FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 2039 razy ¬

ROZRYWKA | Filozofia, Psychologia, Religie
Chaos?? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Chaos??"   

Antic
 Wysłana - 28 luty 2005 16:31        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Czy uważacie, że na świecie panuje całkowity chaos?? Czy też jakiś bóg tym wszystkim steruje?? A może wierzycie w przeznaczenie?? Czy nasze losy są gdzieś zapisane?? A jeśli tak to czy można zapisać jakimiś wzorami cały świat??

ps. jeśli był już podobny temat to przepraszam

proszę czekać - ładowanie podpisu....

ashnazgh
 Wysłana - 1 marzec 2005 00:22      [zgłoszenie naruszenia]

moim przeznaczeniem jest nie wierzyć w przeznaczenie...
poza tym wg religii chrześcijańskiej Bóg nie narzuca człowiekowi własnej woli . Daje mu tylko wskazówki jak ma postępować ale decyzja należy do człowieka. Więc moim zdaniem nie istnieje przeznaczenie jako takie..

lay your head down to sleep... to the rhythm of the war drums...

Methos
 Wysłana - 1 marzec 2005 08:06      [zgłoszenie naruszenia]

ale o przeznaczeniu jako takim jest juz inny temat...

Ekspert -

julaj
 Wysłana - 1 marzec 2005 14:56      [zgłoszenie naruszenia]

też się często nad tym zastanawiam... myślę, że tam gdzieś jest coś, dzięki czemu powstaliśmy i co nas obserwuje, moze ma z nas niezły polew<lol> moze my zostaliśmy stworzeni, po to zeby w końcu się powybijać, przecież właśnie to robimy, czasem sama się wstydzę, że jestem człowiekiem:/ może kiedy w końcuu się powybijamy, przyjdzie ten "ktoś" lub to "coś" i stworzy nowych, lepszy ludzi, ale oni tez nie będą doskonali, może dopiero za którymś podejściem uda mu się... nie wiem, tak tylko się zastanawiam:)

f0xf0r4
 Wysłana - 10 marzec 2005 02:04      [zgłoszenie naruszenia]

ahhh kazda ta teoria jest dobra na scenariusz do filmu SF. Zastanowmy sie i pomyslmy prezez chwilke tak racjonalnie. Przeciez z naukowego punktu widzenia jest cos takiego nie mozliwe aby nami cos kierowalo. Jak czytam, że coś jest zapisane tam u góry to mi się szczerze mówiąc nie dobrze robi....Nic nie jest z góry zaplanowane. Życie jest zbiegowiskiem wypadków ale i przemyślanych działań. Tabula Rasa moi kochani...Arystoteles miał dużo racji w tym co mówił... Sami zapisujemy karte swojego życia nie jesteśmy niczym Paskalowksa trzcina na wietrze. To by było zbyt łatwe i zbyt banalne. Zrzucić na kogoś wine za własne niepowodzenia i problemy i szukać usprawiedliwienia. O tak to my potrafimy najlepiej... Pozdrawiam

clannad
 Wysłana - 12 marzec 2005 18:51      [zgłoszenie naruszenia]

Wolna wola hi hi
Jest wtedy jak wszystko jest obojętne, albo nie wiadomo co robić,
też mi wielka łaska. Jak wiadomo co robić to chyba nie ma wyboru, no nie ? Chyba że chodzi o samodoskonalenie, którego nie zamawiałem, dziękuję bardzo, nie skorzystam.

Revoltman
 Wysłana - 12 marzec 2005 18:57       [zgłoszenie naruszenia]

Swiat żyje własnym życiem, w większej części jest sterowany przez człowieka nie licząc sił natury . Tu nie ma żadnego Boga itp.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia

Chaos??