Witam,
Jako, że wakacje się zaczęły a mature mam juz za sobą, zacząłem rozglądać się za pracą wkacyjną. Mam do Was pare pytań.
Czy ktoś korzystał z usług tego biura Eurostar Interim. Furtak G. w Gliwicach? Chciałbym sprawdzić czy są uczciwi. Czytałem, że można gdzieś sprawdzić czy pośredniak ma holenderski certyfikat Fundacji Norm Pracowniczych. Jako, że byłaby to moja pierwsza praca nie chciałbym żeby mnie wykiwali i trafić do jakiegoś obozu pracy.
Może macie jakieś wskazówki o co miałbym się pytać w tym pośredniaku?
W ogole zapomnij o biurze w Polsce, jedź w ciemno i na miejscu szukaj. Zarobisz sporo więcej. Polecam Eindhoven, moge dac ci kontakt do jednego biura tam na miejscu, napiszesz maila i sie dowiesz. Pracowalem dla nich 2 miesiace i wrocilem zadowolony.
Problem w tym, że jestem zależny od rodziców. A oni wogóle nie są zadowoleni, że chce tam jechać, że lepiej coś na miejscu ehhh. Więc jeśli wogóle coś z tego wyjdzie to napewno nie z wyjazdu w ciemno. Za rok pewno coś takiego przejdzie.
Dlatego na razie proszę o porady jak mam sprawdzić i o co pytać polskie biuro.
Mowie ci , nie idz do polskiego biura, bo wylądujesz na jakims zadupiu z 20 polakami w malym pokoju.
Coś mi się wydaje, że z tego nie za wiele wyjdzie teraz. No ale może to i lepiej jak miałoby być tak jak mówisz. Moze spróbuje w przyszłym roku. Ale nie do końca rozumiem jakby to miało wedłóg Ciebie wygladać. Kupuje bilet lecę tam i co dalej? Mam sam uderzyć do holenderskiego biura pracy czy konkretnie do firmy?
Dzięki za rady
Ja byłem w zeszłym roku w NL tak włąsnie na luzie szukałem pracy... Byłem sobie w holenderskim biurze pracy. To mnie do agencji wysłali a w agencji że polaków dużo itp... w sumie to mam nadzizeje że w tym roku bedzie lepiej.