Przysiądź do książek jeszcze Ci trochę do Dona brakuje i wiedzy i ciętego języka.
A jakie ty ksiązki przeczytales w tej tematyce żeby innych instruować ?
później chyba jeszcze robił jakieś jedne badania, które pomagały stwierdzić, który antybiotyk zadziała.
Jakby co nazywa się to antybiogram. Ale może o tym nie wspominali w twoich książkach z których chłonąłeś całą twoja wiedzę.
Co do naszego przypadku. Nie znasz gościa, tak naprawdę nie wiesz nic poza tym że od kilku miesięcy ma jakieś infekcje których opis i tak pozostawia wiele do życzenia a ty od razu każesz mu robić wymaz i eradykować gronkowca. Niech może napisze coś więcej jak wygląda kaszel jak wysoką ma gorączkę, może co powiedział lekarz czy miał zmiany osłuchowe czy leczy się na coś dodatkowo może ma astme ? Takie internetowe diagnozy to i tak o kant dupy rozbić.
i chłop jak dąb na środę
Jestem alergikiem i mam astmę, dzień rozpoczynam od 160 mikrogram cyklozenidu.
Katar przez dzień, dwa jest zolty, a tak 4-5 dni przezroczysty, nocą zatyka mi nos.
Termometr elektroniczny uważa, ze nie mam goraczki, mimo ze boli mnie glowa i mam wrazenie "goraca".
W "szczycie" przeziebienia boli mnie gardlo przy przelykaniu, a tak to tylko czuje dyskomfort w okolicach migdalkow podniebiennych i miedzy zuchwa a szyja.
Kaszel jest suchy.
Przekrwione oczy, mam uczucie ze mnie swedza wiec je tarlem, 2-3 ruchy i oko mam czerwone jak szczur.
20 lat, wczesniej uprawialem sport 3-4/tydzien, od momentu cyklu niekonczacych sie przeziebien dalem spokoj.
Napisz cos więcej o tej astmie. Kiedy i jak została zdiagnozowana jakie badania miałeś zrobione i kiedy ostatnio byles u alergologa/pulmonologa. Mówiłeś rodzinnemu o astmie ? Masz jakies duszności ? Meczy cie mocno kaszel nad ranem/w nocy ?
i chłop jak dąb na środę
Albo chój, nie będę się na dzieciaku wyzłośliwiał.
Na podstawie opisu objawów i załaczonych badań nie można stwierdzić zadnej infekcji bakteryjnej, a geniusz od gronkowca powinien znaleźć jak najszybciej ciężkie tępe narzędzie i przy*******ić nim sobie ze 3 razy w okolicę pteriona.
Już pomijam fakt że rodzinny który przy takiej prezentacji i wynikach badań przepisał antybioyk powinien mieć go wsadzonego w dupę.
Zmieniony przez - Don quixet w dniu 2015-12-30 01:11:34
W wieku 8-9 lat mama zauwazyla ze mam napady dusznosci szczegolnie po wysilku, skierowanie do alergologa/pulmunologa. Rozpoznanie astma i alergia. Bylem odczulany przez 5 lat, na samym poczatku szczepionka co 7dni, potem co 2 tygodnie i az doszlo do klucia co miesiac. Szczepionka podawana byla domiesniowo w ramie. Ani alergii ani asmty nie odczuwam w codziennym zyciu. Gdyby nie fakt, ze musze rano wziac 160mikrogram cyklozenidu to bym o tym nie pamietal. Jak nie wezme tego leku rano przez kilka dni to faktycznie "gorzej" mi sie oddycha, mam taka ciezkosc w zlapaniu pelnego oddechu. Do alergologa/pulmunologa jezdzilem co 6 miesiecy na kontrole, w czasie ktorej mialem robiona spirometrie. Wyniki bardzo dobre. Ostatni raz bylem u alergologa/pulmunologa we wrzesniu. Moja mama ma astme, dusznosci jak juz mowilem nie mam. Kaszel nie nasila sie ani wieczorem ani rano, nie jest specjalnie dokuczliwy.
Wg mnie jak łapiesz częste wirusówki to powinieneś mieć krótkoczasowo zintensyfikowane leczenie astmy i obserwacja czy da to poprawę. Podejrzewam, że da ale co i jak zamieszać z lekami to już do rodzinnego albo "swojego" alergologa.
i chłop jak dąb na środę
Ja też mam częsty kaszel a wyniki są ok...Chodzę do lekarza i jedyne co słyszę że to przez pogodę ciągle jakieś wirusy w powietrzu. Tyle leków co łykałem w prochach czy syropy piłem to głowa mała.Ostatnio lek jaki mi pomaga to nie uwierzycie ale jest to syrop mojego dziecka Dicotuss Baby. Jak coś mnie bierze i kaszle to go pije i działa na każdy rodzaj tego uporczywego kaszlu.
Tej, Panie Kolego - jakie intensyfikowanie leczenia astmy, bo pacjent ma częste wirusówki? Ja rozumiem, ze w powiecie są takie warunki, że czasami cosinus i do 12 dochodzi, ale mimo wszystko z własnej, nieprzymuszonej woli wypjardolić błąd w sztuce, kiedy z wirusówki zrobi się zapalenie płuc, to trochę słabo.
matand
Wysłana - 19 styczeń 2016 20:30 Usunięta przez Don quixet za naruszenie Pkt4 regulaminu forum.