FORUM INSOMNIA
zabawa imprezy problemy przemyślenia seks

∑ temat został odczytany 8617 razy ¬

ROZRYWKA | Języki Obce
Co teraz? 
[powiadom znajomego]    
Autor "Co teraz?"   

GPeoples
 Wysłana - 17 grudzień 2013 09:32        | zgłoś naruszenie regulaminu

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam!

Rok temu postanowiłem sobie nauczyć się 2 języków. Miałem kiedyś zarówno angielski jak i niemiecki w szkole, chodziłem też na korki, pracowałem krótko za granicą, jednak poza akcentem i prostymi zwrotami niewiele pamiętałem. Przerobiłem 2 książki z angielskiego (Angielski w 4 tygodnie poziom podstawowy oraz średnio-zaawansowany) oraz 3 z niemieckiego (Niemiecki w 4 tygodnie, poziom od podstawowego do zaawansowanego). Nie da się ukryć, że słówek poznałem kilka tysięcy z każdego języka, potrafię się nieźle (sztucznie, książkowo) oraz na żywo z drugim człowiekiem (z problemami) komunikować, brakuje trochę praktyki.

Nie wiem jednak co teraz. Książek z wyższym poziomem nie widzę na rynku, a przynajmniej z materiałem, którego jeszcze nie przerobiłem. Co w takiej sytuacji powinienem robić? Czytanie artykułów w necie, oglądanie telewizji obcojęzycznych oczywiście jest w toku, ale nadal czuję, że nie umiem wystarczająco dużo. Wyjazd za granicę na chwilę obecną niemożliwy. Na kurs językowy nie mam aktualnie kompletnie czasu (godziny, dojazdy itd.). Nie wiem czy jest sens kupować kolejne pozycje książkowe, a chciałbym za jakiś czas zrobić sobie chociaż FCE z angielskiego.

Zmieniony przez - GPeoples w dniu 2013-12-17 09:34:23

michoHGJLB
 Wysłana - 18 grudzień 2013 08:50      [zgłoszenie naruszenia]

ksiazki juz sa najmniej potrzebne
czas na praktyke, poszukaj moze jakies szkoly e-learningowe maja tez w ofercie tylko rozmowy przez np. skype

INSOMNIA
 Wysłana - 18 grudzień 2013 12:05      [zgłoszenie naruszenia]

są też darmowe platformy do takich rozmów,wpisujesz jaki masz mniej więcej poziom i możesz znaleźć kogoś na podobnym poziomie

GPeoples
 Wysłana - 18 grudzień 2013 14:57      [zgłoszenie naruszenia]

A orientujesz się jak można się na coś takiego dostać? To jest jakaś forma czatu?

phobeus
 Wysłana - 18 grudzień 2013 18:50      [zgłoszenie naruszenia]

[http://www.sharedtalk.com/]

trzymaj przyjacielu

GPeoples
 Wysłana - 19 grudzień 2013 08:14      [zgłoszenie naruszenia]

Thanks much ;)

Maciek989
 Wysłana - 28 grudzień 2013 18:43      [zgłoszenie naruszenia]

Maciek989
 Wysłana - 14 styczeń 2014 23:17       [zgłoszenie naruszenia]

ej