FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 11704 razy ¬


ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

 
ROZRYWKA | Kulinaria
Chicken batter.. czyli kurczak w cieście 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Chicken batter.. czyli kurczak w cieście"   
 
NATASZ
 Wysłana - 29 lipiec 2008 18:07        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI



Otoz ze rozmawialem ostatnio z pewnym chinczykiem ktory powiedzial mi jak sie nazywa orginalna nazwa kurczaka w ciescie - chicken batter - czyli tlumaczac po polsku"kurczak w rzadkim cieście" ten kto bywa w chinskich restaracjach zapewnie wie o co mi chodzi ( przyszne małe kuleczki). Postanowilem znalezc przepis w internecie i sprobowac
______________________________
 
]:->

Los sprzyja odważnym

 
NATASZ
 Wysłana - 29 lipiec 2008 18:11      [zgłoszenie naruszenia]



Kurczaka krojimy na kawaleczki i gotujemy w bulionie przez kilika minut.. nastepnie suszymy
_______________________________
 
]:->

Los sprzyja odważnym

 
NATASZ
 Wysłana - 29 lipiec 2008 18:13      [zgłoszenie naruszenia]



i teraz najgorsze.. ja dodalem jedna szklane mąki/wody.. troche pieprzu/soli.. jedno jajko 2 lyzeczki proszku do pieczenia i dobrze zmiksowalem

Zmieniony przez - NATASZ w dniu 2008-07-29 18:14:10
_______________________________
 
]:->

Los sprzyja odważnym

 
NATASZ
 Wysłana - 29 lipiec 2008 18:22      [zgłoszenie naruszenia]



powinnismy to smazyc na głebokim oleju.. ja uzylem garnka od frytek.. nabijalem kawalki kurczaka na wykalaczke maczalem w ciescie i wrzucalem szybko do bardzo goracego oleju - to bardzo wazne.. bo im bardziej goracy olej tym szybciej ciasto sztywnieje - nie splywa z kurczaka, nadodatek nie smazmymy wtedy zbytnio miesa w srodku ktore przeciez gotowalismy..
tylko wlasnie jak zrobic idealne kuleczki? bo mi niestety nie wyszlo.. mysle ze lepsza zamiast garnka bylaby gleboka patelnia lub wok... hmm
_______________________________
 
]:->

Los sprzyja odważnym

 
NATASZ
 Wysłana - 29 lipiec 2008 18:27      [zgłoszenie naruszenia]




_______________________________
 
]:->

Los sprzyja odważnym

 
NATASZ
 Wysłana - 29 lipiec 2008 18:28      [zgłoszenie naruszenia]





ciasto powinno byc lekko ciągnace sie.. wkladając kawałki kurczaka ma sie wrazenia ze wszystko zaraz splynie.. ale jesli olej jest goracy to bardzo szybko sztywnieje i powieksza swoja objetnosc..
ja pierwszy raz robilem na zwyklej patelni to polozylem kurczaka z ciastem na lyzeczce i wkładając na patelnie polewalem gore kawalka.. w sumie wtedy ladniej mi to wyszlo ale z***alem bo dodalem za duzo cukru i mąki



Zmieniony przez - NATASZ w dniu 2008-07-29 18:39:24
_______________________________
 
]:->

Los sprzyja odważnym

 
NATASZ
 Wysłana - 29 lipiec 2008 18:40      [zgłoszenie naruszenia]

a moze ktoś zna jeszcze lepszy przepis? bo ja chyba zaraz i tak zamowie pizze
_______________________________
 
]:->

Los sprzyja odważnym

 
Yosiemaelo
YO
 Wysłana - 29 lipiec 2008 18:53      [zgłoszenie naruszenia]

przynajmniej zjadliwe toto wg twojego przepisu? bo chętnie bym spróbował


łapaj soga
_______________________________
 
Nie chcę się narzucać ale jestem oceanem.

Specjalista -
 
NATASZ
 Wysłana - 29 lipiec 2008 19:15      [zgłoszenie naruszenia]

czy zjadliwe ? pewnie.. ale jesli mam byc szczery to robilem to tylko dwa razy i w sumie dzisiaj ostatnie kawalki wyszly mi dopiero naprawde dobre podobne w smaku do tych z chinskiej restauracji.. bo na te wczesniejsze to nie mialem wystarczajaco goracego oleju i za dlugo ten kurczak mi sie tam gotowal.. ja bym jednak polecal zrobic to na patelni i wlac duzo oleju.. ale ostrzegam ze smazenie nie jest takie proste...

jestem tylko amatorem.. trudno mi to polecic bo jest przy tym troche roboty a pewnie nie jeden zoltek robi to szybciej i lepiej swoim sposobem
_______________________________
 
]:->

Los sprzyja odważnym

 
azda
 Wysłana - 4 sierpień 2008 00:49      [zgłoszenie naruszenia]

za***iste zarlo polecam :D troszke czasu schodzi, ale warto ...ogolnie z chinszczyzny moj bezapelaccyjny faworyt
_______________________________
 
"i wez sie nie użalaj nad sobą ziomuś , nie odpierdalaj , szalalala i do przodu ":D

 
NATASZ
 Wysłana - 4 sierpień 2008 12:27      [zgłoszenie naruszenia]


_______________________________
 
]:->

Los sprzyja odważnym

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]


Odpowiedzi jest na 6 stron.   | następną
 
Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Chicken batter.. czyli kurczak w cieście

Strony: 1 2 3 4 5 6
 
Warto przeczytać: Sernik | Snikers oraz Keks | Wegetarianskie jedzenie! | gastronomia | ODDAJ KREW-TO NIE BOLI | Kto lubi wątróbkę? | jajecznica... | Pizza da grasso | Czy picie soku z cytryny w dużych ilościach jest zdrowe? | Doświadczenia jako pomoc kuchenna | ~~ TATAR ~~ | dobry przepis z bakłażanem | Pikatne jedzenie | arbuz | Czym doprawić kompot? | Co na śniadanie? | intrepid | panieński | prezenty | prezenty na roczek | sung lee | władysławowo | polskie morze | sprawa jest kurevvska | dziewczynki | goralenfolk | jak w ama sie na email | plastyka więzadła | akumulatorki | akumulatory | jak przeżyć koniec związku | koniec związku | wiązanie | pinup | Biznes

 
Polecamy: KSW | Komputery | Nauka

wersja lo-fi


Copyright 2000 - 2014 SFD S.A.
 
Powered by Pazdan ForKat 4.0