od 2 dni mam białą serkowatą wydzielinę z pochwy jest ona dosc obfita jednak nie ma nieprzyjemnego zapachu wydaje się nawet bezwonna.Na dodatek mam zaczerwienione wejscie do pochwy i czuję ze jest to jakies podraznienie. Dadam ze od 5 dni uzywam innego niz zwykle płynu do higieny intymnej jakies 3 razy dziennie i wydaje mi się ze to on mogł podraznic intymne okolice.Czy mimo ładnego zapachu i bardzo czestego podmywania się to moze być grzybica?? proszę pomózcie... mozna kupic cos w aptece bez recepty?
i pewnie masz racje mozliwe ze jest to reakcja alergiczna przy grzybicy to wystepuje dosc niemily zapach... choc to tez niekoniecznie. Przestaj uzywac tego plynu i po 3 dniach jak nie bedzie poprawy to cos sie poradzi
Termitek a wiesz moze coś o jakims leku który złagodzi pieczenie czy tez swędzenie (nie wiem dokłądnie co tak naprawdę czuję) I czy w tym stanie mozna uprawiać sex (z prezerwatywą)? czy mogłoby to jeszcze bardziej pogorszyc moją "sytuację"? Pieszczoty oralnę w przypadku gdyby okazało się to grzybicą odpadają?
w kazdej aptece powinnas dostac neutralny przeciwbakteryujny zel, ktory ci te objawy zminimalizuje
seks nawet w prezerwatywie moze byc dla ciebie dosc nieprzyjemny... zreszta mozesz bardziej podraznic a w przypadku jesli to jest infekcja to nasili to objawy i moze doprowadzic do ostrego zapalenia czego ci nie zycze
To może być alergia na płyn do higieny intymnej- tak na przyszłość to dobrze by nie miał dużo środków zapachowych (najlepiej wogóle) i najkorzystniejszy jest z dodatkiem kwasu mlekowego bo odbudowuje naturalną florę bakteryjną. Mogłaś sobie też zaszkodzić ilością podmywania się bo prawdopodobnie wypłukałaś naturalną florę bakteryjną i dlatego rozwinęła się jakaś infekcja.