FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 9797 razy ¬

ROZRYWKA | Nasze Szkoły
Co studiować żeby nie żałowac , czyli dylematy maturzysty. 
[powiadom znajomego]    
Autor "Co studiować żeby nie żałowac , czyli dylematy maturzysty."   

zuoooo
 Wysłana - 14 kwiecień 2014 17:32      [zgłoszenie naruszenia]

Najważniejsza rada- nie sugeruj się wszystkowiedzącymi hejterami z internetu, nie chce mi sie opisywać każdego postu z góry, ale skończ czytanie tematu na paru pierwszych postach.

Demonologia skvrwysynu!

kanciarz42
 Wysłana - 14 kwiecień 2014 18:39      [zgłoszenie naruszenia]

pytałem o ogólny zarys i tak więcej informacji zasięgnę gdzie indziej tutaj chciałem zobaczyć tylko szkic tego o co pytałem, odpowiedzi tutaj nie będą decydującymi

zuoooo
 Wysłana - 14 kwiecień 2014 18:41      [zgłoszenie naruszenia]

dowiesz sie, niekoniecznie prawde.
bo z tego co widze to nijaki donwaz czy lyn to mało mają pojęcie o tym co pisza.

Demonologia skvrwysynu!

kanciarz42
 Wysłana - 14 kwiecień 2014 18:43      [zgłoszenie naruszenia]

ale to przecież skądś muszę jakieś tam informacje brać, niemożliwe jest chyba spróbowanie wszystkiego żeby dowiedzieć się co jest grane, wolę miec jakieś ogólne pojęcie co tam będzie i po niż iść całkowicie w ciemno

robson_888
 Wysłana - 15 kwiecień 2014 13:48      [zgłoszenie naruszenia]

nie czytałem co było wcześniej ale zrób jakiś dowolny kierunek techniczny na niemieckiej lub angielskiej uczelni i będziesz miał na soki i kurvy

"Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty,
tak by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszyć przełożonego"

kanciarz42
 Wysłana - 15 kwiecień 2014 15:59      [zgłoszenie naruszenia]

na niemieckiej odpada bo ni w ząb niemieckiego nie kumam mimo, że się uczyłem w chvj lat a na angielskiej raczej tez bo po pierwsze nie byłem w klasie dwujęzycznej więc taka fizyka w jezyku angielskim byłaby dla mnie kompletnie niezrozumiała a nawet jesli to by dało rade jakoś obejść to nawet kwestia finansowa, życie w uk podejrzewam, że jest kvrewsko drogie jeśli jedzie się tam uczyć a nie pracować a chvj wie jak to jest z grantami itp

Ra-v9
 Wysłana - 15 kwiecień 2014 17:15      [zgłoszenie naruszenia]

Kolego, jak masz znajomosci/jestes pewny roboty w lesnictwie to idz sobie na to lesnictwo, studia na pewno ciekawsze, niz liczenie kratownic itp., a w robocie bedziesz lezal hooyem do gory i odcinał kupony (jak na polskie realia).

KomuNapisa
 Wysłana - 30 kwiecień 2015 10:58      [zgłoszenie naruszenia]

Ciężko powiedzieć co będzie za rok, a co dopiero za 5 lat. najbardziej przyszłościowe są kierunki ścisłe, jeżeli chodzi o Uczelnie to zdecydowanie Politechnika. Warto też uczyć się języków.

erossi
 Wysłana - 1 maj 2015 18:29      [zgłoszenie naruszenia]

jako ciekawostkę powiem wam że skonczyłem KIERUNEK ZAMAWIANY na Politechnice tj. inżynierie sanitarną. mądre głowy wydumały że będzie zapotrzebowanie na inzynierów sanitarnych 5lat później, a co jest? DUPA, ZERO, NULL. Nic ciekawego, ja sobie jakoś radzę ale wielu znajomych ze studiów łapie się czegokolwiek lub mają nagrywaną robotę po znajomościach i niekoniecznie w zawodzie. Pomijam fakt, że stawki robią się coraz smieszniejsze, a na miejsce po 150 aplikacji

Ogólnie po tym kierunku chłop jakoś sobie poradzi ale dziewczyny mają gorzej a siedzieć w hurtownii sanitarnej za 1500-1700 na dumnie zwanym 'dziale handlowym' to nie recepta na dobre życie.

Idę ulicami, gapiąc się na panny hoże
Czarne płaszcze, czarne rury no i czarne Roshe
Rozbity iPhone 6, choć zarabia marne grosze

Lynn66666
 Wysłana - 1 maj 2015 20:42      [zgłoszenie naruszenia]

mądre głowy wydumały że będzie zapotrzebowanie na inzynierów sanitarnych 5lat później, a co jest? DUPA, ZERO, NULL

te mądre głowy z uczelni to przede wszystkim chcą sobie zarobić na studenciakach. Myślisz że coś ich obchodzi czy absolwenci po studiach znajdą sobie prace w zawodzie? Jeśli tak to

też prawie dwa lata temu kończyłem kierunek zamawiany, który prowadzony jest na kilku uczelniach w Polsce(choć tak się złożyło, że akurat mój rocznik nie szedł trybem kierunku zamawianego i nie było 1k stypy) i już mam wyrobiony pewien pogląd na ten temat. Te wszystkie zapewniania o zapotrzebowaniu na absolwentów po danym kierunku to można sobie między bajki włożyć. Uczelnie kombinują na prawo i lewo jak utrzymać etaty dla wykładowców, bo dziś studia i studenci to dla uczelni wyższych jeden wielki biznes.

uczelnia dostaje dodatkowy $$ za prowadzenie kierunków zamawianych + im więcej studentów przyjmą tym więcej $$ dostają, każda uczelnia idzie więc w ilość, a nie w jakość ksztłcenia.

zapotrzebowanie to jest, ale w ludzi z konkretnym doświadczeniem i konkretnymi umiejętnościami praktycznymi pod daną firme w danej branży + oczywiście znajomość języków obcych i wtedy taka osoba może liczyć na więcej niż te 1,5-2k netto

jak nie ma się mocych pleców w danej branży to nawet ciężko ruszyć z miejsca przy szukaniu pracy zgodnej z wykształceniem, przesyt absolwentów jest ogromny

Zmieniony przez - Lynn66666 w dniu 2015-05-01 20:45:54

"Uwielbiam ten reżim treningowy i dietetyczny,
gdy ciało się zmienia podczas przygotowań do zawodów."

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 4 strony.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia

Co studiować żeby nie żałowac , czyli dylematy maturzysty.

Strony: 1 2 3 4