Witam, nie wiem czy to dobry dział, ale nie zaszkodzi spytać.
Otóż dziś byłam wraz ze znajomymi świadkiem niecodziennego zjawiska.
Zbliżała się 23, a ja siedziałam pod domem wraz z trójką przyjaciół, rozmawialiśmy o głupstwach, w pewnym momencie nad naszymi głowami zobaczyłam przelatujące ptaki. Nie znam się na nich, ale najdziwniejsze było to, że one świeciły! albo musiały mieć aż tak jasne upierzenie, że było je widać na nocą.
Od razu poprosiłam znajomych by spojrzeli w górę, w razie gdybym, miała jakieś halucynacje, i oni też je widzieli.
Próbowaliśmy to jakoś wytłumaczyć, ale nie daliśmy rady. Wykluczyliśmy moje pierwsze wyjaśnienie- mieszkamy blisko kościoła, jak każdy zabytek jest on dobrze oświetlony, lampami zamontowanymi na ziemi. Myślałam, że to zjawisko spowodowane było bliskością tych lamp, ale jak by tak było, to każdy przelatujący ptak by świecił.
Poradzicie coś, na Googlach znalazłam tylko info, że w Polsce występują 4 gatunki ptaków, które świecą. Jednak nikt nie zamieścił informacji, które to ptaki maja taką zdolność.
Pomóżcie
Wczoraj była noc świętojańska
znaczy to nie wczoraj dokładnie, ale odbywały sie różne eventy z tej okazji
jam też był na takim evencie i mam strasznego katza
ale to nie jest ważne i ja nie o tym
mianowicie przy tej okazji puszczane są takie swiecące latające lampiony
o takie coś:
na jakiej zasadzie to lata chyba nie musze tłumaczyć, bo chyba fizyke w szkole miałaś