FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 1761 razy ¬

ROZRYWKA | Prawo i Ekonomia
Co ZroBic?? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Co ZroBic??"   

INSOMNIA
 Wysłana - 14 wrzesień 2004 02:32        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź swoje BMI

witam
chciale sie zapytac co mam zrobic z jedna sprawa?? wlasnie dzisiaj wracajac z pubu do domu stwierdzilismy z kuplami ze wskoczymy na rusztowanie(tak tesh uczynilismy) jednak (mniej wiecej w polowie fajki) przyjechala policja i mowiac po krotce wystawila nam mandata w wysokosci 200zl na 4 a moje pytanie brzmi czy mam placic czy mam to olac (zaznaczam jednak ze jestem na utrzymaniu rodzicow i nic mi nie moga zabrac:))??

jakryc
ZASŁUŻONY
 Wysłana - 14 wrzesień 2004 07:25      [zgłoszenie naruszenia]

popełniłeś wykroczenia, a co gorsza dałeś się złapać więc należy zapłacić.

Znawca -

mlkv
 Wysłana - 14 wrzesień 2004 11:13      [zgłoszenie naruszenia]

Rusztowanie to mały pikuś. Ja kiedyś wlazłem na Mickiewicza na Rynku w Kraku i ...eee, nieważne . W każdym razie - proponuję zapłacić. Pan komornik może się nie przejąć tłumaczeniami, że Ty nic nie masz tylko zająć jakąś ruchomość w Twoim pokoju ( bo znajduje się w Twoim "władaniu" ) i potem trzeba to będzie odkręcać powództwem ekscydencyjnym. 200 zł na 4 chłopa to i tak taryfa ulgowa.

"Real niggers do what they wanna do, bitch niggers do what they can do"

Ekspert -

rafee
 Wysłana - 14 wrzesień 2004 12:02      [zgłoszenie naruszenia]

Ja mam pelno mandatow i nie place. Olej to. Za 3 lata przyjdzie komornik to wtedy mu zaplacisz (200 zl + odsetki czyli jakies 10 zl )

"Cześć kle0 jestem nie wiem czy mnie kojarzysz byłam pare lat z deberem z forum"

Tommygun
 Wysłana - 14 wrzesień 2004 12:22      [zgłoszenie naruszenia]

tak? a jeżeli akurat nie będziesz miał tych 200 zł +10% to weźmie ci kompa i TV (często zaniżają wartość przedmiotów, słyszałem nawet o 90% i lepiej - było to przedstawionie w sprawie dla reportera) - tak to w praktyce wygląda

Zmieniony przez - Tommygun w dniu 2004-09-14 12:50:34

Specjalista -

rafee
 Wysłana - 14 wrzesień 2004 13:28      [zgłoszenie naruszenia]

heheheheheh

Przestan chlopaka straszyc jakimis ******lami. Gdzie ty widziales, zeby za 200 zl ktos wbijal sie do chaty i telewizory wynosil ? :DDDDDDDDDDDDDD

"Cześć kle0 jestem nie wiem czy mnie kojarzysz byłam pare lat z deberem z forum"

mlkv
 Wysłana - 14 wrzesień 2004 14:14      [zgłoszenie naruszenia]

Dopóki te 200 zł nie przekracza kosztów przeprowadzenia egzekucji, to komornik ma obowiązek podjęcia działań, a że podlega odpowiedzialności dyscyplinarnej to będzie wolał się "za 200 zł na chatę wbijać" niż ryzykować np. karę pieniężną od nadzorujących. Jak każdy woli komuś przyłożyć niż samemu oberwać, to chyba proste. Oczywiście nie zrobi tego 3 dni po terminie zapłaty mandatu, ale nie płacąc trzeba się liczyć z tym że kiedyś jednak zapuka, w szczególności jak mu będą o to dupę truli. BTW - komornik nie musi "wynosić telewizora" - wystarczy że go wpisze do protokołu i oznaczy.

Ekspert -

Tommygun
 Wysłana - 14 wrzesień 2004 14:18      [zgłoszenie naruszenia]

nie widziałem, słyszałem o takich przypadkach "bo się komuś akurat chciało", brali rzeczy i wyceniali znacznie poniżej ich ceny rynkowej tak, aby potem było co sprzedać na aukcji rzeczy z windykacji podstawionym znajomym

Specjalista -

rafee
 Wysłana - 14 wrzesień 2004 15:13      [zgłoszenie naruszenia]

Ja mam amstaffa ktory biega po ogrodzie. Do furtki dobiega w 5 sekund. Ciekawe jaki bedzie rekord komornika

Ja ze swoimi mandatami wciaz czekam az ktos przyjdzie. Stac mnie, zeby zaplacic ale dopoki nie musze to po co ?

INSOMNIA
 Wysłana - 14 wrzesień 2004 16:17      [zgłoszenie naruszenia]

Tommygun- do tej pory zawsze z uwaga czytalem twe odpowiedzi , ale dzis to przegiales . po pierwsze komornicy ktorzy tak zrobili mieli prze....
po drugie jesli tak ktos zrobi to mozna automatycznie to zglosic .

chyba ze jestes naiwny jak Justin Timberlake gdzie na MTV w Punk'd
jego cala posiadlosc i wszytkie fury wycenione na jakies 200 czy 500 tys dolcow.

Tommygun you are punk'd!

mlkv
 Wysłana - 14 wrzesień 2004 16:19      [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem jaki będzie rekord komornika. Wiem natomiast że łatwo się takie rzeczy pisze w necie, a troche trudniej realizuje w praktyce. A nawet jeśli - komornik ma prawo przyjść w asyście mundurowych, którzy w pewnych warunkach mogą pieska odstrzelić.

Ekspert -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Co ZroBic??

Strony: 1 2