FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemy¶lenia seks

∑ temat zosta³ odczytany 7035 razy ¬

ROZRYWKA | Pasje i podró¿e - ma³e i du¿e
Autostop! 
[powiadom znajomego]    
Autor "Autostop!"   

chudini3
 Wys³ana - 27 pa¼dziernik 2014 21:03        | zg³o¶ naruszenie regulaminu

Sprawd¼ ile procent masz t³uszczu

Siemka pany i panie. Proste pytanie, czy kto¶ ¶miga na stopa? Nie pytam po krótkie podwózki tylko o wypady wakacyjne, weekendowe itd. Dzielcie siê opowiadaniami i do¶wiadczeniem

thrall1
PATRIOTA
 Wys³ana - 8 marzec 2015 18:24      [zg³oszenie naruszenia]

przypadkowo natknalem sie na temat.
tak, ja podrozuje :D
10 000 km zrobione w zeszlym roku stopem

[http://www.youtube.com/watch?v=VdCJ0_ToLR8]
---- GORNY SLONSK ----
---- RUCH CHORZÓW ----

chudini3
 Wys³ana - 8 marzec 2015 18:25      [zg³oszenie naruszenia]

Ja w tamtym roku ok 7k

thrall1
PATRIOTA
 Wys³ana - 8 marzec 2015 20:02      [zg³oszenie naruszenia]

gdzie byles? moje tripy:
-berlin
-drezno
-lwów, tarnopol, kamieniec podolski
-serbia bosnia dubrownik
-amsterdam haga bruksela

---- GORNY SLONSK ----
---- RUCH CHORZÓW ----

Hardy29
 Wys³ana - 12 marzec 2015 15:38      [zg³oszenie naruszenia]

Ja lubiê je¼dziæ na stopa i jeszcze ¿adnych z³ych przygód nie mia³em. Je¼dzi³em po Polsce i po Europie (Holandia, Niemcy) w tym roku te¿ szykuje siê d³u¿sza podró¿.

1900
 Wys³ana - 13 marzec 2015 20:37      [zg³oszenie naruszenia]

Kurde zawsze zastanawia³em siê jak to wygl±da w drug± stronê - bo sam jako¶ ba³bym siê kogokolwiek podwoziæ w obawie o kasê a w najgorszym przypadku o ¿ycie, naprawdê tak wielu ludzi jest w stanie wie¼æ nieznajomego x km ? Mo¿e za du¿o filmów, ale jako¶ lêk zawsze odczuwa³em przez podwózk± nieznajomego... Je¶li chodzi o spojrzenie z drugiej strony to nie wyobra¿am sobie dziewczyny podró¿uj±cej w ten sposób i to samotnie b±d¼ w towarzystwie drugiej dziewczyny - przecie¿ to zaproszenie dla ró¿nej ma¶ci zboczeñców, psychopatów i degeneruchów.

A tak jeszcze zapytam - jak to wygl±da od strony "organizacyjnej", zatrzymujecie typa pytacie czy podwiezie was, on siê zgadza i co w momencie gdy wysiadacie - rzucacie mu co¶ na tank? dziêkujecie zwyczajnie czy jak? Tak zawsze za free?

Zmieniony przez - 1900 w dniu 2015-03-13 20:39:49

INSOMNIA
 Wys³ana - 14 marzec 2015 15:12      [zg³oszenie naruszenia]

Ja podrzucam ludzi jak widzê ¿e stoj±. Oczywi¶cie za free. Zatrzymuje siê samochód pytasz siê gdzie jedzie i czy ciebie podwiezie i jak ci pasi to wsiadasz.

thrall1
PATRIOTA
 Wys³ana - 15 marzec 2015 22:28      [zg³oszenie naruszenia]

stoisz na wyjezdzie z MOPow przy autostradach, czy tez wylotowkach z miast z kartonem z nazwa miejscowosci. ludzie sie zatrzymuja i uzgadniasz dokad jada i czy to pasuje.
trzeba troche ogarniac i miec plan, zeby nie znalezc sie w dvpie kompletnej gdzie nikt sie nie zatrzyma, nie zawsze nawet pasuje posunac sie 50 km do przodu jesli ma sie utknac.

najchetniej biora tirowcy bo im sie zwyczajnie nudzi i chca sobie pogadac, ale musisz miec odpowiednie miejsce zeby tir sie zatrzymal.

mozesz tez podbijac do ludzi na stacjach przy autostradach i pytac dokad jada.

ogolnie to autostop jest mega latwy nawet bardziej na dalekkich dystansach, nie wyobrazam sobie lapania stopa z katowic do chorzowa

zobacz sytuacje: stoi taki mato³ jak ja z wielkim plecakiem z przymocowana karimata i namiotem, w cieszynie z kartk± BRATISLAVA -> SERBIA albo we wrocku z BERLIN -> AMSTERDAM. wiekszosc kierowcow reaguje pozytywnie i jest ciekawa mojej historii, jak to robie gdzie bylem itd, ladnie sie usmiecham, jestem mily, rozmowny i pozytywny

autostop jest serio banalny w Niemczech zdarzalo mi sie olewac zatrzymujace sie tiry z ktorymi nie moglem pojechac wiecej jak 300km z tego powodu ze po prostu jad± wolno - 90kmh. osobowki 2x tyle

---- GORNY SLONSK ----
---- RUCH CHORZÓW ----

fonky73
 Wys³ana - 18 marzec 2015 17:09      [zg³oszenie naruszenia]

By³em w Niemczech, Szwajcarii, polecam. Trzeba z glow± jezdzic i nie zachowywaæ siê jak poyeb typu ³apanie lub machanie na autostradzie, sprzedawanie polskich papierosów komus w trakcie jazdy itp. ogólnie chore rozkminy.

W 99% mnie bra³y osoby które wczesniej same jezdzi³y/zdarzy³o siê raz autostopem. Do tej pory brak z³ych zdarzeñ.

Ponadto jak wy¿ej, kiedy¶ sta³em w zimie ze 2 godziny chc±c dojechaæ 10 km, a innym razem 900 km w 12 godzin uda³o siê zrobiæ.

W stopie najgorsze jest czekanie na przypadek. Raz stoisz 5 minut, a raz kilka godzin w deszczu czy upale 30st

Zmieniony przez - fonky73 w dniu 2015-03-18 17:12:10

airohs
 Wys³ana - 18 marzec 2015 20:46      [zg³oszenie naruszenia]

U mnie Zakaukazie przejechane ostatnio, w tym roku Maroko

Autostop to loteria co do przejechanych odleg³o¶ci i poznanych ludzi. Niespodziewanie mo¿na zostaæ zaproszonym na posi³ek, nocleg, imprezê lub rodzinnego grilla, ale mo¿na te¿ nic nie z³apaæ przez 8 godzin (sprawdzone)

Sytuacji niebezpiecznych póki co brak, nieprzyjemnych kilka z propozycj± spêdzenia upojnej nocy w kabinie tirowca w³±cznie

Zmieniony przez - airohs w dniu 2015-03-18 20:48:14

Moderat
 Wys³ana - 26 marzec 2015 23:30      [zg³oszenie naruszenia]

W tym roku mam plan ambitny, uderzam do portugalii na stopa.
przez tydzieñ, dwa, nie wa¿ne, aby dojechaæ.

termin, zapewne sierpieñ, biorê karimatê, ¶piwór i wódkê któr± wypijê przy szumie oceanu.
ruszam z warszawy, dalej berlin, amsterdam a pó¼niej aby dojechaæ do celu.
wracaj±c chcia³bym zahaczyæ po³udnie europy ale tutaj ju¿ z pomoc± p³atnych ¶rodków transportu.

Zmieniony przez - Moderat w dniu 2015-03-26 23:33:36

[Powiadom mnie, je¶li kto¶ odpowie na ten artyku³.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | nastêpn±

Wybierz stronê:  
Przegl±d tygodnia

Autostop!

Strony: 1 2