Autor |
"Co ostatnio czytasz?" |
|
Helevorn
|
|
Dan Brown "Cyfrowa twierdza" - przyznam ze sie dobrze czytalo (o wiele lepiej od "Aniolow i demonow").
Teraz: K.Mitnick "Sztuka podstepu" (po raz drugi).
|
|
CoYotek
|
|
Aktualnie czytam: Forrest Gump - Winston Groom.
a poprzednio: "Łowca dusz" - Alex Kava.
A "Anioły i demony" bardzo mi sie podobały, nawet bardziej niz Kod Leonarda. a do "cyfrowej twierdzy" nie moge sie jakos zabrac.
|
 |
|
|
Kicius
|
ZASŁUŻONY
|
|
A ja właśnie zacząłem czytać "Antysuworow" Aleksieja Isajewa.
Autor strona po stronie rozlicza się z "Lodołamaczem" i "Dniem M" Suworowa.
Weryfikuje przypisy i odnośniki oraz tezy z ww.
Krótko mówiąc - Hardcore.
Jak tylko skończę pisać "paszkwil" o przełamaniu głównej pozycji MRU i pozycji środkowej Odry, to chyba założę temata - "Suworow - czołowy paszkwilant XX w."
|
skafi
|
|
|
|
Helevorn
|
|
A ja czytam w tym tygodniu podreczniki do historii nowozytnej
|
|
jagnik
|
|
"Koniec człowieka" - Francis Fukuyama.Konsekwencje rewolucji biotechnologicznej.Fukuyama w swojej bardzo głośnej książce "Koniec historii" za Heglem twierdził iż histroia skonczyła się w 1806 roku.Jednak pod adresem tej książki było wiele głosów krytyki.Fukuyama zrewidował swoje poglądu - koniec historii nie nastąpi dopóki nie nastapi koniec nauki.Jednak w ciągu ostatnich lat nauka tak się rozwinęła i mamy takie możliwosci w dziedzinach genetyki, medycyny etc. że nie wiadomo czy za paredziesiąt lat będziemy mogli mówić o historii człowieka czy juz nie człowieka.Dużo medycznych zwrotów, genetyki, techniki itd.Bardzo mi się podobało.Fajne rozdziały są "genetyka a przestępczość" "genetyka a homoseksualizm"Autor jest profesorem międzynarodowej ekonomi.Z ksiązki czytałem poszczególne rozdziały, niektóre są troche nudniejsze(np rodzaje praw itd)
Obecnie czytam "Meżczyzna, który pomylił swoją żonę z kapeluszem" O.Sacks - jeśli ktoś jest zainteresowany neuropsychologią i w ogóle neurologią to polecam:]. Autor jakby za pomoca krótkich opowiadań pokazuje historie różnych pacjentów których leczył z chorobami neurologicznymi - czesto by się mogło wydawac że te choroby to fantasy, a jednak nie.Auto jest bardzo znanym profesorem neurologi.Napisał wiele książek bardzo dobrych, nawet jedną zekranizowano "Przebudzenia" z R. DeNiro i R. Williamsem.
Z fantasy "Mrok w Sethanon" czytam, 4 tom "Opowieści o wojnie swiatów".
Zmieniony przez - jagnik w dniu 2005-03-18 11:36:31 |
Znawca -
 |
|
|
Afryk
|
|
Jestem w połowie ksiązki "ALCHEMIK" Paulo Coelho
|
kłusownik
|
|
skończyłem "Szkice węglem" Sienkiewicza . Lektura szkolna
|
|
skafi
|
|
|
|
Helevorn
|
|
W tym tygodniu:
Sławomir Mrożek "Tango" - dobrze sie czytalo chetnie bym zobaczyl adaptacje teatralna
Maria Konopnicka "Mendel Gdański" (nowela)
Bolesław Prus "Kamizelka" (nowela)
Dennis Lehane "Wypijmy, nim zacznie się wojna" - nie polecam, slaby kryminal
Maciej Kozłowski "Moja heroina" - goraco polecam - zapraszam do dzialu Uzaleznienia bo tam zalozylem caly temat o tej ksiazce...
|