletny egzemplarz bo nicholery nie miałem z nim styczności, nawet nie jako właściciel, a typowy słuchacz.
Ojajebie!