Wymogi:
- najlepiej 6 cylindrowy silnik o pojemności co najmniej 2.5
- benzyna + gaz - obowiązkowo
- auto, które w przeciągu najbliższych dwóch lat nie straci zbyt dużo na wartości i spokojnie można będzie je sprzedać
Auta, któe do tej pory zwróciły moją uwagę to:
- Lexus RX300 3.0 4x4
- Hyundai Sonata 2005-2008 - silnik o pojemności 3.3
- Volvo S60
Zmieniony przez - symfo w dniu 2017-08-24 01:00:48
Kiss French, Wear Italian, Drive German
Zainteresowalem sie VOLVO S60 dosc cno. Co prawda nie jest to 6 cylindrowy silnik, ale 5 cylindrowa rzedowka zdaje sie byc mocno niezawodna jednostka. Wystarczy spojrzec w jakich autach to rozwiazanie bylo wczesniej stosowane. Problem tylko taki, ze wyhaczyc dobra benzyne nie jest latwo. Duzo wiecej diesli jest na rynku w chwili obecnej.
Nie wiem czy jest sens w takim budżecie pakować się w Lexusy itp, może wartość Ci to w miarę przytrzyma, ale jak coś w między czasie pyerdolnie poważnego, to za naprawę popłyniesz połowę wartości auta i co Ci z tego trzymania ceny?
Ja bym uderzał chyba w coś pokroju wspomnianej propozycji, mocno zadbanego e36, e34, może MB w124, czyli takie już powoli youngtimery:)
Ceny dobrze trzymają też marki japońskie, ale tu ciężko o większy motor, np. jakiś utrzymany doinwestowany civic, accord.
Auta klasy premium pod 20 lat.
Sam kupiłem za 23k zł ładną E53, 140k oryginalnego przebiegu, do 2015 roku serwisowana tylko w ASO i to regularnie. Ogarniam silnik, i parę innych rzeczy, a już mam gościa, co deklaruje, że dałby za nią 40k zł na pniu. Bo stan jak fabryka z zewnątrz i wewnątrz, tylko mankamenty mechanicznie sprawiły, że tak tanio kupiłem.
Chłopaczki z Polkowic już Pojechali