Autor |
"Co ostatnio oglądał(a)eś vol. 6" |
|
Rinokot
|
|
|
|
Cheetos5
|
|
Straight Outta Compton - 9 na 10 może nie, ale 7-8 myślę, że śmiało
 |
|
|
hrumhrum
|
|
Karbala - Ciężko ocenić ten film. Miałem duże nadzieję na przełom w polskim kinie. Na porządną produkcje, niestety ale się zawiodłem- o tym późnej.
Mówiąc o dobrych stronach, sama tematyka filmu jest wysokich lotów, co do gry aktorskiej nie mam większych zastrzeżeń- oczywiście mogła zawsze być lepsza, aczkolwiek polskie aktorstwo jest daleko w tyle jeśli chodzi o filmy tej tematyki. Dużą role przedstawienia gry aktorskiej odwzorowuje kamera, a ta niestety dała dupy po całej linii.
Miałem wrażenie jak by zatrudnili pierwszego lepszego człowieka z łapanki by kamerował plan któremu zoom się zaciął, a podczas akcji dostawał trzęsiawki alkoholowej, ciężko cokolwiek było wyłapać. Irytujące były ciągle te zbliżenia. Wiele można było pokazać sytuacji w tle, niestety operator chyba nie wiedział chce ukazać w tym filmie.
Cieszę się, że chociaż ktoś odważył się ukazać co nasi chłopacy robili i to w jakich warunkach. Osobiście na premierze filmu czuł bym ogromne zażenowanie na miejscu ministra obrony narodowej. Film hołdem dla naszych chłopaków?! Oczywiście! Ale za to, że dali radę w piekle , który m.in. MON im zgotował nie przygotowując ludzi do walki.
Wielki plus za podjęcie nie łatwej tematyki filmu.
Zmieniony przez - hrumhrum w dniu 2015-09-17 01:32:37
Zmieniony przez - hrumhrum w dniu 2015-09-17 13:14:34 |
 |
|
|
milomar
|
milosh
|
|
Wilgotne miejsca- dno tragedia 2/10
 |
|
|
INSOMNIA
|
|
Sokół Maltański - dno. Miał być super ponadczasowy kryminał, film który trzyma w napięciu, no i tak oglądałem czekając na cokolwiek... a tu film się skończył. Serdecznie odradzam każdemu zabieranie się za to gówno. Strata czasu, nędzna gra aktorska, zupełnie nienaturalne zachowania postaci, brak logiki w ich zachowaniu. Film miał urywać dupę, a okazał się być gniotem, który ssie tak bardzo, że urywa kótasa - 1/10
(jeden punkcik dałem, bo na szczęście nie trwał 2-3h tylko 1,5h) |
 |
|
|
WojTAS7
|
|
|
|
Mikel73
|
|
50 twarzy Greya - 1/10. ;) |
 |
|
|
Don_Jagla
|
|
|
|
MrMojo
|
|
^ jak oceniałeś "Wielkie piękno"?
|
|
Don_Jagla
|
|
Już nie pamiętam jaką ocenę wystawiłem w tym temacie Wielkiemu Pięknu (bo chyba wystawiałem), ale oceniam te filmy bardzo podobnie. Wg mnie są do siebie zbliżone koncepcyjnie, jednak "Młodość" wychodzi odrobinkę na prowadzenie z powodu mniejszej ilości tych bardzo specyficznych ujęć, które w Wielkim Pięknie nie zawsze mi podchodziły oraz klimat filmu bardziej mi odpowiadał.
Negatywnie na moją ocenę mogły wpłynąć narzekania pary siedzącej obok mnie : "Tu się nic nie dzieje, chodźmy stąd, chodźmy już"
Zmieniony przez - Don_Jagla w dniu 2015-09-23 17:52:44 |
 |
|